25.02.13 Nosiguldas kļuva par vecmāmiņu! Apsveicam ar mazdēlu Gustavu!

25.02.13 Nosiguldas kļuva par vecmāmiņu! Apsveicam ar mazdēlu Gustavu!

26. Feb 2013, 09:16 nosiguldas nosiguldas

Vēl svētdien, mēs mierīgi dzīvojām pa māju. Kika cepa keksiņus, līdz pēcpusdienā, viņa atzinās, ka sāp vēders un ir parādījušies izdalījumi. Izsaucām ātro palīdzību un pēc stundas jau ar mantām uz slimnīcu sekoju arī es.

Ūdeņi jau bija nogājuši, tagad atlika tikai gaidīt. Ir 32. nedēļa un protams man nav jāstāsta, ko tas nozīmē, izraudājos mājās, tagad man ir jābūt stiprai un lielākam atbalstam maniem mīļajiem. Divpadsmit stundas ,sāpes stipras un mazā māmiņa turās kā alvas zaldātiņš, nevienu skaņu nav izdevusi, gulējušas neesam, tā kā dzemdības nevar sākties jo dzemdes atvērums spītīgi ir 3. cm, ārsti pieņem lēmumu par stimulēšanu un ap 11.00 no rīat tiek ievadīta epidurālā  narkoze un sāk laist stimulātoru, vēl divas stundas, centimetrs, vēl divas centimetrs.

Sāpes ir beigušās, tagad tikai ar pacietību jāgaida. Līdz 18.00 sākās pirmie grūdieni un 18.15 piedzima mazais GUSTAVS  svars  1740, augums 45 cm.

Kika klusiņām man pačukstēja, ka baidās no mazulīša, jo viņš ir  mazāks par lelli. Mazo ķiparu uzlika mammai uz vēdera, es iedevu viņam savu pirkstu, ko viņš naski saķēra un labsajūtā klusiņām ņurdēja, vecmāte nosmējās, ka ar omu mazais jūtās drošībā.  Mazais kraukšķītis tagad guļ inkubātorā, elpo pats un jau pamēģināja mammas krūti, kaut sākumā daktere teice, ka viņš nemācēs rīt, nekā nebija, viņam kā kaķītim mutīti pielika pie mammas piena pilītes un viņšuzreiz saprata, kas ir jāsaķer un naski jāsāk zīst.

Vakarā, kad abi mani mīļie bija drošībā, streipuļoju uz vilcienu, un mani neatstāja doma, kapēc tā sanāca, es taču varēju paredzēt, bija pazīmes, kas varēja liecināt par dzemdībām ,es to palaidu gar ausīm. Lai nu kā viss ir beidzies un ir sācies jauns posms mūsu dzīvē. Tagad Gustiņam jāpieņemas spēkā, bet Kikai jāapbruņojas ar pacietību, jākrāj spēki ,jo tie tagad būs ļoti nepieciešami.

Nosiguldas

Apsveicam Nosiguldas ar mazbērniņa nākšanu pasaulē! 

Pievienojies apsveikumam!

Māmiņu Klubs

26. Feb 2013, 22:49

Sveicam mazo Gustiņu,veselībiņu mazajam .. Februārēni ir paši labākie,mans puika dzima pirms gada februārī.
Būs labi,jūs ar visu tiksiet galā,jo mazajam ir pati labākā mamma un ome 😀.
Gustiņš audz liels,varens un lai Dieviņš sargā 😀.

26. Feb 2013, 15:44

apsveicu ar mazo brīnumiņu! Lai Dievs palīdz augt veselam, mīlošam un stipram! Visu to labāko gan mammai, gan mazulītim, gan vecmāmiņai 😀

nosiguldas nosiguldas 26. Feb 2013, 14:44

paldies😀

gucci123 gucci123 26. Feb 2013, 10:49

Mīļi sveicieni, turaties!🌷

maijbite maijbite 26. Feb 2013, 10:40

Sveiciens arī no mūsmājām! 😀 Lai māmiņai un mazulim veselība, izturība! 😀 Arī vecvecākiem - stiprajiem balstiem - veselību, izturību, labas domas! 😀

nosiguldas nosiguldas 26. Feb 2013, 10:17

Vislielākais paldies Jums visām par apsveikumiem. Tā vide kas ir māmiņu klubā patiesi ir īpaša, kā mājās. Došu ziņu kā jūtamies un paldies Sandija, noteikti meklēšu vajadzības gadījumā palīdzību māmiņu klubā.

mamma27 mamma27 26. Feb 2013, 09:55

Mīļi sveicieni!🌷

aab aab 26. Feb 2013, 09:34

apsveicu!
tā vien šķiet, ka tik tikko sāki rakstīt vecmāmiņas dienasgrāmatu! un nu jau mazulītis ir ieradies šajā pasaulē 😀

veesma veesma 26. Feb 2013, 09:28

Apsveicu!
Nepārmet sev neko, kad nu mazais gribēja nāk pasaulē, tad arī viņš nāca. Galvenais, lai ir laba veselība, lai mazulītis pieņemas svarā un spēkā. Māmiņai un tev izturību!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 26. Feb 2013, 09:25

Mīļie, pirmkārt, apsveicam ar mazulīti!
Bērniņš ir piedzimis,tagad tik galvenais mammas siltumu arī dot. Kurā nodaļā jūs esat?8.?
Turieties! Ja nepieciešams kāds padoms, palīdzība, droši dod ziņu! MK fizioterapeite Klaudija Hēla ir izcila darbā ar priekšlaikus dzimušajiem.
Pats galvenais - lai mamma nesabēdājās, bet ir pēc iespējas tuvāk kopā ar bēbīti. Āda-āda kontakts ir ļoti būtisks.

Supersausins Supersausins 26. Feb 2013, 09:19

Apsveicu ar mazdēliņa piedzimšanu..😀
Lai meitina un mazulīts stipri un veseli..😀🌷