Skolas laiks tuvojas - vecāki gatavi?

Skolas laiks tuvojas - vecāki gatavi?

20. Aug 2015, 00:02 lauvinja lauvinja

Augusts jau pārkāpis mēneša otrajā pusē un apkārt esošās reklāmas sāk skandināt “Laiks skolai!”.

Šogad tiešām ir daudz dažādu atlaižu kancelejas preču iegādei, spēj tik izvērtēt, kur ērtāk un lētāk. Ceru, ka arī šogad septembra beigās būs lielās kancelejas preču izpārdošanas, jo tas ir laiks, kad ir tik ērti izveidot “bāzi” visiem dzīves gadījumiem.

Var jau būt, ka ir kāds, kurš nekad nav saskāries ar situāciju, kad pēkšņi vēlā vakara stundā ir pazuduši visi zīmuļi vai nekur nav atrodams zīmēšanas bloknots un taml.. Šādiem gadījumiem esmu izveidojusi “noderīgo lietu kasti” ar kancelejas precēm - rezerves burtnīcām, kladēm, zīmuļiem, pildspalvām, lineālu, dzēšgumiju, zīmēšanas papīru, krāsaino aplikācijas papīru un kartonu. Reizēm tur iemaldās pa vēl kādai noderīgai lietai, piem. cirkulim, kuriem arī, nez kāpēc, ir tendence izsust bez pēdām vai salūst pašā nepiemērotākajā brīdī.

Bez “noderīgo lietu kastes” paralēli pastāv vēl otra “kaste visiem dzīves gadījumiem”. Man ir prieks, ka skolotāji pieiet radoši nodarbībām, bet reizēm esmu gatava eksplodēt, ja vajadzības pēc kāda konkrēta materiāla uzrodas pēkšņi. Tāpēc šajā kastē glabājas – krāsainas lentītes, dzijas, audumu atgriezumi, krāsainas spalvas, čiekuri, zīles, kastaņi, oļi, gliemežvāki, pogas, pūkainas un nepūkainas stieplītes un slepenais nodalījums ar herbāriju. Tā teikt, lai esmu gatava it visam. Kā rāda pieredze – skolotāji ir vēl radošāki par mani, ik gadu izdodas paprasīt kaut ko tādu, kas šajā kastē vēl nav.

Nezinu kā citās skolās, bet manu bērnu sākumskolā kancelejas lietu sarakstu vajadzētu papildināt ar lietām, kuras tāpat izrādās ir nepieciešamas: dēlīti plastilīna darbiņiem, priekšautu zīmēšanai un darbmācībai ēst gatavošanai, dēlīti ēst gatavošanai, lupatiņām, kurās noslaucīt otas zīmēšanas stundās.

Kāda ir Jūsu recepte skolas laika atvieglošanai vecākiem?