Gultas režīms topošajām māmiņām ne vienmēr ir tas labākais

Gultas režīms topošajām māmiņām ne vienmēr ir tas labākais

21. Nov 2011, 10:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Parasti, ja grūtniecības laikā ir kādas komplikācijas, ārsts visbiežāk iesaka miera režīmu, tomēr tas ne vienmēr ir pats veselīgākais topošajām māmiņām un viņu mazuļiem.


Kā stāsta Judīte Maloni, Boltonas māsu skolas profesore Rietumu Universitātē, gultas režīms rada fizisku un psiholoģisku risku pats par sevi. Ārsti iesaka gultas režīmu vairāk kā 1 miljonu topošo māmiņu katru gadu, lai izvairītos no dažādām komplikācijām, sākot no pāragrām kontrakcijām un beidzot ar augstu asinsspiedienu vai asiņošanu.

 

Tāpat variē arī rekomendācijas no vienkāršas atpūšanās un beidzot ar stingru gultas režīmu visas dienas garumā.

 

Pētījumi parādīja, ilgstoša palikšana miera pozīcijā var novest pie muskuļu atrofijas un problēmām ar kauliem. Tāpat Judīte Maloni norādīja, ka stingrs gultas režīms ar 24h atrašanos gultā var izraisīt dažādus blakus parādības un var novest pie depresijas, aizkaitināmības un bailēm par katru jaunu sajūtu sevī.

 

Maloni atklājumi tika publicēti sieviešu veselības izdevumā Biological Research for Nursing un viņa uzskata, ka ir vajadzīgi vairāk pētījumi par to, vai gultas režīms ir labākais māmiņai un mazulim. Viņa uzskata: „Izglītojot sievietes par gultas režīma trūkumiem un priekšrocībām, var uzzināt vairāk par to, vai tas būs efektīvi.”

 

Avots: www.physorg.com

 

Vai Tev grūtniecības laikā bija gultas vai miera režīms?

taschinka taschinka 21. Jan 2011, 08:40

Man bija 2 nedēļas gultas režīms,pilnīgi nekur izņemot uz toleti.Tas bija grūtniecības sākumā 6-7 nedēļā.

21. Jan 2011, 02:30

pirmajā trimestrī bija laiks, kad ārste ieteica miera režīmu. gultā gan negulēju visu dienu - gāju uz lekcijām, staigājos. Vienīgais neskrēju un nelēkāju 😃