VideoPADOMS: Kā izveidot uzacu formu

10. Apr 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zināms, ka koptas uzacis mums palīdz veidot pievilcīgu vizuālo koptēlu, tāpēc devāmies pie make-up mākslinieces Kristas Zvirgzdiņas, lai uzzinātu, kā panākt, lai uzacis izskatītos perfekti. 

Kā stāsta make-up māksliniece, sakoptas un viegli ierāmētas uzacis padara seju estētiskāku, sakoptāku un jutekliskāku, tāpēc ne velti tās tiek dēvētas arī par sejas rāmu.

Nosaki sev piemērotāko uzacu formu!

Izveidojot perfektu uzacu formu, kas atbilst mūsu sejas formai, varēsim lieliski izcelt mūsu vaibstus. Lai to izdarītu, jāvadās pēc trīs aktīvajiem punktiem:

  • uzacu sākumpunktam jāatrodas līnijā, kas turpinās no nāss cauri acs iekšējam kaktiņam;
  • uzacu pacēlumam jāatrodas līnijā, kas turpinās no nāss caur acu zīlīti;
  • uzacu nobeiguma punkts atrodas līnijā, kas iet caur acs ārējo kaktiņu.

Uzacīm jāatrodas vienā plaknē

Mūsu seja sastāv no vairākiem maziem muskulīšiem, kas dienas laikā mainās un žestikulē, tāpēc var gadīties, ka vienu ķermeņa pusi nodarbinām vairāk nekā otru, kā rezultātā viena uzacs atrodas mazliet augstāk nekā otra.

Šo situāciju var labot ar vingrinājumiem pie spoguļa vai arī uzacs iezīmēšanas brīdī par to īpaši piedomājot. Krista Zvirgzdiņa iesaka uzaci, kura atrodas augstāk, vairāk iezīmēt pa tās apakšējo līniju, bet zemāko uzaci mazliet pacelt uz augšu. Atceries, ka pirms jebkādas uzacu iezīmēšanas tās jāsaķemmē matiņu augšanas virzienā, jo tikai tā varēsi iegūt vēlamo izskatu.

Ideālā toņa atrašana

Make-up meistare, daloties ar savu pieredzi, stāsta, ka ikdienā izvēlas uzacis iezīmēt ar acu ēnu vai speciālām ēnām, kas domātas uzacīm, jo aizpildītas uzacis vienmēr izskatīsies visdabīgāk.

Savukārt, meklējot ideālo toni, vadies pēc ādas, acu vai matu krāsas, galvenokārt izvēloties toni, kas maksimāli tuvāks dabīgajam uzacu matiņu tonim. Ja esi gaišu uzacu īpašniece un vēlies panākt izteiksmīgāku efektu, vari izvēlēties arī pāris toņus tumšāku ēnu.

Sāc ar augstākā pacēluma vietu

Lai iezīmētu uzacis, ņem vērā, ka būs nepieciešama smalka, nošķelta otiņa, jo tā visveiksmīgāk atkārto uzacs formu un iegulstas nepieciešamajās vietās, bet pirms ietonē uzcis, lieko pigmentu ieteicams no otiņas vienmēr nokratīt, jo tas ļaus izbēgt arī no izteiktākiem pigmenta laukumiem.

Lai panāktu vēlamo efektu, uzacu iezīmēšanu sāc ar augstāko pacēluma punktu, virzoties ar savienojošām kustībām uz leju. Kristas Zvirgzdiņas ieteikums ir uzacu sākumā iepludināt tikai tik daudz pigmenta, cik palicis uz otiņas pēc lielā pigmenta nokratīšanas, jo tas palīdzēs radīt maksimāli dabiskāku efektu, jo pretējā gadījumā, pārcenšoties ar pigmenta daudzumu, ēnojums var būt ļoti tumšs vai pārlieku izteiksmīgs, kas radīs agresīvu, dusmīgu vai pat vecinošu efektu.

Nebaidies lūgt padomu speciālistam

Pēc tam, kad esi veikusi ēnošanu, uzacu matiņus atkārtoti izņemmē. Make-up meistare iesaka gadījumā, ja uzacu matiņi ir ļoti nepaklausīgi un dienas laikā sāk dzīvot savu dzīvi, izmantot caurspīdīgu uzacu tušu, kas ļaus matiņus nofiksēt.

Ja pirmajā reizē iezīmējot uzacis nejūties droša, dodies pie speciālista, kurš izveidos pamatformu un, iespējams, iekrāsos matiņus, lai turpmāk būtu vieglāk vadīties tieši pēc tev izvēlētās formas.