Mani palīgi krūtszīdīšanas laikā!

Mani palīgi krūtszīdīšanas laikā!

26. Apr 2023, 00:00 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Jau iepriekš biju pačukstējusi, ka otrajā pēcdzemdību posmā man radās nelielas problēmas zīdīšanas laikā! 

Ar pirmo bērniņu ar piena sastrēgumu saskarties nenācās, bet šoreiz gan! 

Arī krūtis zīdīšanai šoreiz pielāgojās daudz ilgāk un grūtāk, ar Eliotu atminos ka tik ilgi tas negāja. Iztiku tikai ar vienu multi mum kompreses paciņu, un jau pēc atgriešanās mājās no dzemdību nama viss bija kārtībā! 


Ne šoreiz.. 

Šoreiz manas krūtis BEIDZOT bija nesāpīgas zīdīšanas laikā tikai divas dienas pirms Everta mēneša jubilejas. Līdz tam, paspēju vēl dabūt arī abās krūtīs piena sastrēgumus.

Nemelošu- tākā pirmā zīdīšanas pieredze man bija veiksmīga, likās, tas tāds īzī pīzī variants vien ir. Taču kļūdījos! Nebiju pirmās lieliskās pieredzes dēļ arī noklausījusies krūtszīdīšanas lekciju, kuras dēļ, šajā procesā biju vairāk satraukusies, asap meklēju palīdzību, biju diezgan apjukusi.. kas iespējams nenotiktu, ja būtu atbilstoši sagatavojusies jau iepriekš..

 

Kas man palīdzēja?

 

Viennozīmīgi kidsmed krūts pumpītis, multi mum kompreses un smēres, kā arī, piena sastrēguma laikā kidsmed gēla spilventiņi krūtīm!

Izcils kombo 💯

 

Par piena pumpīti - šis ir tik labs palīgs arī tad, ja vēlies veidot piena bankas un atslaukt pieniņu lai mazo atstatu piem ar tēti vai citu uzticības personu.

Mēs ar Eliotu šoreiz arī izmantojām izdevību, ka brālis pārmaiņas pēc ņem gan knupīti , gan pudelīti, un varēju iepriekš sagatavoti pieniņu atstāt tētim, lai var Evertu pabarot, kamēr ar Eli bijām devusies kino randiņā.

Pumpītis ļoti klusi darbojas, ka pieniņu vari sagatavot arī blakus bēbītim. Tas arī vizuāli ir diezgan pievilcīgs. Ļoti ātri veic savu darbiņu, kā arī ir dažādi pumpēšanas režīmu, lai katra māmiņa atrastu savam komfortam atbilstošāko 👌🏼

Kas vēl man ļoti patīk, ka pumpitim var pievienot arī uzglabāšanas maisiņus, un ne tikai, ja nepieciešams, uzskrūvējot knupīša uzgali, var uzreiz mazuli pabarot!

FANTASTISKI!

 

Kas ir gēla spilventiņi? Tie man bija jaunums, vet tik noderīgs jaunums!

Ļoti man palīdzēja piena sastrēguma laikā, kad krūtis bina tik cietas, sāpīgas un sarkanas - gēla spilventiņus turēju saldētavā un izmantoju kā atvēsinošo “variantu” lai mazinātu diskomfortu. Klāt nāk arī auduma apvalciņš, kurā gēla spilventiņu ievietot, bet man vairāk patika spilventiņus izmantot bez tiem, jo krūtis tiešām man bija ļoti karstas un sarkanas, ka MAN šādi patika un palīdzēja vislabāk. Šos spilventiņus var lietot arī pretējai iedarbībai- pieniņa saražošanai, tos uzsildot mikroviļņu krāsnī un liekot pie krūtīm siltus!

 

Vai nav lieliski? Man šis tiešām bija jaunums , par kuru stāstu visām apkārt esošajām māmiņām kā must have lietu, jo, pat ja nenoderēs, ko tiešām novēlu - cena tiem ir tiiiik draudzīga, ka pēc tam nebūs žēl arī atdāvināt tālāk, ja tomēr nebūs noderējis .

Tāda nu bija mana otrā zīdīšanas pieredze!

Kā veicās Tev - viss bez aizķeršanās vai arī sanāca kādi neplānoti sarežģījumi?

Seko līdzi, kā aug Superbēbītis!