Hlamīdiju ārstēšana grūtniecības laikā

Hlamīdiju ārstēšana grūtniecības laikā

31. Oct 2011, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai grūtniecības laikā var ārstēt hlamīdijas? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

 

Esmu grūtniece 14. nedēļā. Šodien biju pie ginekologa, ārsts atklāja hlamīdijas. Vai tiešām tās var dabūt tikai seksa laikā, jo esmu vīram uzticīga un nav iemesla domāt, ka vīrs nav. Mēs kopā esam jau 5 gadus, citu partneru nav bijis. Daktere izrakstīja kaut kādas vienas dienas kursa tabletes pa 1 gramam katram. Vai tās neietekmēs grūtniecību un bērna veselību?

 

1

 Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:

 

Viennozīmīgi – hlamīdijas ir tikai un vienīgi seksuāli transmisīva infekcija. Grūti komentēt, cik ilgi Jūs varētu būt inficēta, jo, iespējams, šī analīze Jums tiek veikta pirmo reizi un nevar izslēgt faktu, ka inficējusies esat no kāda cita partnera pirms šīm ilglaicīgajām attiecībām – katrā ziņā ir skaidrs, ka hlamīdiju infekcija visbiežāk norit asimptomātiski – pacientei nav jausmas, ka hlamīdija kolonizē dzemdes kakla epitēlija šūnās. Ir skaidrs arī tas, ka hlamīdiju infekcija ir viens no riska faktoriem priekšlaicīgām dzemdībām.

 

Tāpēc noteikti antibiotiku kurss jāiziet jums abiem ar vīru. Azitromicīns pieder zāļu lietošanas drošības B grupai, tāpēc kaitējumu bērniņam tās nenodarīs. Lai viss izdodas!

 

Uzdod savu jautājumu vai ierosini savu tēmu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!