Superbēbītes māmiņa: mammai gribas gulēt, bērnam gribas ēst

Superbēbītes māmiņa: mammai gribas gulēt, bērnam gribas ēst

07. Jan 2014, 14:33 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

 Šomēnes vairāk nekā citos, izjūtu to, ka nu jau teju pusgada garumā nav izgulēta neviena nakts! Jā - sūdzos :) un nu viss jau būtu kārtībā. Motors griežas, spēka pietiek, bet tīri emocionālā ziņā jūtu, ka esmu palikusi, pati sev kaitinoša! Un ja jau kaitinu sevi, droši vien no tā cieš arī mājinieki! Pacietība ar kuru vienmēr esmu bijusi diezgan apdalīta nu mani ir gandrīz pametusi pavisam :) Cīnos! Ar visu - lielākoties ar sevi!  Un cīnos jau tikai tādēļ, ka nespēju tikt galā ar visu ko gribētos. Sajūta līdzīga kā tad, kad mazā bija vēl pavisam maza :) Tad likās, ka rokas pa īsu, kājas pa smagu, galva pa tukšu un laika pārāk maz! 

Vienīgā lieta ar ko šobrīd necīnos ir mazā draiskule - mana lidotāja Līna, jo kopš pirmo reizi pacēlāmies gaisā, tā vēljoprojām šī ir meitiņas mīļākā atrakcija :)  

Viņa - mums lielajiem pamācīties no sav iem bērniem - nesteidzīgi turpina baudīt dzīvi. Ripinās, te uz vienu,te otru sānu, iepazīst pasauli, ēd savas kājas un lēnā garā sāk domāt par celšanos četrrāpus..kā mazs propellers apskata perimetru, ja paliec garlaicīgi vienā pozā un stutējot gaisā dupsi, tiek meklēts atbalsts vēl ne tik spēcīgajās rociņās, lai tiktu uz priekšu! Man kā jau gandrīz katram vecākam šķiet, ka kaut ko var nokavēt un tad reizēm gribas, lai tik ātrāk, lai tik dara! Bet!! Veselais saprāts atkal un atkal pie manis atgriežas šādos šaubu brīžos un es pilnībā nomierinos un ļauju procesiem notikt tā kā jānotiek! 

Kas bērniņā izmainījies? Mēs vakar ar vīru runājām, ka mūsu mazā lēdīja ir ļoti nopietna un nosvērta. Lieki nekašķējas un ja godīgi, šķiet, ka tā īsti vispār vēl nav kašķējusies.. neskaitot reizes, kad tādā veidā mēģina paziņot, lai beidzot liek viņu pagulēt vai iedot paēst.. Bet tad ar - tos vairāk var nosaukt par saucieniem, ne bļāvieniem! Zinu, zinu! Zobu nākšanas laiks vēl tikai priekšā :) gan jau tiksim galā arī ar to.

 Vispār jau man reizēm gribas iespert savam vīram! Pa pakaļu un tā kārtīgi! Sevišķi tajās naktīs, kad mazā ceļas vairāk, nekā mammai gribās :P :) Jā. kaut kā īsti nesaprotu, ko darīt!! Kā Jums? zinu, ka ir mammītes, kurām mazie izguļ visu nakti, mums tā nav, ceļamies un ēdam un pagaidām izskatās, ka tikai man tas traucē!  mazā no rīta moža, labā omā un ar nakts ēšanām sevi nekādā diskomfortā nedzen!! Bet es - klausos riņķī apkārt un šad tad apjūku.. tam jau guļ no 3 mēnešiem visu nakti, tev taču ar vajadzētu - nu atkal jau stāsts par tantēm, kuras teica kā vajag un kā nevajag! Jūtos emocionāli iztukšota, palieku izklaidīgāka, bet visādi citādi, varu turpināt arī celties pa naktīm! tomēr kas no tā iegūst? īsti neviens. no mana sliktā garastāvokļa pa mizu dabūn vīrs un lielais puika.. pati sev nepatīku.. 

Kad Jūs sākāt radināt mazo nogulēt visu nakti?? un GALVENAIS - KĀ??? 

Un iespējams jau ka lielās pārmaiņas ir pavisam tuvu, jo ja līdz šim esam tik pa drusciņai pagaršojušas gan kartupelīti gan burkāniņu, tad jau 6 mēneša jubilejā ar dakteres atļauju, sāksim piebarojumus! Varbūt tad, kad puncī tiks arī pa kādam dārzenim, miegs bus saldāks un pamatīgāks :) 

maijuciitis maijuciitis 10. Jan 2014, 00:51

Vakarā bieži devu ēst... gulēja no 6 ned. - 9 mēnešiem pa nakti no vietas 11-12h, 9 mēnešos sāka pa miegam velties, tad idille beidzās, kad citi sāka visu nakti gulēt mans sāka vairākas reizes mosties, ne ēst, bet saklausīt mammas - ššš, ir nakts, čučam tālāk 😃 tagad arī vēl pa reizītei ceļas.., bet nu jau pāri 2 gadiem, laikam neviena mamma jau nepaliek bešā no tiekm naktīs celšanās "priekiem"... Bet katrā ziņā tas viss reidz beidzas 😀

08. Jan 2014, 18:53

Zobi vēl nav, bet gan jau, ka nekur neizpaliks! Tad nu varbūt ķeru tos gulēšanas mirkļus, kas ir tagad, jo kas zina kā būs, kad zobi nāks 😀

08. Jan 2014, 15:20 Kristine.ee.

Sveika😉
vakarā maisījuma iedošana neko daudz nav mainījusi. Grib ēst tā pat. Par tēju - tā pat kā Tev, varu dzert pati 😀

08. Jan 2014, 15:15

Paldies par Jūsu pieredzi un padomiem! Man jau arī gribētos domāt, ka drīz ieraudzīsim pirmo zobiņu 😀 pagaidām vīra tik par mani iesmej, ka gaidu zobiņus jau no 4 mēnešu vecuma!
Mutē ir ne tikai rokas un kājas, bet arī viss, kas pa rokai! Esam sākušas ēst ar karotīti. Pirmās piebarojuma ēdienreizes veiksmīgas un ķirbītis netiek smādēts. Gan jau arī kādu dienu sapratīs, ka pa nakti gulēt ir varen forši un ēšana nekur nepazudīs 😀

08. Jan 2014, 02:15

Tēju, mammīt, vari dzert pati 😀

07. Jan 2014, 22:27

varbut tev bernins grib est vairak? nepietiek? ja puncis pilns tad it ka vajadzetu gulet.
man berninam ir 2 menesi un izskatas, ka pa dienu gul, bet pa nakti augsa dzivo, un neiet gulet...

07. Jan 2014, 22:20

loti skaista bilde jums. patik, ka smuki terpi abam saskanoti!

aab aab 07. Jan 2014, 21:35

ar šausmām un izmisumu atceros tās autopilota naktis..... jutos izzīsta un galīgi beigta. pateicoties meitas pirmajai izgulētajai naktij, nācās pārtraukt krūts barošanu. diemžēl ļoti sāpīgi - ar nopietnu mastītu un atpūtu slimnīcā. bet tur jau arī bija tante, kas naktī negulēja.
ja nekļūdos, tad apm nedēļas laikā pēc manas atgriešanās mājās, meita sāka gulēt visu nakti. tikai atceros tās garās stundas, ko pavadīju viņu aijājot rokās, jo kā ieliku gultā, tā acis atkal bija kā pogas. bet, kad kārtīgi iemiga, tā pavisam.
man viena māmiņa ieteica šādi - nelec augšā pie katra raudiena. tu sapratīsi, kad vajag celties, bet nereti bērns tikai ieīdās, bet mēs jau esam stāvus pie gultas un ar ieslēgtu gaismu. zini, bet tas palīdzēja! izrādās, ka arī kādai manai foruma mammai.
godīgi sakot, tagad tā knapi atceros kā un kad meita sāka tā pamatīgi gulēt. laikam tas viss ātri aizmirstas. man prātā ir tikai atsevišķas epizodes, kā stāvu un domāju - nē, es pacietīšos, šis laiks, kad bērns atļaujas auklēties, ir mazs, drīz jau rausīsies no klēpja ārā.
pienāks mirklis, kad arī Līna gulēs saldi.
p.s. mani arī tracināja tie stāsti, ka līdz gadam negulēs, kādai - līdz 3g.v.

07. Jan 2014, 20:32

Ak, liels paldies par visu! Lasīju un priecājos. Par to, ka neatkarīgi no tā, guļam vai neguļam, ēdam vai raudam, visas kā viena mīlam savus bērnus tādi kādi viņi ir. Un tas jau visā laikam pats galvenais. Kau kad taču izgulēsimies. Nu nekas, ka vēlāk un ne tagad.. Ar daudz ko tiekam galā! Bet tas, ko izdarīšu, lai sevi iepriecinātu - aiziešu uz kino. Viena pati. Darba dienā. Lielā tukšā zālē. Izbaudīšu kādu vieglu filmu! Jo kino vienmēr spējis mani iepriecināt. Vien nu kādu ļoti ilgu laiku tur neesmu bijusi!! Ir laiks! Savest galvu kārtībā mazliet atslēdzoties no ikdienas! Un gan jau tas lielas ekrāns man palīdzēs! Un arī vīrs. Atstāšu viņus mājās! Lai mācās rāpot 😀 Abi 😀 gan jau ka viņam ar piemirsies kā tas jādara 😀

meiva meiva 07. Jan 2014, 15:04

Liene, sīkums par negulēšanu. Cik jūs burvīgi abas šajā bildē izskatāties. 😀 Bet miegs un gulēšana, tas katram savs. Mans dēliņš pilnu nakti sāka gulēt no 4-5 mēn. vecuma. Ne es ko darīju, ne kā. Pats tā nolēma. 😀

helliite helliite 07. Jan 2014, 13:09

No ēšanas naktī esmu atradinājusi jau kādus mēnešus 3..
BET no celšananās naktī jau nevar atradināt.. Zobi, zobi, zobi..
Tie mazajam nāk īpaši ilgi un sāpīgi! Mēnesis un viens zobs izlien, bet no tā mēmeša kādas 3-5 dienas ir tikai sakarīgas- pārējā laikā bērns brēc un kasa muti! Protams, dodam iespējamās zāles..Bet tass viss ietekmē viņa nakts miegu un arī mani!
Varētu jau iztikt un gulēt ar mazo no rīta līdz 9-10, tā pēdējā laikā viņš un arī es esam pasākuši darīt, bet tikko puikam ir palicis gads un man tūlīt jau jāatgriežas darbā- nezinu pat kā neaizmigšu dienas laikā :/

07. Jan 2014, 13:08

Mums gāja tāpat (meitai parīt 10mēn.), bet pirms mēneša, kad nāca zobi un viņa īpaši daudz cēlās pa nakti un ar kašķi, un man bija jāabsolvē akadēmija un vīrs visu dzird un arī nevarēja izgulēties, tad mēs PAŅĒMĀM SEV GULĒT BLAKUS. Un guļ blakus ļoti labi, protams, pamostas pa nakti un "piepupojas", bet tas man laupa pāris min miega, vismaz ar baudu izbaudīju svētkus un esmu atgriezusies cilvēkā, bet nu jau drīz jāradina atpakaļ gultā, būs traki, betkas jādara - jādara. 9mēn.normāli negulēju un piebarošana to nemainīja.

zacc zacc 07. Jan 2014, 12:49 krixis3

šķiet, daudziem ap šo vecumu sākas tāda nemierīga gulēšana. To skaidro arī ar attīstības lēcienu - rāpošana, vairāk dažādu emociju pa dienu, kuras naktī ir grūti pārstrādāt.
Mans dēliņš šad tad puspamodies nostājas rāpus pozā un kaut kur dodas. Un tad apjucis pats, ka pamodies no tā... Nu ko darīs, nomierinu, nožāvājas un guļ tālāk. Un - jo mierīgāk pati to uztveru, jo vieglāk viņš atkal aizmieg.

Par tantēm... kā reiz esmu novērojusi, ka tieši mūsu mammu vecuma paaudze visvairāk komentē par nakts izgulēšanu, mana vecuma (ap 30) vairāk pieņem, ka var arī būt tā, ka neguļ vēl visu nakti.

zacc zacc 07. Jan 2014, 12:32

Iesaku mazāk paļauties uz speciālistu solījumiem - būs mazāka vilšanās.
Nopietni. Vieglāk ir pieņemt faktu, ka zīdainis var negulēt, var mosties bieži, var pieprasīt krūti. Un tad skatīties, ko citu var pārorganizēt sadzīvē tā, lai būtu vieglāk.
Par A. Žeiguru... OK, daudz neizteikšos; galvenais mans iebildums ir pret to, ka viņš formulē tādā norādošā veidā, ka ir jāatradina, ir jāmāca iemigt... un tad māmiņas padomā, ka ir nepareizi to nedarīt. Kaut gan tā nebūt nav.

07. Jan 2014, 12:24

Jā, aizmirsu piebilst - arī es mēgināju iedot padzerties un knupīti. Panācu tikai vēl lielàkus pārdzīvojumus un asaras. Te nu atkal pierādās- katrai pašai ir jāmeklē savs zelta vidusceļš, jo ne visa visām der

07. Jan 2014, 12:23 berezina

Traki Jums iet! Un kā mamms nesajūk prātā???

07. Jan 2014, 12:22 fox15

Nu ja vajag, sijāsim to miegu caur sietu! jo kā tu saki - mazajam ērti, mēs pielāgojamies! Un laikam jau tik uz mirkli tā šķiet kā problēma.. pēc laika jau pāries.. nu vienalga- ātrāk vai vēlāk, bet pāries!

07. Jan 2014, 12:21

Man arī šobrīd ir aktuāls šis jautājums.
http://www.maminuklubs.lv/mazulis/20120827-ka-iemacit-bernam-viegli-iemigt/
Varbūt noder. Cik es esmu no tā raksta "izlobījusi"- ir jāsāk ar gulēšanu dienā. Nepieļaut ka bērns iemieg pie krūts. Možāks bērns apēdīs vairāk. Savukārt citos rakstos atradu,ka pèc 6 mēnešiem nakts èšanas ir vairāk pieraduma jautājums, tas ir tāpat kā pieaugušo naktī pamodinātu, ieslēgtu gaismu, iedotu gardu sviestmaizi un silti sasegtu. Pieaugušais arī celtos naktī, lai tikai saņemtu šo gardo sviestmaizi. Lai izdodas sarunāt ar meitiņu abām saldu miedziņu.
Un jā, bilde ir ļoti izdevusies! Skaisti!

07. Jan 2014, 12:09 kristina26

jā, es jau ar par neko citu. Nav grūti un varētu celties kaut visu mūžu, vienkārši tā nespēja sevi emocionāli savākt beidz nost! Manējā ņem knupīti un to patiesībā, neatlaidīgi viņai piedāvāju, jo zināju, ka tas palīdzēs viņai nomierināties..viņa sķaumā bija ļoti spītīga un nepakam neņēma.. vienkārši mānīju, mānīju, kamēr viņa saprata, ka tas viņai palīdz 😀

07. Jan 2014, 12:05 Selina12

ha ha 😀 2 gdos 😀 tas sajūsmina 😀

1 2