Projekta "12 nedēļas" galvenie varoņi: Ingūna un Romāns!

12. Nov 2013, 00:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa nākšana pasaulē un pirmais laiks ar mazulīti jaunajiem vecākiem parasti ir vissatraucošākais – ir liela neziņu par to, vai darām visu pareizi un kā jūtas tikko dzimušais mazulītis. Tāpēc Māmiņu Klubā veidosim stāstu sēriju vairāku mēnešu garumā, kurā piedzīvosim bērniņa piedzimšanu un jaundzimušā pirmās 12 nedēļas šajā pasaulē – mēs uzzināsim gan to, ko bērniņš piedzīvo katrā savas dzīves nedēļā, gan to, ko mums darīt, lai mēs mazulītim palīdzētu iejusties šajā pasaulē. Šodien iepazīsimies ar topošo māmiņu Ingūnu un tēti Romānu, kuru gaidāmais bērniņš būs tas mazulītis, kurš palīdzēs daudziem citiem jaunajiem vecākiem uzzināt, kā tas ir – būt tikko dzimušam bērniņam.

"Katra māmiņa uztraucas par to, kā tiks galā, jo bērniņš tikko piedzimst, ir maziņš, katrai māmiņai ir dažādi jautājumi, kā bērniņš attīstās," satraukti stāsta Ingūna. "Arī man pašai būs jautājumi un uztraukums, kas tad īsti notiek katrā nedēļā."

Topošā māmiņa un tētis atzīst, ka mazulīti gaida ar lielu saviļņojumu, taču, protams, arī viņos ir neziņa."Uztraukums ir, it īpaši, kad pieliec galvu pie vēderiņa, meitiņa sāk runāt un jau atbild ar kustībām," atklāj tētis Romāns. 

Topošā māmiņa un tētis Māmiņu Kluba stāstam – "Jaundzimušā 12 nedēļas" ir piekrituši piedalīties, jo uzskata, ka dzemdības ir dabisks process, kuram iet cauri teju katra ģimene un ir svētīgi, ja ir iespēja tajā ielūkoties, tāpat ir ar mazulīša audzināšanu – ja ir, kur smelties padomus, to vieglāk paveikt. 

Tam, ka ģimenē ienāks bērniņš, Ingūna un Romāns gatavojās jau ļoti sen: "Sagatavojušies esam pamatīgi un to sākām jau brīdī, kad uzzinājām par mazulīti un dzemdību soma bija sakrāmēta jau uz 30.grūtniecības nedēļu."

Visu nepieciešamo lietu sagādāšana bērniņam, palīdz apjaust, ka dzīve mainīsies, taču kā topošā māmiņa Ingūna stāsta, visvairāk laiks nepieciešams tieši savu emociju sakārtošanai.

"Tagad es jau jūtu daudz maz pēdējās nedēļas, ka tīri emocionāli esmu sagatavojusies, pirms tam bija uztraukums, it sevišķi, kad tev kaut kur iesāpas un šķiet, ka lielais brīdis ir jau klāt," savā sajūtās dalās Inguna.

Ingūna un Romāns iesaka topošajiem vecākiem, gaidot bērniņa piedzimšanu, doties uz dzemdību sagatavošanas kursiem, jo tas kliedē apjukumu un sniedz nepieciešamo mieru: "Kursos rādija gan kā autiņus nomainīt bērniņam, kā pareizi jātur bērniņš, arī daudzas citas darbības, ko iepriekš nemaz nebūtu iedomājies, kā ar mazuli vispār apieties, diezgan noderīgi kursi un iesakām visiem pārējiem."

Tāpat ir svarīgi saprast, kura būs īstā dzemdību vieta. Māmiņas Ingūnas un tēta Romāna mazulītis pasaulē ieradīsies Rīgas Dzemdību namā. Arī topošais tētis plāno būt līdzās savai sieviņai, kad dzims mazulītis.

Tas, ka ģimenē gaidāms bērniņš, nenoliedzami topošajiem vecākiem liek kļūt atbildīgākiem, protams, mēs arī domājam par to – kā izturēsim negulētās naktis, taču lai ko mums nāktos ziedot sava bērniņa dēļ, tas noteikti ir tā vērts.

Novēlam topošajiem vecākiem skaistu un mierīgu atlikušo gaidību laiku, pavisam drīz jūsu ģimenē sāksies cita dzīve, kura nesīs daudz nezināmā, taču reizē arī daudz mīlestības, jo bērniņa ienākšana mūsu dzīvē izmaina mūs uz visiem laikiem – mēs iepazīstam beznosacījumu mīlestību un nekas nevar būt skaistāks par to.

Māmiņu Klubs

20131107140928-62621.jpg