15 lieliski pasākumi pavasarīgam skolēnu brīvlaikam

15 lieliski pasākumi pavasarīgam skolēnu brīvlaikam

07. Mar 2019, 23:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Klāt ir bērnu pavasara brīvlaiks un līdz ar to arī stress – kur likt bērnus šajās brīvajās dienās? Skaidrs kā diena, jāved uz pasākumiem! Un par to varat neuztraukties, jo piedāvājumu klāsts šim brīvlaikam ir diezgan raibs, sākot ar radošām nodarbībām un beidzot ar aizraujošām ekskursijām. Kā tajā visā orientēties, lai bērnam atrastu vispiemērotākās izklaides, Jums palīdzēs “Kurp.es” komanda, kas atlasījusi 15 spilgtākos pasākumus skolēnu brīvlaikam.

 

Urbānais pavasaris Kalnciema tirgū

9. martā | 10:00 | Kalnciema kvartālā

Tuvojas pavasaris un ir pienācis sēklu iegādes un stādīšanas laiks! Turpinot “Urbāno pavasari”, Kalnciema kvartāls aicina uz tirgu un zaļām darbnīcām 9. martā plkst. 10.00-16.00. Dienas ieskaņā stikla mozaīku darbnīcā kopā ar “Ledeni” bērni un pieaugušie aicināti izgatavot dekoratīvu mozaīku no krāsainiem stikla gabaliņiem un ģipša. Savukārt vēlāk “Rīgas Dabaszinību skola” viesosies ar divām pavasarīgām darbnīcām un iemācīs, kā no sēklām var izgatavot putnu barotavas un dekoratīvus putnus, kas noderēs interjerā.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/urbanais-pavasaris-tirgus-un-darbnicas

 

Galda kultūras meistarklase + Pavlovu gatavošana

9. martā | 10:00 | Ģimenes restorānā “Hercogs”

Gandrīz ikviens vecāks klusībā vēlas, lai viņu bērns izaug par īstu princesi vai džentlmeni. Tāpēc Mazo princešu un džentlmeņu akadēmija rīko meistarklasi, lai bērns iegūtu pamatzināšanas etiķetes jautājumos. Šīs zināšanas palīdzēs iejusties dažādās kompānijās, atstāt labu pirmo iespaidu un uzturēt ilgspējīgas attiecības ar draugiem, skolotājiem un vēlāk arī darba devējiem vai biznesa partneriem. Savukārt meistarklases otrajā daļā censoņiem būs iespēja pašiem gatavot desertu - Pavlova kūku!

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/galda-kulturas-meistarklase-pavlovu-gatavosana

 

Ziemas Grila festivāls

9. martā | 11:00 | Viešūra kalnā

Kārtīgs vasaras pikniks ziemas noskaņās tiks sarīkots Vestienā, Viešūra kalnā. Grilētāju biedrība ielūdz Jūs uz Ziemas grila festivālu 9. martā. Starp gardām maltītēm bērni varēs iemēģināt kameru un pufu šļūkšanu, kā arī slēpes un dēļus, ja laika apstākļi to atļaus. Tomēr visam pa vidu būs liela jautrība un lieliski kopā pavadīts laiks ar ģimeni brīvā dabā.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/ziemas-grila-festivals-1

 

Pavasara brīvgaita k/t Kino Bize

9. martā | 11:00 | Kino Bize

Šis ir sveiciens visiem pienākumu nogurdinātajiem bērniem un vecākiem, kuri ilgojas pēc kopā pavadīta laika ar ģimeni. Visa skolēnu brīvlaika garumā piedāvāsim īpašu programmu, lai kino varētu piedzīvot gan darba dienās, gan nedēļas nogalēs. Programmā būs atrodamas tādas filmas kā Latvijā veidotā Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi, kā arī Gordons un Padija, Mazā ziemeļbrieža Ailo lielais ceļojums un Kukaiņu slepenā dzīve.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/kino-bize-pavasara-brivgaita

 

Masļeņica LIDO Atpūtas Centrā

9. un 10. martā | 12:00 | LIDO Atpūtas centrā

Iesāc pavasari ar vienu no garšīgākajiem brīvlaika pasākumiem - nāc uz LIDO Atpūtas centru svinēt Masļeņicu! 9. un 10. martā varēsi baudīt koncertus, vērot priekšnesumus, piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī, protams, mieloties ar gardām pankūkām. Pieēsties un atpūsties varēs gan lielie, gan mazie.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/maslenica-lido-atputas-centra-1

 

Blēņas un pasakas

9. martā | 15:00 | Dirty Deal Teatro

Vai zināji, ka ikviens mums apkārt esošs priekšmets patiesībā dzīvo savu, mums apslēptu dzīvi? Tikai ne vienmēr mēs protam to ieraudzīt. Izrāde „Blēņas un pasakas” būs ceļojums Imanta Ziedoņa fantastiskajā pasaku pasaulē, kur šķietami parasti priekšmeti iegūst spilgtus raksturus un iekuļas dažādās negaidītās dēkas. Tā būs gan jautra rotaļa bērniem, gan meistarklase vecākiem, gan piedzīvojums ar pārsteidzošu mūziku un instrumentiem, blēņām un pekstiņiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/blenas-un-pasakas-4

 

Darbnīca bērniem: Iepazīšanās ar apzinātību

10. martā | 11:00 | Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Tikmēr nopietnākās noskaņās brīvlaiku pavadīs Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. 10. martā izstādes "Pasaules malā: Henrijs Klēbahs, Artūrs Arnis, Liene Mackus" ietvaros notiks apzinātības nodarbība bērniem. Apzinātības prakse sastāv no dažādiem elementiem, tai skaitā meditācijas un savā būtībā ir relaksējoša. Tās laikā bērns var iemācīties būt klātesošs un neuztraukties par pagātni vai nākotni, tādējādi kļūstot emocionāli līdzsvarotākam.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/darbnica-berniem-iepazisanas-ar-apzinatibu-1

 

Pārgājiens ar garšu

10. martā | 11:00 | Cēsīs

“Cesis inside” 10. martā piedāvā doties izzinošā pārgājienā visai ģimenei uz Priekuļu Novadu, kur vides gides Sigita Kletniece pavadībā būs iespēja doties pa skaisto Līču - Laņģu klinšu maršrutu. Tā laikā ģimenes apskatīsies māla ieguves karjeru, izzinās vēsturi, izgaršos minerālo avotu ūdeņus un redzēs iespaidīgās smilšakmens klintis. Pēc pārgājiena viesus uzņems Maizes māja, lai baudītu gardo lauku zupu ar mājās ceptu maizi un piedalītos pīrāgu cepšanas meistarklasē.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/pargajiens-ar-garsu

 

Iluzionists Edžus "Arī Tu to spēj"

10. martā | 18:00 | Kinogalerijā K Suns

Ļauties ilūzijām un brīnumu pasaulei bērnus aicina iluzionists Edžus šovā “Arī Tu to spēj”. Vai arī Jūsu bērns kādreiz ir vēlējies kļūt par burvju mākslinieku, vai vismaz mācēt kādu burvju triku? Tad šī ir lieliska iespēja, jo Edžus izveidojis jaunu burvju triku priekšnesumu tūri, kurā ikvienam būs iespēja iejusties burvju mākslinieka ādā.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/iluzionists-edzus-ari-tu-to-spej-2

 

Radošo nodarbību cikls Dzelzceļa muzejā

12. – 15. martā | 12:00 | Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā

No 12. līdz 15. martam - skolēnu pavasara brīvlaikā - Dzelzceļa muzejs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku aicina skolēnus uz aizraujošām radošajām darbnīcām saistībā ar dzelzceļu, grafiku un tekstu. Radošās nodarbības paredzētas no 7 gadu vecuma. Tajās iekļautas gan formastērpu, gan stacijas nosaukumu darbnīcas, kā arī sociālo reklāmu, grafikas darbnīcas un ekskursijas pa pašu muzeju.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/radoso-nodarbibu-cikls-dzelzcela-muzeja-un-latvijas-nacionalaja-biblioteka

 

Skolēnu brīvlaiks Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

12. un 13. martā | 12:00 | Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

Tu vari pavadīt brīvlaiku parastā dīvānā, bet vari arī laika dīvānā – šādu iespēju skolēniem piedāvā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs! Pavasara brīvdienu nedēļā tas aicina skolas vecuma bērnus un jauniešus kopā ar gidu izceļoties pa Latvijas simt gadu vēsturi izstādē “Latvijas gadsimts” – uzzināt par dažādiem vēstures notikumiem un pavērsieniem, iepazīt nozīmīgas personības, izpētīt izstādes priekšmetus un secināt, cik vēsturiskas ir pašu vai citu mājās redzētas lietas.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/skolenu-brivlaiks-latvijas-nacionalaja-vestures-muzeja

 

Ķīmijas un garšu eksperimenti ar Marģeru

12. martā | 15:00 | Zinātkāres centrā ZINOO

Zinātkāres centrs ZINOO Rīgā piedāvā unikālu iespēju tikai vienu reizi šajā pavasara brīvlaikā, 12. marta 15:00! Centrā varēs eksperimentēt ar vielām ķīmijas traukos, testēt vai ziepju burbuļi ir izturīgāki par jūsu humora izjūtu un beigās eksperimentus arī nogaršot, jo ar Marģeru Majoru kopā tiks gatavoti unikāli saldējumi. Pirms vai pēc eksperimentiem skolēniem iespēja pavadīt laiku ZINOO, kas tikko būs uzfrišināts ar jaunām telpām un eksponātiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/kimijas-un-garsu-eksperimenti-ar-margeru

 

Runājošo suņu orientēšanās spēle

16. martā | 10:00 | BJC “Daugmale”

Vai esat jau redzējuši jaunāko latviešu animācijas filmu? Pat ja ne, Jums būs iespēja izstaigāt filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" varoņu ikdienas maršrutu, iejūtoties viņu ādā, pildīt intriģējošus uzdevumus un cīnīties par balvām. Orientēšanās spēle pa Maskavas forštati ir paredzēta visai ģimenei un tās laikā varēsiet gan kopīgi izskrieties, gan izsmieties, gan iepazīt vēl neiepazītus Rīgas nostūrus.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/runajoso-sunu-orientesanas-spele

 

Izrāde bērniem KRĀSAINĀS PASAKAS

16. martā | 11:00 | Kinoteātrī K Suns

"Latvijas smilšu animācijas teātris" gaida Jūs smilšu šovā "Krāsainās pasakas" 16. martā jūsu bērnu estētikas un kultūras attīstībai. Tieši uz skatuves māksliniece Tatjana Gavriļenko veidos smilšu gleznas, bet profesionālais aktieris Maksims Busels aizraus bērnus ar teatrālo lasīšanu. Izrāde iestudēta bērniem no 0 gadiem. Mazie skatītāji ieraudzīs un dzirdēs brīnišķīgus stāstus. Zilo pasaku, Zaļo pasaku, Dzintara pasaku, kas tiks uzzīmētas ar krāsainām smiltīm.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/izrade-berniem-krasainas-pasakas-latviesu-val-1

 

KARLSONS, muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem

17. martā | 16:00 | Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem “Karlsons” ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli. Par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi dzīvojam. Izrāde domāta tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību, savus sapņus. Tātad gan bērniem, gan pieaugušajiem. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē to būs iespējams atkal piedzīvot jau 17. martā 16:00.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/karlsons-muzikala-piedzivojumu-spele-berniem-1

 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem