FOTO: Orgasms dzemdībās? Jā, tas ir iespējams!

FOTO: Orgasms dzemdībās? Jā, tas ir iespējams!

31. Oct 2013, 00:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sievietei nav nekā skaistāka kā bērniņa dzimšanas brīdis.

Ārzemēs ir kādsa fotogrāfe Jackie Dives, kura pēdējos trīs gadus ir darbojusies kā dūla- nemedicīnisks atbalsta persona dzemdētājām, sniedzot fizisku un emocionālu atbalstu dzemdību laikā- specializējas arī kā ģimeņu dzemdību fotogrāfe, iemūžinot šo skaisto brīdi, kad pasaulē nāk bērniņš!

"Pārāk bieži dzemdības tiek attēlotas kā biedējošs brīdis, tomēr es kā dūla un kā fotogrāfe spēju iemūžināt neaizmirstamus mirkļus,atklājot skaistāko,kas šajā procesā ir," atklāj dūla.

Vienā no pirmajām bildēm, topošā māmiņa un kāzu fotogrāfe Jūlija Marinkata, spēlē klavieres, kamēr viņas māsa masē viņas muguru. Viss turpinās ar dzemdētājas iekāpšanu dzemdību baseinā, viņas vīrs Kriss palīdz elpot dziļi.

Divas māsas un vecmāmiņa, kā arī vectētiņš pievienojas telpā, lai piedzīvotu Katerīnas pirmos dzīves mirkļus kopā.

"Kad es ierados mājās, māmiņa spēlēja klavieres. Noskaņojums gaisā bija mierīgs, telpā dega sveces, skanēja maiga mūzika. Topošo māmiņu apņēma mīlestība. Viņas partneris, dūla, divas māsas bija kopā ar dzemdētāju, rūpējoties par dzemdētāju," raksta dūla savā blogā.

Mājas dzemdību iemūžināšana parasti ir ļoti skaists laiks, jo mājdzemdībās pāris izvēlas to, kā viņi vēlas dzemdēt un sagaidīt pasaulē mazuli. Laikā, kad es iemūžinu dzemdības fotogrāfijās, es pati esmu iesaistīta šajā procesā diezgan personiski.

"Vidējā mūsdienu sieviete īsti neapzinās viņas izvēles iespējas. Es ceru, ka manas fotogrāfijas atvērs durvis citām sievietēm un sniegs iespēju izvēlēties, kā un kur laist pasaulē bērniņu," uskata dūla.

Dūla Dives ir priecīga, ka viņas fotogrāfijas raisa diskusijas, parādot, ka mājdzemdības nav nekas mežonīgs un nekas ārkārtējs. "Parasti šādi attēli raisa citos diskusijas un rada ziņkāri, kas un kā notiek," atklāj dūla. "Ja daudziem mājdzemdība sākumā asociējas ar dažādiem draudiem. Tad iemīlot šo ideju par mājdzemdībām, rodas izpratner par bērniņa laišanu pasaulē bez epidurālās anestēzijas un medicīniskas iejaukšanās.

Avots:  dailymail.co.uk

Kādas sajūtas Tevī raisīja šīs fotogrāfijas? Vai esi piedzīvojusi ko līdzīgu vai gribētu to izbaudīt?

Kā oriģinālajā rakstā atzina dūla,tad šāda vīra piedalīšanās dzemdībās ir kā kaisle, kā uguns, kā vispārsteidzošākās sajūtas!