Atjautīgais detektīvs Pikaču un Tims

Atjautīgais detektīvs Pikaču un Tims

27. May 2019, 11:01 gucci123 gucci123

Manam dēliņam uz dzimšanas dienu tika uzdāvināta dāvanu karte kinoteātra apmeklējumam. Tā kā šobrīd viņš ir vecumposmā, kad notiek pāreja tieši satura ziņā (no multiplikācijas žanra uz filmu žanru), nolēmām, ka aiziesim uz filmu POKÉMON® Detektīvs Pikaču. Noskatoties filmu, nolēmu arī uzrakstīt recenziju. 

Es esmu no tiem vecākiem, kas, piedāvājot bērnam skatīties noteiktu filmu, vispirms pati izpēta filmas žanru un vecuma ierobežojumu. Iespējams, kāds uzskatīs šo par paranojisku izpausmi, taču man ir pieredze, kas notiek ar bērniem, kuriem vecāki ļauj skatīties vecumam neatbilstoša satura filmas. Jāpiebilst gan, ka savulaik arī mani vecāki stingri neskatījās uz šo kritēriju, bet, manuprāt, laikā, kad es augu nebija tik plaša satura filmu izvēle un tik vardarbīgas izpausmes satura ziņā.

Tātad, filma POKÉMON® Detektīvs Pikaču ir piedzīvojumu filma, kurā iekļauti dažādi animācijas elementi. Filmai nav vecuma ierobežojuma.

Par pokemoniem es jau sen biju dzirdējusi, taču manam dēliņam tas bija zināms atklājums. Kas tad ir pokemoni? Pokemoni ir Japānas animācijas radījumi (sākotnēji radīti Nintendo videospēlēm) ar dažādām spējām. Atšķirībā no citām animācijām, tie ir paredzēti pusaudžu un pieaugušo auditorijām, taču šis fakts nav traucējis filmu studijai “Warner Bros.” Izveidot aizraujošu filmu arī bērniem.

Īsumā par filmas saturu: detektīva Harija palīgs - pokemons Pikačū, un nogalinātā detektīva Harija dēls Tims mēģina atrisināt Tima tēva pazušanas lietu. Darbība risinās Reimsitijā, kur pokemoni un cilvēki dzīvo saticībā un draudzībā plecu pie pleca. Lielākais pilsētas ikgadējais notikums ir pokemonu karnevāls, taču kāds to grib izmantot, lai sagrautu šo līdzāspastāvēšanu un izmantotu pokemonus savu interešu realizēšanai.

Pēc IMDb vērtējuma filmai no 10 zvaigznēm ir piešķirtas 7. Mēs ar Gustavu liktu augstāku vērtējumu, jo mums likās, ka filma ir ļoti viegli uztverama, saglabājot nelielu intrigu līdz pat filmas beigām. Patika, ka tika attīstīts arī emocionālais pavediens – dēla izjūtas un atmiņas par tēvu, ceļš uz empātiju un pieņemšanu. Protams, klasiski nelieši bija un palika par neliešiem, un tie filmas beigās saņēma sodu, tādējādi padarot filmas atrisinājumu pozitīvu. Kopā filma arī laika ziņā nelika garlaikoties – 104 minūtēs nepaspējām nogarlaikoties, jo sižets kopumā bija spraigs un saspringts.

Kopumā vērtējot, mēs ar Gustavu aiziet uz filmu visiem skolas vecuma bērniem un arī pieaugušajiem, jo tas noteikti nebūs pa velti izšķiests laiks.

Jauku skatīšanos vēlot, Gucci123  

 

P.S. Bilde no youtube.com