Asiņaini izdalījumi grūtniecības 17.nedēļā

Asiņaini izdalījumi grūtniecības 17.nedēļā

17. Nov 2011, 14:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai grūtniecības laikā asiņaini izdalījumi liecina par nopietnām problēmām? Konsultē medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ilze Vidnere.

 

Jautājums:

 

Man ir ļoti nopietns jautājums, kas mani nomoka. Ceru, ka varēsiet man palīdzēt! Dzīvoju Anglijā un gaidu bērniņu - pašreiz esmu 17 nedēļas un 2 dienas stāvoklī. Kad biju 10 nedēļas un 6 dienas stāvoklī, man parādījās tumši brūni izdalījumi no maksts - mans ārsts aizsūtīja uz usg, bet tā parādīja, ka viss ar bērniņu kārtībā! Nākamie brūnie izdalījumi man parādījās pēc mēneša, bet ārste teica, lai neiztraucoties - tā grūtniecībā gadoties! Pēc divām dienām pašā vakarā man bija viegla asiņošana - aizbraucu uz slimnīcu - aizsūtīja atkal uz usg, kurā atkal viss bija kārtībā un nekādu iemeslu asiņošanai neatrada! Arī visas asinsanalīzes man ir bijušas ļoti labas - tā kā visi ārsti man saka, ka visādas dīvainas lietas grūtniecībā gadoties, bet beigās piedzimstot veseli bērniņi. Pēc pēdējās asiņošanas man brūni izdalījumi ir gandrīz katru otro dienu. Vakar pēc tualetes, nedaudz paspiežot izkārnījumu ārā, man parādījās nedaudz asinis no maksts. Man liekas, ka pēc tādas dabiskas lietas kā nokārtošanās, nevajadzētu būt asinīm.

 

Vēlējos zināt, kas varētu būt par iemeslu šādiem brūniem izdalījumiem un asiņošanai? Man vienkārši neapmierina Anglijas ārstu atbildes, ka visādas dīvainas lietas notiek grūtniecības laikā! Zinu, ka grūti atbildēt uz šādu jautājumu bez apskates, bet varbūt Jums ir bijusi saskarsme ar šādiem gadījumiem?

 

Atbild ARS ginekoloģe Ilze Vidnere:


Grūtniecības laikā nav pieļaujami asiņaini izdalījumi. Tas nozīmē, ka noteikti ir jānoskaidro iemesls.

 

Viens no iemesliem varētu būt dzemdes kakliņa saslimšana. Jānoskaidro, vai Jums pirms grūtniecības vai grūtniecības sākumā tika paņemta onkocitoloģiskā analīze (iztriepe no dzemdes kakla). Dzemdes kakla saslimšanas grūtniecības laikā var radīt asiņainus izdalījumus.

 

Asiņošanas iemesls varētu būt arī nepareizs placentas novietojums dzemdē, tā saucamā placentas priekšguļa (placentas audi sedz dzemdes kakla iekšējo muti). To diagnosticē ar ultrasonogrāfijas metodi. Lai precīzāk izvērtētu situāciju, reizēm nepieciešama USG caur vēdera priekšējo sienu, kas prasa īpašu sagatavošanos (jāsagatavo pilns urīnpūslis). Nepieciešamības gadījumā var veikt arī vaginālo ultrasonogrāfiju.

 

Vizīti pie dr. Ilzes Vidneres varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod sev interesējošos jautājumus, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Atbild ARS ginekoloģe Ilze Vidnere: