GAIDĪBAS. SAJŪTAS. PĀRDOMAS: Aktīvā gaidīšana

GAIDĪBAS. SAJŪTAS. PĀRDOMAS: Aktīvā gaidīšana

23. Aug 2016, 18:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Man nekad nav paticis sēdēt četrās sienās, patīk labāk darīt nekā nedarīt, ideju parasti ir pilna galva un darāmā vairāk nekā var paspēt.

Piemēram, slimošana ilgāk par 3 dienām man rada mokas, bet radošais gars sāk izpausties zīmējot/gleznojot vai pārkārtojot māju. Gaidības, protams, nav slimošana, drīzāk sevis saudzēšana un tāpēc no aktivitātēm atteikties nevajag, tik jāizvēlas sev piemērotākās. Es esmu sportojusi cik nu vien sevi atceros. Bērnībā piedzīvots gan orientēšanās sports, kādā mirklī peldēšana un basketbols, gan garās distances un soļošana. Pēc Luīzes dzimšanas uz brīdi biju pat pievērsusies crossfit, tomēr, vadoties no sajūtām, rezultātā priekšroku devu jogas nodarbībām.

Ilgi es meklēju savu skolotāju līdz beidzot atradu Inetu Ķirsi – Tiesnieci. Mana sajūsma ir neaprakstāma - par iedvesmu, ko viņa ar sevi iemieso; par viņas jogas pasniegšanas veidu, spēju uzrunāt visu lielo grupu un katru atsevišķi, pamanīt un palabot īstajā brīdī un nopietni padziļināt jogas izpratni. Ar nepacietību gaidot atgriešanos uz šīm nodarbībām, gaidībām nolēmu izvēlēties specifiskākas un mērķtiecīgākas aktivitātes, lai labāk sagatavotos dzemdībām.

Pirmajā trimestrī nedarīju neko. Ķermeniskās pārmaiņas jau tā prasīja daudz spēka un enerģijas. Tad pamazām sāku apzināt pieejamās iespējas un iedziļināties, ko es vēlos. Otrā trimestra sākums un enerģijas atgriešanās man sakrita ar pašu vasaras vidu, kad visiem skaistais atvaļinājumu laiks, nodarbību grafiki pairuši vai atlikti uz rudeni.

Tā nu šīs vasaras atklājums man bija SUP dēļi Andrejsalā, Red Paddle Co Latvia. Un nesaktoties uz to, ka grūtniecība ritēja jau pilnā sparā, sēdus pozas bija pietiekami ērtas un virzīšanās pa ūdeni stabila un mierpilna. Ūdens klātesamība, tā maigā viļņošanās kaut kā labi saskan ar gaidību fizisko un emocionālo stāvokli. To var darīt gan vienatnē, gan kopā ar kādu- mazo līdzbraucēju. Airēšanās nerada nekādas grūtības, drīzāk patīkamu plecu daļas izkustināšanu. Kādā brīdī uz ūdens var pat atgulties, lai SUP dēlis tevi nes un ieaijā. Skaista paļaušanās un miera baudījums.

20160823185652-29760.jpg

Savukārt savā ikdienā es atjaunoju dažādus mazos rituālus un kādu ieviesu no jauna. Kā piemēram, celties mazliet agrāk no rīta un ar saru birsti veikt ķermeņa masāžu. Tā ir fantastiska sajūta, kaut kas līdzīgs tai, ko piedzīvojam, ja kāds pakasa muguriņu tieši tur un tā kā vēlamies. Saru birstes kustības ir no lejas uz augšu, sākot ar kājām. Noslēgumā var viegli pamasēt arī seju ar mazo sejas birsti. Ja tas nav darīts iepriekš, jābūt ļoti maigai pret sevi, lai āda pierod pamazām. Ja tas ir radījis baudu un nevis pagurumu darbojoties ar rokām, noteikti iesaku vēl kārtīgi izķemmēt arī matus dažādos virzienos. Tādā veidā man izdodas pamodināt visu ķermeni ar prieku. Kopumā tas varētu aizņemt mazākais15-30 minūtes, bet baudai to var darīt arī lēnāk un ilgāk.

Ja visi vēl guļ un ir vēl man laiks – seko neliela vingrošana ķermeni iekustināt, dziļi elpojot meditatīvas mūzikas noskaņojumā. Vingrojumi man nav sarežģīti, bet izjusti un plūdeni – kāda jogas poza, kāds muguras vingrinājums un kāda dejiska kustība tās apvienojot.

Pa nedēļas vidu esmu uzsākusi apmeklēt grūtnieču vingrošanu Stārķa ligzdā pie dūlas Līgas Giniborgas un jogas nodarbības Māmiņu klubā pie Aijas Dvinskas. Un es priecājos par abām no tām, jo pasniedzējas ir ļoti patīkamas, zinošas un nodarbības man patiesi noderīgas.

Ja laikapstākļi atļauj, brīvdienās Kaspara iedvesmota mūsu ģimene dodas uz Lucavsalu, kur katrs no mums atrod savu stūrīti un nodarbi. Kasparam ir savs trenniņš uz stieņiem, man savējais uz jogas paklājiņa koku paēnā, bet Luīze vai nu cenšas atdarināt kādu no mums vai spēlējas smiltiņās. Es ļoti izbaudu šādu ģimenes kopā būšanas laiku. Un man nemaz netraucē, ja Luīze ik pa laikam atnāk man kaut ko pajautāt vai parādīt. Tajā vietā un apstākļos tas ir viegli un harmoniski.

Tam visam klāt vēl nāk rūdīšanās pelde noslēgumā un šad tad saldējums bonusā.

20160823185604-16847.jpg

Ja kāda nakts nav labi gulēta, tad es nekādā mērā sev neko no paša rīta neuzspeižu, bet cenšos pa dienu atrast sev laiku. Un nebūt man nesanāk visu to darīt katru dienu un katru nedēļu vienlīdz  intensīvi, bet es par to nepārdzīvoju. Jo, kā jau mums zināms, tiklīdz ieslēdzam – VAJAG un JĀDARA – bauda mums pazūd. Par to es noteikti vēl uzrakstīšu citā blogā...