Vai bērnam var iedzimt tēta locītavu iekaisums?

Vai bērnam var iedzimt tēta locītavu iekaisums?

26. Jun 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda topošā māmiņa jautā: „Manam draugam ir locītavu iekaisums, kuru viņš iemantojis bērnībā pēc pārslimota plaušu karsoņa. Šobrīd esmu astotajā grūtniecības nedēļā un vēlos uzzināt, vai tas var iedzimt mūsu bērniņam? Jāpiebilst, ka draugs nepārtraukti ir lietojis medikamentus Sulfazan.” 

Māmiņu Klubam konsultē vecmāte Mārīte Inzule.

Vecmāte skaidro, ka tā kā vīrietim locītavu iekaisums nav iedzimta, bet gan dzīves laikā iegūta kaite, nepastāv nekāds risks, ka to varētu pārmantot gaidāmais mazulītis!  

Šajā gadījumā lielāku nozīmi varētu pievērst bērniņa tēta lietotajiem medikamentiem.

„Lai gan nepārzinu šī konkrētā medikamenta sastāvu, iespējams, ka tad, ja vīrietis tos lietojis arī bērna ieņemšanas laikā, tie kādā veidā varētu atsaukties arī uz mazuli. Tomēr topošajai māmiņai par to nav jāuztraucas!

Daba ir labi parūpējusies par to, lai mātes miesās mazulis būtu pasargāts no apkārtējās vides ietekmes, turklāt tad, ja ultrasonogrāfiskajos izmeklējumos ārsti nekādas problēmas nesaskata, raizēm nav pamata,” pārliecināta Mārīte Inzule.

Vecmāte uzsver, ka grūtniecei par to noteikti nevajadzētu satraukties, jo viņas raizes tikai lieki uztrauks gaidāmo bērniņu.

Tādēļ, ja izmeklēšanu laikā ārsts apgalvo, ka ar mazuli viss ir kārtībā, tad visprātīgāk būtu uzticēties speciālistam, saglabāt mieru un baudīt mazuļa gaidības.

Māmiņu Klubs

Vai arī tu vai tavs mīļotais bērniņa ieņemšanas laikā esat lietojuši kādus medikamentus?