Tiek lemts par bērnu brīvpusdienu nodrošināšanu

Tiek lemts par bērnu brīvpusdienu nodrošināšanu

17. Nov 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis stāsta par šodienas sēdi, kur tika lemts par bērnu brīvpusdienām. Noskaidrosim, kas tika nolemts.

 

"Skolēnu brīvpusdienas pašreizējā ekonomiskajā situācijā dotu lielu atbalstu maznodrošinātajām ģimenēm, taču patlaban valsts ar tām nodrošina tikai pirmklasniekus. Rūpes par vecāko klašu bērniem ir uzliktas uz pašvaldību pleciem. Apakškomisija uz sēdi ir aicinājusi atbildīgās amatpersonas, lai diskutētu par to, kā nākotnē nodrošināt brīvpusdienas pēc iespējas lielākam skolēnu skaitam, īpaši bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm, kurām daudzas pašvaldības vairs nespēj sniegt tikt lielu atbalstu kā iepriekš," informē apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis (LPP/LC).

Ko Saeima nolēma šīs dienas sēdē?

 

Tā kā nākamā gada budžets ir samazināts par 600 000 Ls, tad ne visiem pirmklasniekiem brīvpusdienām pietiks naudiņas. Konceptuāli Saeimas apakškomisija atbalstīja, lai šī programma turpinātos un paredzēts, ka no nākamā gada 1. septembra arī 2. klases skolēni varētu saņemt bezmaksas pusdienas. Tomēr tam ir nepieciešami vēl 1 miljons latu, lai segtu 2. klašu skolēnu brīvpusdienas un iztrūkumu 1. klasei.

 

No Izglītības un zinātnes ministrijas ir izskanējis, ka viņi nedomā par tālāku programmas attīstību, bet plāno šos līdzekļus novirzīt pašvaldībām, lai tās lemj, ko darīt tālāk un kam piedāvāt bezmaksas pusdienas, jo daudzi vecāki ne tikai 1. klasē nespēj atļauties bērniem siltas pusdienas.

 

Izskatās, ka arvien vairāk funkciju uzņemsies tieši pašvaldības, kas sekmēs līdzekļu nokļuvi pie tām ģimenēm, kurām tas tiešām ir nepieciešams.

17. Nov 2009, 18:20

vajpraats!!!!!!!!!!
ar katru dienu aizvien trakaak.....!!!!
"("("(

rita123 rita123 17. Nov 2009, 17:05

Kaut nu nonāktu tām ģimenēm,kam tiešām nepieciešams!