Esi rīdzinieks - varbūt arī tev pienākas atlaides pulciņu apmaksai!

Esi rīdzinieks - varbūt arī tev pienākas atlaides pulciņu apmaksai!

23. Oct 2018, 22:54 lauvinja lauvinja

Pašvaldību pulciņu līdzfinansējums parasti nav ļoti liels, bet ja mājās ir vairāki bērni un apmeklējamo pulciņu skaits ir lielāks, tad kopā mēdz salasīties diezgan liela summa. Tāpēc ir vērts zināt to, kas pienākas.

Ja esi rīdzinieks, tad iespējams uz tavu ģimeni attiecas Rīgas domes noteikumi "Par līdzfinansējuma apmēru interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs", kas nosaka, ka:

100%  no līdzfinansējuma par pulciņiem ir atbrīvoti bērni no daudzbērnu ģimenēm, izglītojamais no ģimenēm ar maznodrošinātā vai trūcīgā statusu, vai bērnam ir noteikta invaliditāte.

Savukārt 50% atbrīvojums no pulciņu līdzfinansējuma pienākas, ja divi bērni no vienas ģimenes apgūst interešu izglītības programmu vienā vai dažādās Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs; un/vai ja no vienas ģimenes viens bērns apgūst interešu izglītības programmu, bet otrs bērns profesionālās ievirzes izglītības programmu vienā vai dažādās Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs. 

Lai iegūtu šos atvieglojumus ir jāraksta iesniegums attiecīgi tās iestādes vadītājam, kur bērns pulciņu apmeklē. 

Kā es smejos - divi par vienu cenu. Stāvus bagāts nekļūsi, bet ietaupīto naudu var lieliski izmantot kultūras aktivitātēm kopā ar bērniem!