9 interesantas spēles, kuras spēlēt "Baby Shower"

9 interesantas spēles, kuras spēlēt "Baby Shower"

26. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“Baby Shower” pasākumi, kurā kopā sanāk topošās māmiņas draugi, lai apdāvinātu puncī augošo bēbīti, pie mums kļūst aizvien populārāki. Īpaši pārdomāti telpu dekori, kūciņas un dāvaniņas ir vēl viens veids, kā topošajai māmiņai vairot pozitīvās emocijas.

Ja arī tavā draudzeņu lokā ir kāda topošā māmiņa un plānojat rīkot “Baby Shower”, tev noderēs mūsu nelielais špikeris ar 9 interesantām spēlēm, kuras spēlēt pasākuma laikā.

Atpazīsti melodiju

Sagatavo dziesmu izlasi, iekļaujot tajā dziesmas, kuru nosaukumā ir vārds “Baby” (piemēram, Džastina Bībera “Baby”, Britnijas Spīrsas “Baby One More Time” u.c.). Atskaņo no katras dziesmas nelielu fragmentu, savukārt pasākuma viesiem uz lapiņas jāuzraksta šo dziesmu nosaukums un/ vai izpildītājs.

Kurš ir kurš?

Palūdz pasākuma dalībniekiem iepriekš atsūtīt tev savu bērnības fotogrāfiju – jo agrākas mazotnes, jo labāk. Izprintē fotogrāfijas, katrai pieliec klāt numuriņu un ballītes dalībniekiem dod uzdevumu atminēt – kurš ir kurš?

Autiņbiksīšu maiņas stafete

Tev iepriekš jāsagatavo divas lelles, mazuļu autiņbiksītes, kā arī divas mitro salvešu paciņas. Pirms spēles uzvelc katrai lellei autiņbiksītes. Ja vēlies padarīt spēli sarežgītāku, lelli vari arī saģērbt mazuļa drēbītēs. Sadali viesus divās komandās. Katram komandas dalībniekam lelle jānoģērbj, ar mitro salveti jānoslauka tās dupsītis, jāuzvelk atkal autiņbikses un jāsaģērbj “mazulis”. Kad tas izdarīts, to pašu atkārto nākamais komandas dalībnieks. Uzvar tā komanda, kuras dalībnieki visātrāk spējuši nomainīt autiņbiksītes mazulim.

Novēlējumi mazulim

Iepriekš sagatavo kartītes, kurās uzraksti dažādus jautājumus, uz kuriem būs jāatbild pasākuma dalībniekiem. Piemēram:

  • Tavi vecāki ar tevi leposies, jo tu…
  • Kad izaugsi liels, tu būsi…
  • Tavs lielākais nedarbs būs…
  • U.c jautājumi, kas rosina dalībniekus gan uz jautrām, gan sentimentālām atbildēm.

Dod katram dalībniekam aizpildīt kartīti un pēc tam kopīgi varat lasīt atbildes, kartītes vēlāk saglabājot kā foršu piemiņu mazulim.

Uzmini slaveno māmiņu

Pirms pasākuma sagatavo kartītes, uz tām uzrakstot dažādu slavenu māmiņu vārdus. Tās var būt gan slavenas aktrises, gan politiķes, sportistes vai tēli no filmām un multenēm. Spēles dalībniekiem ir uzdevums uzdot jautājumus tā, lai uz tiem varētu atbildēt ar “jā” un “nē”. Kurš pirmais uzmin slaveno māmiņu, tas iegūst punktu. Kuram spēles noslēgumā punktu visvairāk, tam pasniedz nelielu piemiņas dāvaniņu.

Cik gadu?

Sagatavo topošās māmiņas fotogrāfijas no dažādiem vecuma posmiem. Sajauc tās jauktā secībā un pievieno katrai fotogrāfijai numuriņu. Spēles dalībniekiem uzdevums sarindot topošās māmiņas fotogrāfijas pareizā secībā pēc vecumiem.

Izdomā vārdiņu

Uz lapiņas uzraksti topošās māmiņas un tēta vārdus. Spēles dalībnieku uzdevums – izdomāt pēc iespējas vairāk bērniņa vārdu, kas sastāv tikai no tiem burtiem, kuri atrodami tēta un māmiņas vārdos.

Ko tu zini par topošo māmiņu?

Sagatavo jautājumus par topošo māmiņu, aptverot gan dažādus interesantus faktus no viņas bērnības, gan skolas, studiju un darba gadiem. Idejas jautājumu iedvesmai:

  • Kurā diennakts laikā viņa piedzima?
  • Kas topošā māmiņa ir pēc horoskopa?
  • Kas bija viņas pirmais mājdzīvnieks?
  • Kura bija viņas pirmā skola?
  • Kur satikās topošie vecāki?

Skaļi nolasi jautājumu un dalībniekam, kurš zina pareizo atbildi, jāceļ roka un jāatbild.

Atpazīsti slaveno vecāku bērnus

Izprintē vai izgriez no žurnāliem dažādu Latvijas slavenu cilvēku bērnu fotogrāfijas. Spēles dalībnieku uzdevums ir atminēt, kuras slavenības bērns tas ir.