VASARAS GIDS: Restorāns "Roma" Liepājā

VASARAS GIDS: Restorāns "Roma" Liepājā

11. Aug 2020, 22:34 Banija Banija

Kad visu dienu staigāts pa Liepājas ieliņām, lēkāts pāri lielajiem un putainajiem viļņiem, ir nopelnīta kārtīga maltīte, kas ļautu atgūt iztērētos spēkus, lai jau drīz pēc tam atkal dotos atklāt Liepāju no jauna.

Atklājējiem patiks izmēģināt arī aizvien jaunas ēstuves, lai atklātu jaunas garšas, jaunu fīlingu un jaunas vietas, kurās gribētos reiz atgriezties vēl kādu reizi.

Tā šajā reizē apmeklējām pašā Liepājas sirdī, pie Rožu laukuma, esošo restorānu "Roma". 

Sāksim jau ar to, ka vietas radītāji šeit piedomājuši pie vissmalkākajām niansēm, radot Romas dārzu par vietu, kas ir kā īsta paradīze starp rosīgajām pilsētas ieliņām, pa kurām vietējie iedzīvotāji raitā riksī skrien savās darba gaitās, bet atpūtnieki ieelpo rožu un jūras smaržu kokteili.

Ja sapņo par romantiskām kafejnīcām un restorāniem Eifeļa torņa pakājē vai kādā no Vidusjūras pilsētiņām, sāc ar Liepāju, sāc ar Romas dārzā esošo restorānu, jo, pavisam iespējams, šī vieta kļūs par to, kuru sauksi par savējo.

Siltās ķieģeļu sienas, viesmīļu smaidi un pamatīgās mēbeles ar zaļumiem un mirdzošām lustrām. Tāds pamatīgs siltums un sajūta, ka esi šeit gaidīts, pārņem, pārkāpjot pāri restorāna slieksnim.

Restorāna ēdienkartes piedāvājumā gan salāti, zupas un zivs ēdieni, gan arī kas gards tiem, kas dod priekšroku gaļas ēdieniem. Arī veģetārieši šeit kārtīgi pamielos vēderus, to varu teikt droši, jo pati izvēlējos baraviku risoto. Tā, ka šķīvi varētu izlaizīt, un tie baraviku gabaliņi... mmm, es esmu par slinku, lai lasītu sēnes, bet ēst es tās varētu katru dienu.

Vīra kungs restorānos vienmēr priekšroku dod pīlei. Porcija izskatījās tik rosinoši garda, tiesa, vidēji ceptas pīles vietā tika pasniegta labi izcepta, tāpēc, acīmredzot, tiem, kas vēlas vidēji cepto, nākamreiz jāpiesaka, ka no sarkanākas gaļas nebaidaties, tāpēc to nevajag izcept tik kārtīgi.

Jūs jau zinat, kā ir ar bērniem, - viņi varētu pārtikt tikai no frī kartupeļiem ar kečupu. Mūsu jaunākā dāma ir tieši tāda, tāpēc nebija divas reizes jāvaicā, ko jaunkundze ēdīs. Un savu porciju notiesāja līdz pēdējam kartupelītim un pēdējai mērces lāsītei, savukārt Roberts izvēlējās pastu ar šķiņķi un silto tomātu mērci. Ēda murrādams.

Un saldie, saldie, saldie... Šokolādes mīļotājiem noteikti jāizvēlas šokolādes fondants, bet, ja diena iegadījusies karstāka, tad varu ieteikt meža ogu parfē. Gluži kā punktiņš uz "i" gardam mielastam atvadoties no Liepājas līdz nākamajai reizei.

Starp citu, restorānā ir gaumīgs bērnu stūrītis, kas, atšķirībā no citām vietām, neaprobežojas ar dažām skopām krāsojamām lapām un zīmuļiem, savukārt jaunajiem vecākiem svarīgi būs zināt, ka labierīcībās ir arī plaša pārtinamā virsmiņa. Tāpēc - laipni lūgti Liepājā!

Restorāna adrese: Zivju iela 3, Liepāja