Liepājas slimnīcas speciālisti: Dabiskās dzemdības pēc ķeizargrieziena ir iespējamas

Liepājas slimnīcas speciālisti: Dabiskās dzemdības pēc ķeizargrieziena ir iespējamas

12. Nov 2011, 11:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dabiskās dzemdības pēc ķeizargrieziena ir iespējamas, taču katrs gadījums jāizvērtē individuāli, uzskata Liepājas dzemdību speciālisti.

 

Liepājas slimnīcas Dzemdību nodaļa ir vienīgā Latvijā, kas sievietēm piedāvā iespēju pēc ķeizargrieziena operācijas izvelēties dabiskās dzemdības, ja to atļauj sievietes veselības stāvoklis, aģentūru LETA informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase. Liepājas slimnīcā apkopotie dati liecina, ka vienai trešdaļai sieviešu pēc ķeizargrieziena bijušas dabiskās dzemdības.

 

Latvijas Vecmāšu asociācijas valdes locekle Liepājas slimnīcas vecmāte Iveta Baumgarte sacīja, ka šādas dzemdības prasa gan augstu profesionalitāti, gan pacietību un Liepājas slimnīcas dzemdību speciālisti ir uzkrājuši lielu pieredzi un ir spēcīgi šajā jomā, tāpēc var uzņemties atbildību šādu dzemdību vadīšanā un dalīties arī pieredzē ar kolēģiem.

 

Baumgarte stāstīja, ka gadījumā, ja pirmajās dzemdībās bērniņš pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, tas nenozīmē, ka otrajās dzemdībās arī būtu jāizvēlas plāna ķeizargrieziena operācija. Baumgarte stāstīja, ka pēc ķeizargrieziena dzemdē paliek rēta, kas daļai sieviešu var radīt zināmu risku, turpmāk izvēloties dabiskās dzemdības, līdz ar to daudzi mediķi nejūtas tik spēcīgi un pēc pirmā ķeizargrieziena arī otrajās dzemdībās iesaka izvēlēties plāna ķeizargrieziena operāciju.

 

Šodien Liepājas Reģionālajā slimnīcā notika Latvijas Vecmāšu asociācijas izbraukuma sēde, pulcējot vecmātes no Rīgas, Valmieras, Kuldīgas, Ventspils.

 

Alina Lastovska 
LETA