GAIDĪBAS. PĀRDOMAS. SAJŪTAS: Gaidības un mode...

GAIDĪBAS. PĀRDOMAS. SAJŪTAS: Gaidības un mode...

04. Nov 2016, 13:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā jau zināms, man patīk sekot modei, bet tieši ar tādu domu un nozīmi kā –sekot, apzināt, izpētīt, smelties iedvesmu, lai tad nu idejas rosās un radošais gars izpaužas.

Manī ir modes sajūta, jo bieži vien idejas sakrīt ar pasaulīgajām tendencēm. Man patīk funkcionālo apveltīt ar skaistumu, mākslinieciskumu, sirsnīgu pieskārienu, lai valkātājs jūt radītā tērpa pozitīvo enerģiju. Tomēr es notekti neesmu fanātīga un apsēsta ar modes lietām.

Padalīšos ar šīs sezonas sev tuvākajām modes tendencēm- samtszvanveida vai ekstra garas piedurknes, augsta kaklarota,

20161104133546-38707.jpg 

www.elle.com

metāliskas detaļas apģērbā, cimdi kā rotaslieta, krāsainas mākslīgās kažokādas un pats saldākais kumosiņš – dzeltenā kombinācija ar rozā.

20161104133559-15073.jpg 

www.elle.com

 

Un šādi garšīgi iedvesmojusies es ieskatos savā garderobē. Tur nu es vados pēc sekojošiem principiem – funkcionālo ietērpjot kaut kamā skaistā, sievišķīgā, mākslinieciskā. Kvalitāti liekot augstāk par kvantitāti, dabiskumu pār sintētiku, dzīvnieku aizsardzību pār modes iegribām. Man patīk baudījums, ko sniedz labi veidots tērps no tīkama materiāla. Esmu gatava maksāt par kvalitāti, bet nepārmaksāt par zīmola etiķeti. Esmu gatava atlikt savu pirkumu, lai to labi pārdomātu, bet neesmu gatava izpirkt veikalus izpārdošanās vai sekot bara instinktam, iepērkot vienādas modes preces.

Līdz ar to mans stils nav kliedzošs, revolucionārs, „zīmolu“ nesējs vai protestants. Tas atspoguļo manas sajūtas un pārliecības. Man noteikti nepatīk patēriņu kults radītais iespaids, ka katru sezonu, katram pasākumam, katram katram ir jāpērk kaut kas jauns... Uzskatu, ka pirmkāt vajag pazīt sevi – savu ķermeņa formu un kas tai piestāv, savus trumpjus, lai zinātu, ko izcelt, savas krāsas un savas vājības, lai neiekristu mirklīgam vājumam par upuri.

Es cienu kvalitatīvas un augstvērtīgas lietas, tās mēdz būt dārgas, bet, ja izvēlētas ar apdomu un atbilstoši savai stila izjūtai, savai personībai, tās kalpos vairāk nekā vienu sezonu notekti un kvalitāte atmaksāsies, jo bauda būs to uzvilkt vēl un vēlreiz.

Šis aspekts jo īpaši attiecas uz apaviem, lai kājām būtu ērti, kurpes pildītu savu funkciju, acij tīkamas un stilam piemērotas. Es dievinu interesantas kurpes, bet tas nav mans fetišs. Man patīk pārliecinošas un stilīgas lietas, bet es tām nekalpoju, izvēlos, lai tās labi kalpotu man.

Gaidības, protams, ir īpašs laiks ar to, ka ķermeņa formas strauji mainās un jāpaspēj pielāgoties sezonai un temperatūrai. Šīs man jau ir trešās gaidības un es labi atceros, kā pie pirmās grūtniecības izmisīgi meklēju ko lai uzvelk, jo no saviem XS piegulošajiem tērpiem strauji „izaugu“. Tanī laikā (ap 11 gadus atpakaļ) vienīgais risinājums izrādījās iepirkšanās ārzemēs. Bet vēl lielāks bija mans pārsteigums, kad uzsākot mazuļa zīdīšanu, es konstatēju- šajā jomā piedāvājums vispār nav nekāds. Nopērkamie zīdīšanas apģērbi bija lielapjoma uz vēdera, jo paredzēja valkāšanu gan grūtniecības, gan mazuļa zīdīšanas laikā, un tik ļoti neestētiski, ka vairāk līdzinājās sporta apakšveļai. Es biju apņēmusies mazuli barot vismaz gadu, man tas izdevās pat 1,5 gada garumā. Vēlējos ātrāk atgūt savu slaido formu un pie tā cītīgi strādāju tāpēc maisveidīgās vai lielizmēra grūtnieču drēbes, kas kalpoja gaidībās, mani nu nemaz nesaistīja. XS izmērs tik drīz neatgriezās un mājās pidžamā sēdēt ar negribējās. Jau tad man radās doma par funkcionālu un skaistu zīdīšanas tērpu lielo nepieciešamību, jo slēpšanās no svešiem acu skatiem, lai tikai mazuli pabarotu un mana izģērbšanās nevienu nemulsinātu, bija diezgan mokoša.

Gaidot Luīzi pirms 5 gadiem, gaidību laikam nenopirku pilnīgi neko jaunu, bet gan šo to sašuvu jau pati. Es neesmu pret gaidībām paredzētajiem apģērbiem, kādā brīdī tie noteikti noder un, ja pēdējais trimestris iekrīt aukstajā sezonā, tie pat var glābt Jūs no diskomforta un saaukstēšanās. Savukārt, barojot Luīzi ar krūti, nostiprinājās ideja par jauna zīmola Silk&milk izveidi. Tas noteikti bija un ir izaicinājums man vēl joprojām – atrast līdzsvaru starp funkcionālo, ērto, interesanto, radošos un estētisko. Bet par to kādā citā blogā.

Tagad padalīšos ar pārdomām un ieteikumiem garderobes veidošanā gaidību laikam.

Manas gaidības sākās pavasarī un jau drīz pēc pozitīvā testa rezultāta, es meklēju brīvāku apģērbu savam viduklim. Tā kā bikses valkāju reti, galvenokārt sportā vai aktīvā atpūtā, uzmeklēju visus savus svārkus ar elastīgu jostu vai brīvi krītošas kleitas.

Protams, ka manā garderobē ir atrodami apģērbi no pašas radītām kolekcijām Silk&Milk, bet galvenokārt te ir stāsts par apģērbu veidiem, kas viegli piemērojas jaunajai figūrai, zīmolam nav nozīmes. 

Piemēram – elastīgi trikotāžas zīmuļsvārki vai svārki ar elastīgu gumijas jostu, A-silueta blūzes, kleitas ar ampīra stila griezumu, lakatu kleitas vai elastīgas trikortāžas kleitas. Žaketes, jakas un kimono taisna griezuma vai viegli paplatinātas. 

Mani Pavasara/Vasaras komplektu favorīti –

 20161104133632-42065.jpg

Atziņas – pirmais trimestris ir vairāk sajūtām, ķermenis pielāgojas un rada dzīvību. Nav vēlmes un laika jauniem pirkumiem. Izskati savu garderobi un saliec vismaz 3 komplektus no esošajām drēbēm. Esmu droša, ka kāda trikotāžas vai A silueta kleita, svārki ar elastīgu jostu vai brīvāka tunika Tev atradīsies. Ja tie vēl savstarpēji labi kombinēsies, kas nozīmē- Tev ir izteikts un skaidrs savs stils, tad jau veidosies vēl vairāk variāciju!

Šajā laikā vēl svara pieaugums nav tik liels un teorētiski var vilkt paaugstināta papēža kurpes. Es gan lielākoties izvēlējos sportiskos ielas apavus no NewBalance vai Reebok, un mokasīnu tipa ievelkamos apavus ar baltu zoli vai samta puszābaciņus.

Vasaras karstumā es atļāvos nopirkt sev 3 dažādas kleitas. Tas nu bija lutināšanas programmas ietvaros J. Neviena no tām gan nav īpaši paredzēta grūtniecības laikam un līdz ar to būs velkamas arī nākamajā vasarā ar kādu jostiņu vai konstruktīva griezuma žaketi/jaku.

Atziņas – gaidībās labi izskatās maxi garumi, kas atsver augošā punča mainīto ķermeņa proporciju. Neslēp savu puncīti zem lielizmēriem vai maisveidīgiem apģērbiem, tas radīs nevīžīgu paskatu. Esi lepna, jo Tu esi gaidībās.

Izvēlies viegli kombinējamas vairākas kārtas, jo ķermeņa temperatūras svārstības grūtniecībā mēdz būt diezgan populāras. Visam pie miesas pieguļošajam vēlams izvēlēties dabiskos materiālus, lai tie nekairina ādu un nesviedrē karstajā laikā.

Savukārt vēsajiem vakariem un agrajam rudenim manā garderobē ir melns oversize mohēras džemperis, kas labi kombinējās ar mežģīņu vai tilla svārkiem, tādā veidā līdzsvarojot lielo apjomu augšdaļā ar gaisīgumu un smalkumu lejasdaļā. Šo principu ir vēlams ievērot vienmēr- izceļot ķermeņa smalkumus, mēs radam iespaidu par sevi kā smalku un sievišķīgu būtni.  

Kleitas vēl joprojām ir sieviešu trumpis. Gaidībās ļoti ērtas ir rievotās trikotāžas kleitas, kas apņem augumu un neierobežo tā augšanu. Vēlams būtu kokvilnas un viskozes sastāvs, kas ir dabīgās šķiedras. Šīs sezonas aktualitāte, protams, ir A-silueta kleitiņa līdz celim ar platu volānu apakšmalā, tāda noteikti derēs arī gaidībās. Vienu tādu īpaši grupas Gain Fast koncertam es darināju sev un savai mazajai meitiņai pati – citrona dzeltenā krāsā, lai saulaināk.

­­­­­

Mazāki vai lielāki apmetņi savu aktualitāti nezaudē arī šajā sezonā.

 20161104133721-65568.jpg

Un gaidībās tie sevi attaisno divtik. Es radīju tādu apmetni zīmola Shu shu ietvaros, plānojot tā ražošanu, tomēr vilnas audums, apgleznota zīda odere un mazie smalkumi sadārdzināja šo prieku pārdošanai, atstājot to pašas baudīšanai. Gan rudens drēgnumam, gan pirmajiem ziemas sniegiem ar siltāku džemperkleitu un garajiem zābakiem- tā es plānoju stāties pretī. Vēl ziemīgākam laikam man ir garspalvu mākslīgās kažokādas kažoks- silti, smuki un sievišķīgi! Tas gan labi izskatīsies, gan sniegs siltumu un baudījumu kopā ar džemperkleitu un garajiem zābakiem, bet nu par to vairāk citā blogā, kur skatīsim ziemas garderobi un pavasara gaidāmās tendences ;)

20161104133738-39178.jpg 

Lai arī jums izdodas – justies ērti, silti un nezaudēt sievišķību!