Svara korekcijas programma bērniem

Svara korekcijas programma bērniem

20. Mar 2018, 15:28 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Mūsdienās ļoti lielai daļai bērnu nu jau ir radušās problēmas ar lieko svaru, arī mums ģimenē lielākajai meitai ir problēmas ar lieko svaru. Tādas tās  ir bijušas jau no pus gada vecuma, bet nu aktīvi sākam meklēt cēloņus un novērst sekas, jo līdz šim ģimenes ārste ieteica nogaidīt, viss vēl varot būs pārejošs.

Pirmais, pie kā vērsāmies, bija endokrinologs Bērnu slimnīcā, kas izvērtējot vecumu, augumu, svaru atzina, ka viņa ir ne tikai apaļāka, nekā jābūt, bet arī kopumā lielāka, jo atbilst 14gadus vecam jaunieša augumam, lai arī viņai ir tikai 9gadi, tālāk endokrinologs norīkoja pie vēl daudz dažādiem speciālistiem un ieteica iziet arī svara korekcijas programmu dienas stacionarā 2 dienu garumā. Nolēmām pamēģināt:

Pirmajā dienā mums bija tikšanās ar Uztura speciālistu, endokrinologu, fizioterapeitu, rehabilitologu, savukārt otrajā dienā diena iesākās ar reālām nodarbībām pie fizioterapeita, kura izvērējot problēmzonas un notestējot bērnu pie slodzēs, rādīja vingrinājumus, kādi būtu jāveic, lai samazinātu tauku slāni konkrētā zonā, par problēmzonām, kuras jau ir radušās svara dēļ. Nākamā tikšanās mums bija pie psihologa, kur psihologs atsevišķi aprunājās gan ar bērnu, gan arī mani pašu, kā mammu, jo izrādās, aiz bravūrīgā bērna  ir tomēr bērns, kuram sāp un, kuru skolā apsmej par to, cik apaļa viņa ir. Lai arī man šķita, ka skolā viss ir kartībā. Tad kopīgi ar Uztura speciālista visa grupiņa, kurā bija 3 bērni, gatavoja pusdienas. Salātus ar vistu un saldo ēdienu. Kopīgi viņi pētīja arī sastāvus dažādiem produktiem un ieteica, kā dažādus pārtikas produktus labāk aizstāt. Šī nodarbība notika kopā ar vecākiem, kas, manuprāt, ir noderīgi arī pašiem vecākiem gatavojot ikdienā.

Tieši izejot šo programmu es arī sapratu, ka mūsu ģimenē vēl nav tik traki, jo ir ģimenes, kur bērni ēd čipšus, dzer kolas, ēd snikerīšus utt. un brīnās par izmaiņam svarā, mums tas viss ir ierobežotā daudzuma un ļoti reti, bet arī tad pastāv svara izmaiņas, kuras jākoriģē. Taču tas viss ir kombinēts ar defektu vairogdziedzerī, kuš spiests "strādāt" pastiprinatā režīmā.

Ja arī Jums ģimenē kādam no bērniem ir liekā svara problēmas, ļoti iesaku šo programmu, jo ir iespēja apmeklēt dažādus speciālistus vienlaicīgi un tas viss ir bez maksas.