VASARAS GIDS: Kafejnīca "Boroffish" Liepājā

VASARAS GIDS: Kafejnīca "Boroffish" Liepājā

02. Jul 2020, 00:00 Banija Banija

Vai arī jums patīk atklāt jaunas vietas tāpat kā mums? Kaut kad pērn kolēģe ieminējās par kādu it kā necilu un nomaļu vietiņu Liepājā, kas ir īsta zivju mīļotāju paradīze. Par viņas teikto aizmirsu, atceroties vien tagad (un labi, ka tā), kad plānojām savu braucienu uz Liepāju.

Tātad, ja jums garšo zivis, vēlaties kaut ko ārpus ierastā standartu kafejnīcu piedāvājuma, noteikti dodaties uz Liepājas mazo kafejnīciņu "Boroffish", kas atrodas Roņu ielā 8, pie vienas no daudzajām ieejām jūrā.

Zivju burgeri, pelmeņi, čebureki, zupa, bumbiņas, fish&chips... visur, visur tikai un vienīgi zivis, gaļu šeit nemeklējiet! Te arī kalmāru gredzeni un garneles, kas pagatavotas neskaitāmos veidos. Garšīgi. Tā, ka sēdi, aizver acis un saki paldies jūras dieviem par gardajiem produktiem.

No skata vietiņa pavisam necila, iespiedusies namiņā, kuram, šķiet, esmu gājusi garām neskaitāmas reizes, pat nepievēršot tam uzmanību, bet nu šī vieta atguvusi otro elpu.

Par to, ka šeit tiešām ir gardi, liecina jau tas, ka par apmeklētāju daudzumu "Boroffish" noteikti nevar sūdzēties, jo cilvēku plūsma vismaz mūsu apmeklējuma laikā bija ļoti aktīva. 

Iekšpusē kur piemesties īpaši daudz vietu nebūs, taču ārpusītē izveidota neliela terasīte ar dažiem galdiņiem, kā arī var atgulties šūpuļtīklos un baudīt maltīti arī šādā veidā. Starp citu, ja vēlies ātrāk tikt līdz jūrai, tad nav problēmu - "Boroffish" visu piedāvā sagatavot arī līdzņemšanai. Tā, lai vari ar garnelēm mutē sēdēt kāpās un vērot saulrietu.

Starp citu, "Boroffish" ir ģimenes uzņēmums, kura galva pats ir zvejas kuģa kapteinis. Tāpēc gluži loģiski, ka "Boroffish" pieejami ne tikai jau sagatavoti ēdieni no jūras produkcijas, bet arī dažādi labumi, kurus ņemt līdzi, lai mielotos mājās, piemēram, kūpinātas reņģītes, asari, butes, arī tuncis un citi gardumi. Noteikti ir vērts iegriezties!

Pirms tam kārtīgi izstaigājušies pa pludmali, bijām pamatīgi izsalkuši, tāpēc "Boroffish" nogaršojām gan mencu pelmeņus, gan čeburekus ar foreli, kalmāru gredzenus un arī garneļu mix, kurā ietilpst četros dažādos veidos ceptas tīģergarneles. Tik daudz ēdiena un tik labs, ka jau tagad prātoju, kā nākamajā viesošanās reizē Liepājā tur noteikti atgriezīšos.

Kas īpašs bonuss - atsaucīgā darbiniece. Viņa pastāstīs par to, ar kādu mērci katrs no ēdieniem vislabāk garšo, ko vislabāk izmēģināt.