Ministre aicina skolas izvērtēt iespējas ieviest mācības pēc B modeļa principa

Ministre aicina skolas izvērtēt iespējas ieviest mācības pēc B modeļa principa

28. Sep 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā situācija izglītības iestādēs kļūst kritiskāka, iespējams, skolām jādomā par B modeļa izvēli, šādu viedokli paudusi izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Ministre norādījusi, ka attālināto mācību procesu varētu ieviest pamīšus pa dienām vai nedēļām, uzsverot, ka šādu iespēju īpaši jāapsver lielajām skolām.

I. Šuplinska aicina B modeli ieviest ne tikai Rīgas skolas, bet arī pārējās. "Aicinu visas skolas pārdomāt, vai un kā šajā laikā jānotiek ārpus skolas pasākumiem, sacensībām, vai tādiem pasākumiem, kas varētu nebūt oficiālā skolas laika sastāvdaļa," uzsvērusi I. Šuplinska.

Jau ziņots, ka B modelis paredz mācības 1.–6.klases skolēniem nodrošināt klātienē, 7.–12.klasei mācības organizēt klātienē (40–60%) un attālināti, bet profesionālās izglītības iestādēm 60–80% mācību izglītības iestādes telpās un 20– 40% attālināti. 

Aizvadītajā piektdienā ziņots, ka Covid-19 gadījumi līdz šim konstatēti kopumā 12 mācību iestādēs, no kurām septiņas ir skolas, trīs – bērnudārzi un divas universitātes.