Kā piedzemdēt labāk jeb aicinu grūtnieces šodien skatīties Online TV!

Kā piedzemdēt labāk jeb aicinu grūtnieces šodien skatīties Online TV!

07. Nov 2012, 06:49 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Lai gan kopš pēdējām manām dzemdībām pagājuši jau četri gadi, un kopš pirmajām, veseli deviņi, katra mana bērniņa laišana pasaulē ir saglabājusies spilgtā atmiņā!

Cik dažāda esmu bijusi kā dzemdētāja un cik kvalitātē atšķirīgas arī pašas dzemdības!

Pirmo bērnu dzemdēju salīdzinoši jauna, lai gan pēc ginekologu aprēķiniem, pašā perfektākajā fertīlajā vecumā - 23 gados. Lieki teikt, ka informācijas un izglītošanās par vecāku jautājumiem pirms 9 gadiem tiešām nebija - vien zīmodziņa pēc apmeklēti dzemdību sagatavošanas kursi, kur tā arī neko nesapratu un tā pa īstam "neiebraucu".

Mans pirmais bērns bija ļoti ļoti gaidīts un uz dzemdībām devos ar svētsvinīgu noskaņojumu! Tas taču nevarētu būt nemaz tik grūti, man likās. Es kļūdījos - tas bija ļoti grūti, es nesapratu, ka man kaut kas arī pašai ir jādara. Gulēju un bļāvu no sāpēm, dzemdības, kā jau pirmās, bija ilgas un mokošas, bez manas aktīvas līdzdalības. Taču bērns piedzima, liels (pāri 4 kg) un vesels, bet es - psiholoģiski sagrauta, kas par nākamajām dzemdībām domātu tikai murgu stāvoklī.

Taču dzīve gāja uz priekšu, es augu kā mamma, izveidoju Māmiņu klubu (bērns iedvesmo!), veidoju izglītojošas filmas, jogoju, meditēju, grūtniecības laikā nodarbojos ar pašhipnozi un rezultātā manas otrās dzemdības bija kā nakts pret dienu! Es biju tā aktīvā mamma, kas zināja un ņēma rokās šo procesu apzināti, ar savu līdzdalību visos plānos - garīgos, emocionālos un fiziskos!

Otrās dzemdības, pateicoties visām grūtniecības laikā veiktajām "sagatavošanās" aktivitātēm, bija pārdomāts un apzināts process. Visi "vārti" vērās vaļā, pateicoties pozitīvajām afirmācijām un meditācijās gūtajam mieram -es spēju atslābināties, sevi noskaņot kosmiskajam brīnumam - bērniņa piedzimšanai! Un rezultāts bija ideāls - nepilnās divās stundās ar smaidu bērns bija klāt! Pēc tik vieglām un skaistām dzemdībām es nešaubos, ka man būs trešais:)

Ko es ar to visu gribēju teikt, ir tas, ka šodien skatoties Māmiņu Online TV pārraidi, kurā runāsim un rādīsim tieši par šo - garīgo un fizisko sagatavošanos dzemdībām, sevis noskaņošanu labsajūtai un pozitīvam iznākumam, jūs varat iegūt sev labus ceļabiedrus - dūlu un vecmāti Katrīnu Puriņu un reiki meistari Ilzi Pavasari, kas ar saviem padomiem palīdzēs iedvesmoties skaistām dzemdībām!

Garīgās un meditatīvās prakses ir pierādījušas sevi kā lielisku palīgu sievietei dzemdībās, jo palīdz apzināties sevi, noticēt savai brīnišķīgajai lomai un uzdevumam, atslābināt ķermeni un ļauties dzīves plūsmai - jo bērna piedzimšana ir pats dabiskākais un arī pats brīnumainākais notikums uz Zemes.

Aicinu jūs visas šodien ieslēgt Māmiņu Online TV, no plkst.10-10:45, tepat portālā, un padalīties ar savu pieredzi vai jautājumiem.

Lai mums visām bērniņa sagaidīšanas ceļš ir viegls un skaists!