Olbaltumvielas grūtniecības laikā

16. Oct 2012, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Olbaltumvielām ir svarīga loma tavā grūtniecībā, kā arī bērniņa attīstībā. Aminoskābes, kas veido olbaltumvielas, ir galvenie organisma šūnu elementi, kas savukārt veido arī mazuļa organisma pamatelementus. Konsultē uztura speciāliste Inese Siksna.

Otrais un trešais trimestris ir laiks, kad vajadzētu sekot līdzi olbaltumvielu līmenim organismā, īpaši tāpēc, ka šajā laikā mazulis sāk augt arvien straujāk un tas nozīmē, ka palielinās pieprasījums arī pēc nepieciešamajām uzturvielām.

Cik daudz olbaltumvielu nepieciešams grūtniecības laikā?

Parasti grūtniecības laikā iesaka aptuveni 70 gramus olbaltumvielu dienā, kas ir aptuveni  par 25 gramiem vairāk kā pirms grūtniecības.

Ja topošā māmiņa neēd gaļu, kas ir viens no galvenajiem olbaltumvielu avotiem, taču ne vienīgais, jāparūpējas, ka olbaltumvielas tiek uzņemtas ar citiem produktiem.

Olbaltumvielu avoti

Domājot par olbaltumvielu iekļaušanu topošās māmiņas ēdienkartē, noteikti nevajadzētu uztraukties par produktu vienveidību. Olbaltumvielas atrodamas tādos produktos kā pupās, gaļā, olās, pienā, sierā, jogurtā, brinzā, kefīrā, lēcās, zirņos, riekstos, sēkliņās un sēnēs.

Māmiņu Klubs


Floradix®  DZELZS ir uztura bagātinātājs, kas satur  dzelzs (II) glukonātu, C vitamīnu, svarīgākos B grupas vitamīnus, kā arī augu ekstraktus un augļu sulu koncentrātus.Floradix®  DZELZS nesatur konservantus, krāsvielas un alkoholu. Nerada aizcietējumus.

Ieteicams:

  • sievietēm jebkurā vecumā, īpaši grūtniecēm un barojošām māmiņām
  • bērniem un pusaudžiem
  • sportistiem un veģetāriešiem

Floradix®  DZELZS pieejams 250ml un izdevīgā 500ml iepakojumā.

Jautā Latvijas aptiekās!

 

Skaties videosarunu ar uztura speciālisti Inesi Siksnu, spiežot zemāk pogu Play!