Vai iespējams novērst sen veidojušās strijas?

Vai iespējams novērst sen veidojušās strijas?

09. Nov 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā parūpēties par ķermeņa ādu, iestājoties nākamajai grūtniecībai, ja iepriekšējā uz ķermeņa atstājusi paliekošas strijas? Konsultē Māmiņu Kluba eksperte, „Veselības Centra 4” dermatoloģe Līga Jacēviča.

Nākamās grūtniecības laikā svarīgi ir ievērot sabalansētu uzturu un sekot līdzi svara pieaugumam. Speciāliste apgalvo, ka bieži vien strijas rodas nevis bērna, kurš aug māmiņas vēderā dēļ, bet gan tādēļ, ka grūtniecības laikā strauji pieaug sievietes svars!

„Pieaugot svaram, palielinās zemādas tauku slānis, un āda vairāk iestiepjas,” skaidro Līga Jacēviča.

Otrs faktors, kas jāņem vērā, ir regulāra ādas kopšana! Par to grūtniecības laikā jāveic īpaši rūpīgi! Tad, ja bērniņa iznēsāšana uz jaunās māmiņas ķermeņa atstājusi redzamus nospiedumus – strijas – jāizvērtē, vai ir nepieciešama plastikas ķirurģijas iejaukšanās, lai tās novērstu. „Dažkārt pēc grūtniecības perioda sievietēm ir ļoti uzkrītoši izstaipīts vēders – pat tāds, kurš nokarājas. Šādā gadījumā, ja gribas atgūt estētiski glītu izskatu, var līdzēt tikai plastiskā ķirurģija,” uzskata dermatoloģe.

Ar strijām cīnīties ir ļoti grūti, īpaši tad, ja tās izveidojušās jau sen un tām saauguši rētaudi. Lai arī reklāmās tiek solīts, ka skaistumkopšanas salonos un klīnikās tās iespējams pilnībā novērst, tā nav taisnība!

Strija ir rēta – ādas plīsums dermas jeb īstās ādas slānī. Ar lāzeru un aparāttehnoloģiju palīdzību, protams, nedaudz ir iespējams stimulēt jauno kolagēna sintēzi un uzlabot ādas izskatu, bet pilnībā strijas šādi novērst nevar!

„Tāpat strijas nevar novērst ar prestriju krēmu palīdzību. Tie ir paredzēti profilaksei, lai strijas neveidotos,” uzsver Līga Jacēviča.

Daļai jauno māmiņu ir izveidojies nedaudz nepareizs priekšstats par pretstriju krēmu iedarbību un efektu, kādu tie dod. Dermatoloģe atgādina: „Tad, ja sievietei joprojām uz ķermeņa ir strijas, ko atstājušas grūtniecība, kas bijusi pirms 15 gadiem, pretstriju krēmu lietošana nelīdzēs, lai no tām atbrīvotos. To vienīgais efekts ir profilakse – tātad, lai grūtniecības laikā neveidotos ādas plīsumi jeb strijas!” 

Māmiņu Klubs

Eksperts

Līga Jacēviča

Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas dermatoloģe
Līga Jacēviča Vecāku skolā
dayrealco965 dayrealco965 24. May 2019, 14:01

Labākais krēms strijām - http://tonzes.com/stretchlv.htm Smērēju no pirmajām grūtniecības nedēļām un nevienas strijas.