Biežākās problēmas, uzsākot krūts barošanu

Biežākās problēmas, uzsākot krūts barošanu

02. Dec 2010, 20:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ne vienmēr krūts barošana tiek uzsākta "gludi" un tā kā gribētos. Esam apkopojuši biežākās problēmas, kas skar krūts barošanu un padomus, kā ar tām cīnīties.

 

Plakani, uz iekšu ieliekti  krūšu gali



Plakani krūšu gali var būt potenciāla problēma sievietēm, kuras vēlas barot savu mazuli ar krūti.Vismaz vienai no desmit sievietēm ir plakani izveidojušies krūšu gali.

 

Brīžos, kad jums ir auksti, varat novērot, ka krūšu gali parasti izmainās. Paknaibiet apvidu ap krūtsgalu un ja tas izmainās, tad visam vajadzētu būt kārtībā, ja vien jūsu mazulis ir pareizā pozā.

 

Ja Jums tomēr ir problēmas ar krūts galu formu, tad unikālais un jaunais angļu plastiskās ķirurģijas izgudrojums AVENT „Niplette” piedāvā ilgstošu, patstāvīgu un ,galvenais, nesāpīgu krūts gala koriģēšanas procesu. Ar maigu piesūkšanos „Niplette” ievelk krūšu galu mazā plastmasas uzpirkstenī, kas pavirza to uz āru. Vislabāk „Niplette” lietot pirms dzemdībām grūtniecības laikā, kad jūsu krūtis nav pārāk jūtīgas.To var lietot pirmajos 6 grūtniecības mēnešos, lai sasniegtu patstāvīgu korekcijas uzlabošanu.

 

Piena sēnīte

Ja jūsu krūšu gali ir iekaisuši, sarkani vai niez, un jūs jūtat pulsējošas sāpes krūšu dziļumā starp barošanas reizēm, jeb pat barošanas laikā, mazulim samērā bieži uz mutes gļotādām mēdz būt tā saucamā piena sēnīte - kandidomikoze. Parasti tā rodas novārdzinātam zīdainim, ja ir kādi organisma aizsardzības - imunitātes - traucējumi. Ja sēnīte progresē, mazulis var atteikties zīst. Tā ir diezgan izplatīta slimība un gan jums, gan jūsu mazulim būtu jāvēršas pie ārsta. Barošanu ar krūti var turpināt.

Piebriedušas krūtis

Kad ienākas piens, jūsu krūtis var kļūt “neērtas” un cietas. Barojiet mazuli cik bieži vien iespējams un ja nepieciešams nosūciet nedaudz piena ar roku vai Philips AVENT ISIS Krūts pumpi pirms barojat mazuli, lai viņam būtu vieglāk zīst. Arī neliela masāža pirms šīs piena nosūkšanas var būt noderīga. Starp barošanas reizēm pietūkumu var mazināt uzliekot ledus aukstas flaneļa kompreses vai ledus paciņas. Barojiet mazuli pietiekami ilgi, lai samazinātos tūska un starplaikos ielieciet krūšturī Philips AVENT ISIS Krūšu ieliktņus. īpaši mīkstie, gaisa caurlaidīgie ieliktņi maigi masē krūtis, lai atbrīvotu tās no pietūkuma. Ja jūsu krūtis kļūst ļoti pilnas un neērtas starp ēdienreizēm un patiešām negribat modināt mazuli, lietojiet Philips AVENT ISIS Krūts pumpi, lai nosūktu pienu un lai izveidotu nelielus piena krājumus.
 


Piena noplūšana


Nepatīkamas piena noplūdes starp ēdienreizēm var novērst lietojot īpaši ērtos AVENT vienreizējos vai AVENT mazgājamos kokvilnas krūšu ieliktnīšus. Ērtajiem ieliktnīšiem ir vairākas unikālas kārtas, kurām pateicoties ir nodrošināta maksimāla mitruma uzsūktspēja komfortam un sausumam.To sastāvā nav plastmasas. Mazgājamie ieliktnīši ir izveidoti no 100 % kokvilnas, ar patīkamu, zīdainu virskārtu. Tos var mazgāt un žāvēt veļas mašīnā. Neaizmirstiet, ka ieliktnīšus vajadzētu mainīt diezgan bieži, lai nerastos krūšu galu iekaisumi.

 

Lai saglabātu to pienu, kurš starp barošanas ēdienreizēm noplūst, lietojiet īpaši mīkstos piena savākšanas ieliknīšus ( ne gaisa caurlaidīgus ). Tie ir pieejami AVENT ISIS ērto krūšu ieliktnīšu komplektā.

 

Iekaisuši, sāpīgi  krūts gali

Ja jūsu mazulis ir bijis pareizi likts pie krūts jau no paša sākuma, tad jūsu krūšu galiem nevajadzētu būt iekaisušiem. Ja tie tomēr tādi ir, ir vērts palūgt jūsu vecmātei vai ārstam, lai viņi pavēro, kā jūs turat mazuli barošanas laikā. Ja jūsu krūšu gali iekaist, centieties tos uzturēt pēc iespējas sausākus bieži mainot krūšu ieliktnīšus. AVENT ISIS ērtie krūšu ieliktnīši var tikt lietoti periodiski, lai krūtīm piekļūtu gaiss, lai drēbes nesavainotu krūšu galus un tie labāk sadzītu.

Lai ārstētu un aizsargātu saplaisājušus krūšu galus varat lietot AVENT mīkstinošo Krūšu galu krēmu.Tas satur lanolīnu, kurš mitrina un atjauno ādu līdz tā kļūst vesela. Tas ir īpaši piemērots šādiem mērķiem, tāpēc to nav jānomazgā pirms barojat ar krūti.

Ja jūsu krūtis kļūst neciešami sūrstošas vai saplaisājušas, varat lietot  AVENT Krūšu galu aizsargus , kuri ļaus jums barot ar krūti, kamēr ārstēsiet tos. Tie ir no īpaši plāna silikona, kuram nav ne smaržas, ne garšas un tiem ir “tauriņa” forma, lai mazulim būtu vairāk kontakta ar krūti.

•    Krūšu galu aizsargus vajadzētu lietot tikai pēc ārsta padoma.

 

Mastīts


Mastīta pazīmes ir  - izteiktas sāpes, sacietējums, apsārtums, karstums un pietūkums krūtīs, kas norit ar vispārēju drudzi, drebuļiem un augstu temperatūru (38,3-38,9°C). Tad tūlīt jāgriežas pie ārsta, jo nepieciešama neatliekama ārstēšana - gultas režīms, antibiotikas, pretsāpju līdzekļi un ledus apliekamie. Ārstēšanas laikā jums jāturpina bērnu zīdīt. Ārstēšanas laikā pienu no krūts varat nosūkt ar Philips  AVENT ISIS krūts pumpi.

 

Izmanto izdevību un iegādājies Philips AVENT produkciju lētāk!