Vai permanento grimu var taisīt grūtniecības laikā?

Vai permanento grimu var taisīt grūtniecības laikā?

20. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Permanentais grims ir ērts un ļauj ietaupīt no ik rīta make-up vismaz pār desmit minūtes. Ja tu esi topošā māmiņa, vai drīksti veikt permanento grimu? Uz šiem jautājumiem, kā arī, kas vēl jāņem vērā, ja nolemsi uzkrāsoties kosmētiskajā salonā grūtniecības laikā, atbild permanentā grima meistare Baiba Arāja.

Veikt permanento grimu grūtniecības laikā ir atļauts, tomēr pastāv daži riska faktori, kas jāņem vērā. Sievietes hormonālo izmaiņu dēļ ir iespēja, ka ievadītais krāsas pigments slikti pieķersies vai izbalos daudz ātrāk, nekā tas būtu gadījumā, kad hormonu līmenis sievietes organismā būtu ierastais.

Tāpat jāņem vērā, ka kosmētiskā procedūra ir laikietilpīga (acu plakstiņu līnijas – ne mazāk par pusotru stundu, uzacu kontūras – ne mazāk par divām stundām) un grūtniecei gulēšana nekustīgi visu šo laiku var sagādāt neērtības. Tāpat jāatceras, ka dažkārt tieši bērniņa gaidīšanas laikā sieviete var būt jutīgāka pret sāpēm. Un lai arī kosmētiskās procedūras laikā tiek veikta lokālā anestēzija, sāpes tāpat var izrādīties diezgan izteiktas, kā rezultātā nelielu stresu var piedzīvot gan topošā māmiņa, gan mazulis. Bažām par to, ka līdz mazulim var nokļūt krāsa vai anestēzija, nav pamata. Gan viens, gan otrs tiek ievadīts tik niecīgās devās, ka asinsritē praktiski neiekļūst un caur placentu, kas aizsargā tavu bērniņu, izkļūt nespēj.

Ja nu tomēr gaidot mazuli tu vēlies izmēģināt permanentā grima priekšrocības, speciālisti iesaka to darīt līdz septītajam grūtniecības mēnesim. Pēdējos divos grūtniecības mēnešos to veikt tomēr nevajadzētu pašas procedūras dēļ - ilgstoša gulēšana vienā pozā un iespējamās sāpes.

Māmiņu Klubs