Aktuāls jautājums ONLINE TV videosaruna: krūts ēdināšana un mākslīgā piena maisījums

21. Oct 2016, 11:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zīdīšana vieglāk padodas, ja to var sākt jau pirmajās stundās pēc dzemdībām, laikā, kad bērns instinktīvi meklē krūti. Lai zīdīšana būtu ērta un efektīva, svarīgi padomāt par sevi – atrast sev ērtu pozu un tad pozicionēt bērniņu. Protams, māmiņas piens mazulim irp ats labākais uzturs. Un katras māmiņas piens ir tieši viņas mazulim tas labākais. Bet, ko darīt, ja kādu iemeslu dēļ, krūts ēdināšana nevedas? Uzzini ONLINE TV! 

19.OKTOBRA ONLINE TV VIDEOSARUNA

Krūts ēdināšana un mākslīgā piena maisījums

Pediatre Daira Brenča laiku pa laikam viesojas mūsu mājīgajās Vecāku skolas telpās, un šajā reizē ir gatava pastāstīt vairāk par krūts ēdināšanu, tās nozīmīgumu, kā arī par ķibelēm, kas var skart ikvienu māmiņu krūts ēdināšanas laikā. Uzdod jautājumus par risinājumiem! Tāpat uzzināsim visu par mākslīgā piena maisījumiem, kā arī par to, kā vispār plašajā klāstā atrast labāko savam mazulim!

Mīļo māmiņ, atceries:

Pēc kā NEVAR droši spriest, ka piena par maz:

  • Piena mililitri. Krūtīm nav piena līmeņrāža. Lai izmērītu, cik piena ir krūtīs, tas būtu jānoslauc. Bet ir mammas, kas nevar noslaukt ne pili, tomēr bērns ir labi paēdis. Bērns vienmēr spēs izzīst vairāk, nekā mamma spēj noslaukt.
  • Bērns raud un vēlas zīst. Bērna raudāšanai var būt dažādi iemesli – uztraukums, miegainība, galvas sāpes, jauna attīstības fāze, zobiņu nākšana. Zīžot mazulis saņem “laimes hormonus” – endorfīnus, kas nodrošina viņa psiholoģisko un fizisko komfortu. Tāpēc ne vienmēr bērna nemiers liecina par piena trūkumu.

Ja tomēr izrādās, ka piena ir par maz, pirmais risinājums ir nevis mākslīgais maisījums, bet gan soļi piena pavairošanai vai zīdīšanas speciālista konsultācija!

Māmiņu Klubs

Tiešraides sarunu atbalsta:

 

20161018215541-33884.jpg