VASARAS GIDS: Valmiermuižas alus virtuve

VASARAS GIDS: Valmiermuižas alus virtuve

03. Jul 2020, 00:00 Banija Banija

Nesteidzīgās vasaras nedēļas nogales ir kā radītas tam, lai iepazītu jaunas garšas un atklātu foršas vietas, kurās atgriezties. Un es zinu, ka Vidzemes pusē man tagad ir vēl viena mīļa vieta, kurā noteikti atgriezīšos reizē, kad kārosies sevi gastronomiski palutināt, uzdāvinot sev jaunu garšu sajūtas.

Jau pagājušajās vasaras izskaņā bijām aizbraukuši uz Valmieruižas alus virtuvi, kārojot tur palutināt savus vēderus, taču tajā dienā zvaigznes mums nebija labvēlīgas un standarta ēdienkartes ēdieni netika piedāvāti, tāpēc mēģinājām savu laimi šoreiz, reizē, kad ceļi mūs atkal bija aizveduši Valmieras virzienā. Un, ziniet, šoreiz mums paveicās.

Mēs sēdējām Valmiermuižas alus virtuves paglmā, murrājot no garšu buķetes kā pārlaimīgi runči, kuri tikuši pie vissaldākās krējuma bļodiņas. Garšīgi tik ļoti, ka varētu šķīvjus izlaizīt, savukārt apkalpošana mūsu viesošanos šajā vietā pacēla visaugstākajā līmenī. Tik lieliski, ka iesaku šeit atbraukt un katram pašam pamēģināt kaut ko no gardajiem ēdieniem.

Runājot par ēdienkarti, jāsaka, ka tā nav pārāk plaša, kas, visticamāk, ar mērķi, lai vienmēr katram viesim varētu nodrošināt vislabāko visaugstākajā līmenī. Taču, neskatoties uz to, ēdienkartē būs kaut kas gan gaļas, gan zivs mīļotājiem, gan arī tiem, kuri priekšroku dod veģetāram uzturam. Ļoti iepriecinošas cenas ir arī bērnu ēdienkartes ēdieniem. Jā, ja mēs par cenām, tad jāsaka, ka vismaz mūsu ciemošanās laikā ēdienkartē nebija neviens ēdiens, kura cena būtu virs 10 eiro, par ko biju pārsteigta, jo rēķinājos, ka šāda līmeņa restorānā cenas būs ja ne divas reizes, tad augstākas gan, tāpēc mūs ļoti iepriecināja rēķins, kas par četrām personām kopā ar pamatēdieniem, saldajiem un arī dzērieniem bija zem 40 eiro. Jāsaka, ka daudz zemāka līmeņa ēstuvēs Rīgā mēs dažkārt samaksājam pat vairāk.

AR ĒDIENKARTI IEPAZĪSTIES ŠEIT

Valmiermuižas alus virtuvē īpašu atzinību pelnījis apkalpojošais personāls, kas mūs viesos uzņēma tik silti, gluži kā pašu mamma, kura tik ilgi gaidījusi atkalsatikšanos. Mani visi desmit punkti aiziet šai vietai par to, ka darbinieki tiešām ir savā īstajā vietā, protot ieteikt, piemēram, no Valmiermuižas alus dzēriniem katram ēdienam atbilstošāko, izstāstot par katra dzēriena niansēm. Kas to būtu domājis, ka pat par bezalkoholiskiem dzērieniem var runāt ar tādu garšu un zināšanām, kā to parasti dara vīnu spečuki par vīniem. Un vēl starterītis pirms pasūtījuma - uz vietas ceptā maizīte, kurai gatavošanas laikā blakus stāvējis alus. Jā, ja ieskatīsies ēdienkartē, redzēsi, ka daudzos ēdienos ir kaut kas no alus vai no blakusproduktiem, kas rodas tā brūvēšanas laikā.

Viesmīle pat par maizīti uzburs savu stāstu, ar aizrautību izstāstot arī par īpašo sviestiņu. Un klausoties stāstītajā bija skaidrs, ka viņa to nedara tāpēc, ka vajag, bet tāpēc, ka viņai patīk savs darbs un cilvēki šeit tiešām ir gaidīti.

Starp citu, par to, ka Valmiermuižas alus virtuvē gaidītas ģimenes liecina ne tikai bērniem paredzētā ēdienkarte, bet arī glīti aprīkotās labierīcības, kurās ir skaista un gaumīga pārtinamā virsmiņa, kas nav izvietota tikai "ķeksīša pēc".

Valmiermuižas alus virtuvē gardu maltīti iespējams ieturēt gan dārzā, gan arī gana plašajās telpās, kurās noslēpties no kāda lietus mākoņa vai arī stiprajiem saules stariem.

Kad maltīte pievarēta, noteikti apmeklējiet arī Valmiermuižas alus veikaliņu, kur acīm pavērsies plašais dzērienu klāsts, par kuru, iespējams, pat nebija ne mazākās nojausmas, ka tik daudzas alus, sidru un bezalkoholisko dzērienu variācijas top Valmiermuižā. Tepat arī neliels stūrītis citai Latvijā tapušai produkcijai, kas būs lieliska dāvana gan draugiem, gan sev pašam.

Valmiermuižas alus virtuves darba laiki:

Ceturtdienās: 12.00 - 20.00

Piektdienās un sestdienās: 12.00 - 22.00

Svētdienās: 12.00 - 20.00

Adrese: Dzirnavu iela 2, Valmiermuiža