Pagarinātas attālinātās mācības 7.-12. klasēm

Pagarinātas attālinātās mācības 7.-12. klasēm

27. Oct 2020, 17:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Valdība lēmusi pagarināt attālinātās mācības 7.-12.klasēm, otrdien pēc valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdes informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Attālinātās mācības pagarinātas līdz 15. novembrim. Līdz šim datumam arī pagarinātas iepriekš noteiktās prasības par interešu izglītību.

Skaidrojot pārējos valdības lēmumus, Kariņš sacīja, ka lēmums par attālināto mācību pagarināšanu skolās pieņemts, vadoties pēc datiem par augstākajām riska zonām līdz šim. "Viena no tām bijusi skolās, un it īpaši starp vecāko klašu skolēniem. Tāpēc attālinātās mācības turpināsies līdz 15. novembrim," teica Ministru prezidents.

Par iespēju mazāko klašu skolēniem pēc vecāku vēlmes mācīties attālināti skolām jālemj, vadoties no savām iespējām, šodien pēc valdības ārkārtas sēdes pauda veselības ministre Ilze Viņķele.

"Šobrīd lēmumu ziņā tika lemts, ka vecāko klašu bērni mācās vēl attālināti, bet pārējiem mācības ir klātienē. Ja skola redz, ka var šo ārkārtīgi sarežģīto uzdevumu savā skolā atrisināt, tad tas ir skolas risinājums. Mēs kā valdība šodien šādu lēmumu nepieņēmām tieši tādēļ, ka skolās situācijas ir ārkārtīgi atšķirīgas," skaidroja Viņķele.

Ministru kabinets lēmis līdz gada beigām augstskolās studijas īstenot attālināti. Ievērojot piesardzības pasākumus, klātienē augstskolās var noritēt praktiskās nodarbības