Ne viss ir tik melns, kā to mālē saistībā ar rindām un ārstiem

Ne viss ir tik melns, kā to mālē saistībā ar rindām un ārstiem

29. Mar 2018, 11:57 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tā kā pēdējā laikā ļoti bieži nākas apmeklēt dažādus speciālistus bērniem, nākas saskarties ar situāciju - vai nu gaidi rindā mēnešiem, vai arī maksā. Tiešām, lielākajā daļā tā ir, bet vēlētos padalīties pieredzē arī ar pozitīvo un ieteikt vecākiem, kā rīkoties, lai izdodas pie speciālista nokļūt ātrāk.

Mums meitai pēkšņi izmetās pleķi uz sejas, kakla, pleciem, ļoti sabijos, tādēļ sapratu, ka vai nu atkal maksāsim pēc pilnas programmas un arī tad būs jāstāv rindā, vai arī jāmēģina https://www.bkus.lv/lv/pieteikuma-forma, kā to man pirms kāda laika ieteica R3 konsultāciju mājas reģistratūrā Bērnu slimnīcā Vienības gatvē. Iepriekš man tas šķita kaut kas nereāls - sēdēšu i-netā un rakstīšu pieteikumus elektroniski un kāda garantija, ka man vispār kādreiz atbildēs, ja jau pat sazvanīt ir ļoti grūti? Pamanīju, ka labajā sānā apakšā šai mājaslapi ir iespēja sarakstīties tiešsaistē. Tā kā dotajā brīdī nezināju, kā rīkoties, jo speciālists bija nepieciešams steidzami, uzrakstīju šo savu sāpi šajā "čatā". Man ļoti laipni atbildēja dažu sekunžu laikā, ka ar mani sazināsies tiklīdz noskaidros, kas uz doto brīdi ir pieejams un izdarāms. Ar mani sazinājās tiešām dažu minūšu laikā, nosūtīja tel.nr pa tiešo dermatoloģei, kura tajā dienā pieņēma un sarunājām, ka būšu uz konsultāciju 2 stundu laikā, līdz tam sakārtojot arī nosūtījumu no ģimenes ārsta.

Šoreiz tiešām ļoti, ļoti paveicās un jau šodien bijām uz atkārtoto vizīti, jo bija saņemti analīžu rezultāti, izrunājām turpmākos ārstēšanas soļus un sirds mierīga. Mums bija tik laipna dakterīte. Cilvēks gados, bet ar tādu sirdssiltumu un gudrību. Paskatoties uz viņu vien kļūst mierīgāk. Ļoti izsmeļoši izskaidroja, ka izsitumi var vairoties vēl pat 3-4nedēļas un tad tie lēnām izzudīs. Tas nav nekas lipīgs, tā ir organisma reakcija un kādu izslimotu vīrusu. Apstiprinājās arī tas, ka tā nav alerģiska reakcija uz hormonu preperātu, kuru uzsākām lietot, lai palīdzētu "strādāt" vairogdziedzerim, kurš meitiņai ir ar iedzimtu defektu.

R3 konsultāciju mājā reģistratūrā strādā tik jauka un laipna sieviete, viņa mūs jau ir ievērojusi un zina. Bieži vien pļāpājam par veselības sistēmu, par to, kā pieņemt pareizāko lēmumu attiecībā uz ārstiem. Tiesa gan viņu nepaklausīju saistībā ar EHO pārbaudi meitai. Viņa man ieteica vispirms pierakstīties pie kardiologa, kurš vizītes laikā arī veicot nepieciešamo EHO pārbaudi un vēl citas papildus, ja nepieciešams, jo parastās EHO pārbaudes rindas viņi nemaz vairs nepieraksta, jo pieraksts ir pilns līdz gada beigām. Žēl, ka es viņu nepaklausīju un nemēģināju šādi "izšmaukt" valsts rindu, jo aizvadītajā nedēļā veicu šo izmeklējumu meitai par maksu un tas nebūt nav pārdesmit eiro, un izrādās, ka meitai ir arī traucēta sirdsdarbība un nepieciešama laba kardiologa konsultācija, kurš tālāk izvērtēs, ko darām, ko drīkst, vai nedrīkst. Tieši šīs R3 konsultācijas mājas reģistratūrā kundzīte man ieteica sēdēt mājaslapā un ķert brīvos vizīšu laikus. Turpmāk noteikti pirmais, ko darīšu, iešu caur mājaslapu un mēģināšu "skriet" uz vizītēm, kuru laiki ir pēkšņi atbrīvojušies. 

Arī Jums, mammas, ļoti, ļoti iesaku, es pamēģināju un tur nekas sarežģīts, ilgs nav, kā man līdz šim šķita, daudz vienkāršāk, nekā sedēt pie telefona un gaidīt, kad kāds beidzot otrā galā pacels reģistratūras telefonu, jo tas ir šausmīgi noslogots.

Lai izdodas ari jums!

https://www.bkus.lv/lv/pieteikuma-forma