Vērienīgais labdarības koncerts “Vienoti par iespēju” jau pēc nedēļas - 7.maijā

Vērienīgais labdarības koncerts “Vienoti par iespēju” jau pēc nedēļas - 7.maijā

30. Apr 2019, 12:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2019.gada 7. maijā “Arēnā Rīga” jau otro reizi norisināsies Latvijā populāru mūziķu, “Ziedot.lv” un Latvijas Televīzijas kopīgi organizētais labdarības koncerts smagi slimu cilvēku atbalstam - “VIENOTI PAR IESPĒJU!”. Šobrīd pie labdarības organizācijas Ziedot.lv ir vērsušies 12 onkoloģiskie pacienti, kuru ārstniecībai nepieciešami 271 836,44 eiro, un koncerta mērķis ir palīdzēt šiem cilvēkiem viņu dzīves grūtākajā brīdī.

Koncerts būs vērojams LTV1 un REPLAY.lv, un ziedot iespējams gan tagad, gan koncerta laikā.

Uz “Arēna Rīga” skatuves 7.maijā kāps vairāk nekā 30 populārākie Latvijas mākslinieki – Intars Busulis, DaGamba, The Sound Poets, Skyforger, Triana Park, Dzelzs Vilks, Aija Andrejeva, Otra Puse, Pienvedēja Piedzīvojumi, Ansis, Tautumeitas, Ralfs Eilands, Double Faced Eels, Edavārdi, Latgalīšu Reps, Fēlikss Ķiģelis, Laika Suns, Kristīne Prauliņa, Very Cool People, Viņa, Putnu Balle, Kristīne Pāže, Laime Pilnīga, Miks Dukurs, Indygo, Atis Ieviņš, The Rolltones, Antra Stafecka, Jauno Jāņu Orķestris un Goran Gora.

Labdarības koncerts “VIENOTI PAR IESPĒJU!” ir unikāls, jo vienā koncertā pulcēs lielu daļu no populārākajiem Latvijas mūziķiem. Arī šogad mūziķi kāps uz skatuves, lai palīdzētu ar vēzi skartajiem līdzcilvēkiem, kuriem nepieciešamā ārstēšana vai zāles netiek apmaksātas no valsts budžeta. Lai arī ar šo gadu finansējums onkoloģisko pacientu ārstniecībai un medikamentu apmaksai ir audzis, joprojām ir diagnozes, kurām valsts medikamentus nekompensē.

“Tik daudz mūziķu uz vienas skatuves ir milzīgs pagodinājums! Mēs nekad nevarējām iedomāties, ka kopā ar mums šo mērķi atbalstīs tik daudz līdzcilvēku un mūziķu. Tas ir arī milzu izaicinājums, jo 3 stundu laikā uz vienas skatuves kāps tikpat mūziķu, cik parasti piedalās mazā festivālā. Taču nekas nav par grūtu, jo mums ir kopīgs mērķis – izglābt dzīvības un dot iespēju turpināt cīnīties un uzvarēt šo slimību,” tā par šī gada koncertu stāsta labdarības koncerta “Vienoti par iespēju” producents Dāvis Ābrams.

“Slimība piezogas pēkšņi un negaidīti, sagriež dzīvi ar kājām gaisā. Situācija, kad cilvēks ir saslimis ar vēzi vai citu smagu, retu, hronisku slimību, diemžēl iet roku rokā ar trūkumu visai ģimenei. Bieži vien cilvēkiem trūkst līdzekļu piemērotu medikamentu iegādei, kas nereti noved cilvēku līdz darba zaudējumam un nespējai pašam par sevi parūpēties. Šādos gadījumos ļoti svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts! To, ko nespēj viens, to spēj visa tauta!”, stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta un aicina apmeklēt labdarības koncertu “Vienoti par iespēju” šī gada 7.maijā.

“Onkoloģisko saslimšanu ārstniecības process no cilvēka paņem ļoti daudz – ne vien fiziski un emocionāli, bet arī finansiāli. Labdarības lielkoncerts ir viens no veidiem, kā runāt par šo tēmu un vienlaikus palīdzēt, un tas mums kā sabiedriskajai televīzijai ir ārkārtīgi svarīgi. Pērn koncerts “Vienoti par iespēju” pierādīja, ka laba mūzika un liels gribasspēks dara lielus darbus, palīdzot tiem, kurus negaidītā diagnoze satriekusi un likusi cīnīties, un es ceru, ka arī šogad pēc 7. maija mēs varēsim secināt to pašu,” norāda LTV satura redaktore Vikija Valdmane-Rozenberga.

Atbalstīt onkoloģiskos pacientus var portālā Ziedot.lv vai zvanot uz ziedojuma tālruni 90067003 (maksa par zvanu 1.42 eiro).

Koncerts norisināsies 2019. gada 7. maijā Arēnā “Rīga”. Koncerta sākums plkst. 19.00. Koncerts LTV1 un REPLAY.lv būs vērojams plkst. 21.15. Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un internetā www.ticketservice.lv. Biļešu cena – 10 EUR.