Rīgas mērs nesadzird Mežaparka apkaimes iedzīvotājus un dod zaļo gaismu apkaimes vienīgās skolas slēgšanai

Rīgas mērs nesadzird Mežaparka apkaimes iedzīvotājus un dod zaļo gaismu apkaimes vienīgās skolas slēgšanai

27. Feb 2010, 14:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas mērs Nils Ušakovs nesadzird Mežaparka apkaimes iedzīvotājus un dod zaļo gaismu apkaimes vienīgās skolas slēgšanai - skaidrs signāls, ka bērnu izglītība nav Rīgas domes valdošās koalīcijas prioritāte.

Pirmdien, 2009.gada 10.augustā Mežaparka sākumskolas vecāku padomes, skolotāju un Mežaparka Attīstības biedrības pārstāvji tikās ar Rīgas mēru Nilu Ušakova kungu, lai pārrunātu Mežaparka sākumskolas attīstības perspektīvas. Sarunās piedalījās arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja E.Aldermane un Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors G.Helmanis. Tikšanās laikā pārstāvji mēram iesniedza vēstuli ar Mežaparka apkaimes 228 iedzīvotāju parakstiem, kurā tika lūgts Rīgas domei nodrošināt Mežaparka apkaimi ar savu sākumskolas izglītības iestādi.

Kaut gan Ušakova kungs piekrita, ka saskaņā ar izglītības politikas mērķiem un Rīgas domes stratēģisko politiku (Rīgas Attīstības plāns 2006.-2018.g.) Mežaparka apkaimes bērnus ir jānodrošina ar savu skolu, viņš tomēr nepieļāva iespēju, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 2009. gada 30. jūlija lēmums ”Par Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveides pasākumiem" tiktu pārskatīts.

 

Tajā ir paredzēta Mežaparka sākumskolas likvidācija, apvienojot ar Jāņa Poruka vidusskolu. Sākot ar 2009./2010. mācību gadu, Mežaparka sākumsskola zaudē savu juridisko statusu, 5. un 6.klases audzēkņu mācības tiek pārceltas uz J.Poruka vidusskolu Čiekurkalnā, bet 1. līdz 4.klases audzēkņi turpina mācības Mežaparka sākumskolas ēkā Lībekas ielā 27 līdz skolas gada beigām, kad Mežaparka sākumskolas ēka tiek atbrīvota un visas mācības tiek pārceltas uz J.Poruka vidusskolu. Rīgas dome uzskata, ka Mežaparka sākumskolas ēka ir nepiemērota skolas vajadzībām, kaut gan tā jau 17 gadus ir bijusi mājīga apkaimes bērniem līdz 6. klasei. Padomju laikā skolas ēka tika rekonstruēta bērnudārza vajadzībām, taču pēc sākumskolas likvidācijas tajā nav paredzēta pirmsskolas iestādes izveidošana, kā tas notiks citās likvidētajās skolās.

Mērs Ušakovs neatbalstīja Mežaparka apkaimes pārstāvju lūgumu saglabāt Mežaparka sākumskolas juridisko statusu līdz laikam, kamēr tiktu atrasts ilglaicīgs risinājums Mežaparka apkaimes skolas jautājumam.  

 

Mērs tomēr atzina, ka dialogs par Mežaparka apkaimes izglītības pakalpojuma jautājumu ir jāturpina un solīja, ka 1. septembrī pārstāvis no Rīgas domes vadības uzrunās Mežaparka sākumskolas saimi par izglītības perpektīvām Mežaparkā.

Mežaparka Attīstības biedrība uzskata, ka no finansiālā un ekonomiskā viedokļa Mežaparka sākumskolas slēgšana ir neloģiska, ja nākotnē jebkurā gadījumā jauna skola Mežaparkā būs jāveido. Mežaparka Attīstības biedrība uzskata, ka Rīgas mēra N.Ušakova vadītās domes lēmums slēgt veiksmīgi strādājošu Mežaparka sākumskolu, kamēr Rīgas dome, piemēram, jaunu ceļu un tiltu būvniecību turpina finansēt ”ar gāzi grīdā”, ir skaidrs signāls, ka kvalitatīva bērnu izglītība nav Rīgas domes valdošās koalīcijas prioritāte.

Mežaparka Attīstības biedrība ir pirmā apkaimes iedzīvotāju izveidotā sabiedriskā organizācija Latvijā un jau 11 gadus aktīvā darbībā apvieno Mežaparka iedzīvotājus un uzņēmējus, lai saglabātu Mežaparka pilsētbūvniecības arhitektūras pieminekļa unikalitāti, tā ekonomisko un kultūrvēsturisko vērtību. MAB darbības pamatā ir brīvprātīgo biedru princips. Tajā var iestāties ikviens, kam rūp Mežaparka attīstība un tā vērtību saglabāšana.

12. Aug 2009, 15:57

Rīgas domei nerupj bērni,tā nav viņu prioritāte...☹

12. Aug 2009, 15:57

Rīgas domei nerupj bērni,tā nav viņu prioritāte...☹