Fejiņa ies skolā!

Fejiņa ies skolā!

16. Jun 2023, 12:00 FejuFeja FejuFeja

Šķiet, tas bija vien pavisam nesen, kad dalījos ar Fejiņas pirmajiem solīšiem, vārdiņiem, kā rakstīju jums par to, ka mazulīte uzsāks bērnudāznieces gaitas, bet… nu jau aiz muguras izlaidums un nepagūšu ne aci pamirkšķināt, kad jaunkundze jau dosies uz skolu. Prātam netverami, kā steidzas laiks, tāpēc tveru katru momentu, lai izbaudītu laiku kopā ar meitu, kamēr viņa vēl maziņa.

Līdz pat pēdējam brīdim nebiju pārliecināta, vai Fejiņa tiks mūsu rajona skolā, jo gribētāju daudz, aizvien vairāk tuvējā apkārtnē tiek attīstīti jaunie daudzstāvu māju projekti, kas nozīmē arī daudzus jaunus iedzīvotājus, taču skola jau nav no gumijas! Cik bērnu skolā var uzņemt, tik var. Protams, dzīvesvietas deklarācijas prioritāte, vecākie brāļi/ māsas, kā arī meitu skolai pieteicu tajā pašā dienā, kad viņai apritēja 5 gadi. Tā teikt, izpildīts viss maksimums, lai skolā tiktu, taču līdz galam pārliecības nebija. Kaut vai tāpēc, ka pieteikumu sūtīju elektroniski, jo Covid-19 laikā klātienē uz skolu nevarēja iet, un ja nu mans pieteikums tomēr palaists garām? Jūs jau ziniet mūs, mammas, kuras dažkārt satraucas par vismazākajiem niekiem, kur nu vēl par skolas jautājumu, jo tas tomēr izšķirs bērna turpmākās gaitas.

Neizsakāms bija mans prieks, kad saņēmu vēstuli no skolas ar vēsti, ka Fejiņai vieta skolā būs! Palēkdamās no prieka devos uz skola iesniegt nepieciešamos dokumentus. Mazie svētki.

Tagad, kad saņemts saraksts ar to, kas jāsagādā skolai, ar Fejiņu plānojam braucienu uz veikalu, lai bez satraukuma jau sāktu gādāt visu nepieciešamo, neatliekot to uz pēdējo brīdi, līdz ar to arī kopējie izdevumi šķitīs mazāki, jo varēsim tos sadalīt pa visiem vasaras mēnešiem.

Fejiņa ļoti gaida septembri. Vienudien piesēdusi pie kalendāra skaitīja dienas līdz 1. skolas dienai. Man atliek vien cerēt, ka viņas lielā sajūsma par skolnieces statusu nepazudīs pirmajās nedēļās vai mēnešos un vēlme apgūt visu jauno tikai augs augumā ar katru dienu.

Vai arī jūsu ģimenē šogad būs pirmklasnieks? Padalies, vai esat jau bijuši iepazīties ar jauno audzinātāju un saņēmuši skolai nepieciešamo lietu sarakstu?