Ja ir problēmas ar enurēzi, derēs dienas nometne!

Ja ir problēmas ar enurēzi, derēs dienas nometne!

12. Aug 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara ir neaizmirstams piedzīvojumu laiks katram bērnam. Vasarā katrs vēlas atpūsties, uzkrāt spēkus, un pats galvenais - gūt jaunus iespaidus, ar kuriem padalīties vēsākos rudens un ziemas vakaros.

Dažkārt šķiet, ka enurēzes problēma ļoti traucē bērna sociālajām aktivitātēm, bet, ja tiek skaidrībā, gūst pietiekoši daudz informācijas par šo tēmu, viss ir apvienojams.

Protams, kamēr nav atrisināta problēma ar nakts enurēzi, nakšņošanu ārpus mājas labāk atlikt, bet bērnu nometnes ir pilnībā pieejamas, un uz tām var doties arī pa dienu.

Dienas vasaras nometne norit pēc tās pašas programmas, kā diennakts nometne, tikai vecākiem bērns jāatved uz nometni no rīta un vakarā jābūt viņam pakaļ. Tā ir arī vienīgā neērtība, bet bērna psiholoģiskajai veselībai tas ir ideāls variants.

Uzskaitīsim dienas nometnes plusus un mīnusus!

Mīnusi:

- Bērns katru dienu jāatved un jāaizved no nometnes, attiecīgi, tā nedrīkst būt tālu no mājām, lai arī bērniem dažkārt tā gribētos

- Bērns nespēs pilnībā izbaudīt nometnes "romantisko"  gaisotni, kāda ir tieši diennakts vasaras nometnēm

Plusi:

- Dienas nometne būs lētāka kā diennakts nometne

- Bērns būs pieskatīts, kamēr esat darbā

- Nav jādod daudz un dažādu lietu bērnam līdzi uz nometni

- Bērns būs paēdis, kaut vai mājās. Par to bieži mammas uztraucas. Dienas nometnē pārsvarā ēdināšana ir divas reizes diena

- Turpināt ārstēt nakts enurēzi var arī mierīgā mājas vidē

Gribam atgādināt,  - lai arī kādu nometni bērnam izvēlētos, visi pieaugušie, kas strādā nometnē, būtu jāinforme par to, kādas ir iespējamās jūsu bērna veselības problēmas, piemēram, ja ir kāda hroniska saslimšana, alerģija. Pastāstiet arī, kā viņam ir ar uzturēšanos saulē, vai baidās no ūdens utt.

Nometnes organizatori ir atbildīgi par bērna veselību un dzīvību, palīdziet viņiem šo darbu pildīt kvalitatīvi, un savam bērnam nodrošiniet veselīgu atpūtu!

Māmiņu Klubs

 

20121128173408-44521.jpg

Meklē atbalstu, noderīgus ekspertu padomus:

www.bernuenureze.lv