Interešu izglītība skolēnam: piedāvājums un kvalitāte

15. Sep 2016, 10:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skola sākusies un ir īstais laiks izvēlēties, kur bērns spodrinās savus talantus un prasmes ārpus skolas. Dejas, zīmēšana, basketbols vai robotika - kā izvēlēties no plašā interešu izglītības piedāvājuma, kāda ir dažādu pulciņu un ārpusskolas nodarbību kvalitāte, kādi ir mūsdienīgākie piedāvājumi, interesējamies Ģimenes studijā. Speciālistiem arī vaicājam, kad bērnam ārpusskolas aktivitāšu ir par daudz. Studijā diskutē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes asociētā profesore Dita Nīmante, tehniskās jaunrades nama "Annas 2" direktore Irēna Maskaļonoka un Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vadītāja Inga Cimiņa.

Noklausies Ģimenes studijas RADIO raidījuma ierakstu zemāk>>

Dalies pieredzē: Kā tu izvēlējies savam bērnam interešu izglītības pulciņu?

Māmiņu Klubs

lauvinja lauvinja 15. Sep 2016, 10:58

Pulciņi tiek izvēlēti dažādi. Ar meitu pa lielam viss bijis vienkārši, jau pirmsskolā atrada vienu no savām sirdsnodarbēm, pēc tam tajā pašā interešu izglītības centrā atrada otru sirdsnodarbi. Skolā uzspiedu vien uz kori.

Ar mazāko ir sarežģītāk. Pirmskolā vedu uz baseinu, lai iemācās peldēt, bet ne dejot/dziedāt, sportot negribēja. Jau skolas gaitas uzsākot uzstādīju nosacījumu - sportam jābūt. Bet.... īsto, pie sirds tā ar nav atradis. Šogad otrā maiņa skolā - turpinās iet uz basketbolu un reizi nedēļā uz baseinu. Pierunāju iet uz kori, tāpēc piem. pagājušā mācību gadā papildus pierunāju apmeklēt glītrakstus, angļu valdodu, lai aizpildītu tukšos logus. Šogad arī ies uz kori. Ārpus skolas beidzot esam atraduši sirdspulciņu - kur mazajiem eksperimentu veidā māca fiziku un ķīmiju - patīk un turpinās piedalīties. Šogad mēģināsim arī lego robotiku, ja izdosies atrast piemērotu pulciņa vietu/laiku.

Ja bērnam pulciņš ir pie sirds, tad nekas nav par grūtu!