Gaidot mūsu oktobrēnu...

Gaidot mūsu oktobrēnu...

21. Jul 2016, 16:17 Mar&Co Mar&Co

Sveiciens topošajām māmiņām. Nu jau esam veiksmīgi iesoļojuši 3. trimestrī. Šobrīd mums 27. nedēļa un jūtamies enerģiski. Šoreiz par to, kas noteikti jāpagūst līdz mazā oktobrēna nākšanai šai pasaulē.


Vārdiņa izvēle

Jau pašā sākumā zināju, ka gaidāmajam mazulim vēlos netradicionālāku un retāk sastopamu vārdiņu. Krustu šķērsu izšķirstīju kalendāru, bet nekā. Talkā nāca arī sarakstiņi ar kalendārā neierakstītajiem vārdiem:

http://calis.delfi.lv/berni/uzzinas-un-likumi/vardadienu-kalendars/

http://www.vardadienas.lv/2/2016/1

Pēc pirmajām izskatīšanas reizēm bez rezultātiem, bet kaut kā biju piefiksējusi -Marko. Likās, vai tiešām neviens vārdiņš no kalendāra mums neaizķersies un neuzrunās? Gribējās tomēr, lai vārdiņš būtu iekļauts kalendārā ar konkrētu svinamo vārda dienas datumu. Tad uzgāju-Everts. Šie divi tad nu šobrīd ir mūsu top vārdiņi. Izšķirties par vienu vēl ir laiciņš.


Punča fotosesija

Daudz esmu domājusi, kādu punča fotosesiju vēlētos, un priecāšos, ja arī citas māmiņas padalīsies ar idejām. Tā kā mazais princis būs oktobrēns, radās ideja par fotosesiju rudens sākumā, kad lapas jau būs iekrāsojušās un novākta ķirbju raža. Tādās īstās rudens noskaņās pie dabas, nepiespiestā gaisotnē. Vai kāda māmiņa var no pieredzes ieteik labu, nedārgu fotogrāfu Rīgā? Varbūt kādai jau ir bijusi līdzīga fotosesija un labprāt padalītos idejās!?

20160721160244-41721.jpg

 

Kā aizpildīt laiku dekrēta atvaļinājumā?

Tā kā arī dekrēta atvaļinājums tūliņ, tūliņ sāksies, plānoju, kā pavadīt laiku lietderīgi, aktīvi un tā teikt- nesēžot dīvānā pie TV caurām dienām. Kā jau iepriekšējā bloga ierakstā minēju, esmu ieplānojusi uzadīt mazulim sedziņu. Man vienmēr asociējies, ka mazulim nepieciešama maza mīļsedziņa, kuru visur ņemt līdzi un neizlaizt no rokām. Esmu noskatījusi mazuļiem draudzīgu dziju, atliek ķerties pie darba.

Esmu daudz lasījusi par vingrošanas pozitīvo ietekmi uz grūtniecību un dzemdībām. Līdz šim pēc darba bija grūtāk piespiest sevi vingrot, bet līdz ar dekrēta atvaļinājumu esmu apņēmības pilna. Ļoti iedvesmojos no grūtnieču vingrošanas, ko bez maksas rīkoja Rīgas dome. Iegūtās zināšanas un vingrinājumus tagad pielietošu mājās. Iesaku topošajām māmiņām sekot līdzi informācijai, jo ik pa laikam šādu lielisku iespēju piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar biedrību “Veselībai un attīstībai”. Jaunās māmiņas var piedalīties ne tikai vingrošanas nodarbībā, bet arī lekcijā par uzturu grūtniecības laikā. Protams, arī Māmiņu Kluba piedāvātais klāsts un iespējas ir ļoti plašas.

 

Baby Shower

Protams, neiztikt bez Baby Shower ballītes, ko plānoju uzrīkot kopā ar labākajām draudzenēm. Vislabākās idejas smeļos vietnē Pinterest. Vēl tikai jāizlemj par ballītes norises vietu, jāsagatavo atrakcijas, dekorācijas un jāpadomā par galda noformējumu. Un kur nu bez lieliskas fotosesijas:) Manuprāt, šī nebūt latviskā tradīcija arī pie mums kļūst arvien populārāka. Un kāpēc gan ne!? Dzīve ir jāsvin!

20160721160954-28240.jpg

 

Tāda ir mūsu #gaidibuvasara Vēl kripatiņa vasaras, ko mums kopā izbaudīt līdz lielajam notikumam. Izturību visām Oktobrēnu māmiņām, un tiekamies kādā no kopīgajām bērnu ballītēm.! Paldies maminuklubs.lv,-mans sabiedrotais un iedvesmotājs ik dienu.

 

 

 

pandulaacis pandulaacis 22. Jul 2016, 01:57

Es varu ieteikt sevi - http://www.kosumbildes.lv/#!blank-3/ao3kt 😀 Man kā oktobrēna mammai jau tie ķirbīši tuvi.

21. Jul 2016, 18:58

Vingrojumi grūtniecēm mājas apstākļos:

21. Jul 2016, 18:56 mamma27

Sirsnīgs paldies😀 Vai arī taisījāt punča fotosesiju?

mamma27 mamma27 21. Jul 2016, 17:45

Lasīju un atcerējos,kā pati jutos pagājušajā gadā šajā laikā.Manam oktobrēnam būs gadiņš,bet tās sajūtas,kas bija gaidību laikā vēl ir kaut kur iekšā.Lai tev jauka gaidīšana un mierīga satikšanās ar mazo brīnumu.Izbaudi šo burvīgo laiku.☺