VIDEO Projektā "Jaundzimušā 12 nedēļas": astotā dzīves nedēļa. Vannojam bēbīšus

16. Jan 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba stāstu sērijā pirmās 12 dzīves nedēļas joprojām sekojam līdzi mazulīša attīstībai un sajūtām un to darīsim līdz pat bērniņa 3 mēnešu vecumam. Jau astoto nedēļu mūsu uzmanība ir pievērsta mazulītei Katrīnai, kura šajās astoņās nedēļās ir krietni paaugusies, šoreiz uzzināsim, ko piedzīvo bērniņi divu mēnešu vecumā. 

Konsultē bērnu māsa Elita Svareniece,  Neonatoloģijas māsu apvienības prezidente, sertificēta bērnu māsa.

Bērniņš astoņu nedēļu vecumā arvien vairāk sāk pielāgoties notikumiem apkārtējā pasaulē, turklāt viņš skaidri pauž nostāju par to, ka viņš ir pilntiesīgs ģimenes loceklis. Šajā laikā mazulītis arvien vairāk laika pavada nomodā, pētot to, kas notiek apkārt. Šajā laikā bērniņš var uzstājīgāk sākt izrādīt to, kas viņam patīk un kas īsti neiet pie sirds. Arī kustības kļūst koncentrētākas, atklājot to, ka ar laiku tās kļūs pat ļoti mērķtiecīgas. Mazuļa rociņas un kājiņas lielākoties ir saliektas, taču reizi pa reizei mazulis mēģina izstiepjoties, tās iztaisnot. Plaukstiņas vairs nav tik stingri savilktas dūrītēs. 

ir bērniņi, kuri šajā vecumā jau spēj pacelt savu mazo galviņu un to noturēt 45 grādu leņķī, taču pārdzīvojumiem par to, ka tas vēl īsti nenotiek, nav vietas, jo katra bērniņa attīstība ir atšķirīgs stāsts. Tomēr mēs varam savam bērniņam palīdzēt, ļaujot viņam vingrināties galviņas turēšanās mākslā, mēs bērniņam vairākas reizes dienā dodam iespēju dzīvoties uz puncīša.

Tāpat sāk nostabilizēties mazulīša dienas ritms, mēs arvien biežāk varam paredzēt to, kad bērnin'š vēlēsies ieturēt maltīti un kad mazulis labprāt baudīs miedziņu.

IZVEIDO SAVA JAUNDZIMUŠĀ KOLĀŽU ŠEIT->>>

20131115112130-36574.jpg

Huggies® Newborn ZIEMAS loterija! Piedalies un laimē jaundzimušā apģērbu komplektu!

Eksperts

Elita Svareniece

Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle
Elita Svareniece Vecāku skolā