Vai arī jums bērnudārzā ir WhatsApp vecāku grupiņas, kurās apspriež audzinātājas?

Vai arī jums bērnudārzā ir WhatsApp vecāku grupiņas, kurās apspriež audzinātājas?

18. Dec 2017, 19:03 UlrikaP UlrikaP

Kad meita sāka apmeklēt bērndārzu, Whatsapp tika izveidota vecāku un audzinātāju grupiņa, kurā tiek pārrunāti aktuālie jautājumi. Piemēram, tā daudz ātrāk un vieglāk var nodot info, ja nākamajā dienā kaut ko vajag paņemt līdzi, ir jāsamaksā naudiņa, piemēram, par kādu izrādi, vai jāsagatavo mājās kāds darbiņš. Nu, it kā normāli. Līdz brīdim, kad kāda aktīvā mamma izveidoja atsevišķu grupu bez audzinātājām.

Kāpēc? Viņas bērns, redz, dienās, kad ir viena audzinātāja, no rītiem ļoti raudot. Kad esot otra, tad neraudot. Tāpēc viņa vēlas bez audzinātāju klātbūtnes pārspriest, kāda ir situācija citiem. Varat iedomāties, kādas vistu kaujas sākās vecāku starpā, jo vieni aizstāv vienu audzinātāju, citi, otru. Vieni saka, ka pirmā pārāk laba, bet otra pārāk stingra utt, utjp. Tāds bezgalīgais stāsts. Līdz brīdim, kad pēkšņi vienai mammai pavīdēja ideja visiem vecākiem bez audzinātājām satikties kādā kafejnīcā, lai... apspriestu audzinātājas. Nezinu, vai šis pasākums tika realizēts, jo šādu ideju neakceptēju, taču citas mammas turpināja cepties.

Labprāt uzklausīšu jūsu pieredzi, vai arī jums bērnudārzos tiek veidotas atsevišķas vecāku grupiņas, kurās tiek pārspriestas audzinātājas? Man tas šķiet tik nepieņemami, jo, ja kaut kas nešķiet OK, primāri jāiet runāties ar skolotāju nevis aiz muguras jāvērpj intrigas.

Tagad, kad klāt Ziemassvētki, grupiņā sarunas uzvirmojušas ar jaunu sparu, jo tiek runāts par dāvanām – cik vērtas dāvanas dāvināt katrai no audzinātājām, jo, redz, viena ar bērniem stradā mazāk dienu nekā otra. Tāpēc nedrīkstot abām dāvināt dāvanas vienādā vērtībā.

Biju domājusi, ka tikai pusaudžiem tīk savā starpā vērpt intrigas un plūkties, ņemties par neko. Taču kļūdījos. Izrādās, ka šādas aktivitātes tīri labi patīk arī jau pieaugušiem ģimenes cilvēkiem.

ziemelbriedis ziemelbriedis 19. Dec 2017, 13:12

man viena bērna grupiņā, ir watsapa grupa, bet tur vairāk tiek apspriestas lietas, ka jāveido kopējais bužets, kad un ko dāvinām. Pašas audzinātājas netiek apspriestas...

lauvinja lauvinja 19. Dec 2017, 08:35

Nav bijusi vecāku grupiņa b/d, ir skolā. Tas, ka ir grupa bez audzinātājām/skolotājām ir tikai normāli. Tas, ka diskutē par skolotājām - arī ir normāli. Ja ir problēma, tad arī man gribas zināt vai problēma ir tikai man vai tā ir arī citiem, katrā gadījumā seko atšķirīga reakcija un rīcība.

cecii cecii 18. Dec 2017, 22:41

Kam nepatīk, lai dzēšas ārā no grupas😀) Viss ir vienkārši. Vai lai maina bērnudārzu.

mamma88 mamma88 18. Dec 2017, 22:09

Nekas tāds nav.Arī mans bērns tur nepavada lielāko daļu savas dzīves, lai es kaut kādā mērā tik ļoti tur iesaistītos.
Man šāda veida rīcība liekas pretīga. Gribētos redzēt vai pašas mammas būtu gatavas iet strādāt par tik mikroskopisku algu tik ļoti atbidīgu un smagu darbu.