Uzdod šonedēļ savu jautājumu par galvassāpēm un migrēnu neiroloģei Dainai Jēgerei

Uzdod šonedēļ savu jautājumu par galvassāpēm un migrēnu neiroloģei Dainai Jēgerei

26. Feb 2015, 01:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Galvassāpju biedrība aicina izzināt savas galvassāpes un migrēnu, iemācīties sadzīvot un nebaidīties! 

Šogad turpinās Latvijas Galvassāpju biedrības organizētā informatīvā un atbalsta kampaņa migrēnas slimniekiem. Notikušas dažādas publiskas aktivitātes 2014.gada nogalē un šī gada sākumā – fotoizstāde, bezmaksas vizītes pie neirologiem visā Latvijā, kampaņa sociālajos medijos un www.migrena-help.lv (-/ru) mājas lapu izveide.

Lai pievērstu uzmanību migrēnas un galvassāpju profilaksei, ārstēšanai un izzināšanai, Latvijas Galvassāpju biedrības vadītāja, neiroloģe un sāpju ārste (algoloģe) Daina Jēgere aicina uzdot jautājumus par galvassāpēm, kas būtiski ietekmē jauno vai topošo māmiņu ikdienu. Gaidīsim jūsu jautājumus uz e-pastu migrenalv@gmail.com līdz 27.februārim vai komentāros pie raksta un www.maminuklubs.lv publicēsim atbildes uz katru no tiem.

Daina Jēgere:

-        Ilgstoša pieredze dažādu galvassāpju veidu un smadzeņu asinsrites traucējumu diagnostikā, ārstēšanā;

-        Specializējusies neiroloģisku saslimšanu diagnostikā, terapijā;

-        Eksperte dažādu sāpju sindromu terapijā, tostarp galvassāpju un migrēnas.

20150219171305-65005.jpg

Informācijai par migrēnu:

Mīti par migrēnu Latvijas sabiedrībā vēl arvien ir spēcīgi. Latvijā migrēna un stipras, regulāras galvassāpes ir ikdiena ap 5% iedzīvotāju. Galvassāpes izjutis katrs, bet lielākā daļa spēcīgu sāpju gadījumā neveic nekādus izmeklējumus ar mērķi izzināt to cēloni. Migrēna nav vienīgais spēcīgu galvassāpju iemesls, slimības var būt daudz un dažādas. Ir izpētīts, ka 95% gadījumu galvassāpju cēloni var noteikt, rūpīgi izpētot pacienta slimības vēsturi.

Migrēna ir hroniska saslimšana, kam raksturīgas vidēji vai stipri izteiktas lēkmjveida galvassāpes, parasti 4 līdz 72 stundu ilgumā un bieži tikai vienā galvas pusē. Migrēna nav izārstējama, bet ir kontrolējama slimība. Blakus simptomi ir nelabums, slikta dūša, paaugstināts jutīgums pret gaismu, smaržām un skaņām, ‘aura’ (aura ir sāpju priekšvēstnesis, ilgst no 5 minūtēm līdz stundai – ņirbēšana, zibšņošana acu priekšā, dažreiz kādas ķermeņa daļas notirpums, var būt pat ierobežotas spējas runāt, piemīt ap 30% migrēnas slimnieku). Migrēnas galvassāpes neapdraud cilvēka dzīvību, taču tām ir negatīva ietekme uz dzīves kvalitāti, sociālo dzīvi, darbspējām (arī ekonomiskais aspekts). Bieži migrēnu izraisa: sarkanvīns, sieri, spēcīga kafija vai tēja, spēcīgas smaržas utt.

Plašāka informācija par migrēnu:

migrenalv@gmail.com

Facebook / draugiem.lv: Nost ar galvassāpēm

Twitter: @migrenalv

Youtube: Latvijas Galvassāpju biedrība

www.migrena-help.lv

www.migrena-help.lv/ru

 

 

 

DaceT DaceT 23. Feb 2015, 20:41

Lieliska iespēja! Mana problēma - es žāvājos 24/7 un dienas beigās ( ne katru dienu) sāp galva. Cik pati esmu lasījusi, tad žāvas liecina par skābekļa zudumu smadzenēs, bet kas tālāk? Ar šo murgu cīnos jau otro gadu, bet ārsti vai nu negrib, vai nevar atrast problēmu. Ir taisīta gan encefalogramma, gan doplerogrāfija galvas un kakla asinsvadiem - nekā. Analīzes uz vairogdziedzeri - viss normas robežās. Kardiogramma - viss kārtībā. Sākumā daktere ieteica dzert Meldonium - jēgas nekādas. Pēc tam Phezam - 2 nedēļas bija ok, pēc tam sākās viss jo gala. Tagad devos pie dakteres atkārtoti, man paziņo, ka man ir distonija un nav ko skraidīt pie ārstiem. Tas neesot nekad nopietns. Parakstīja Noofen - jēgas nekādas. Žāvājos un mokos ar galvas sāpēm un miega traucējumiem. Respektīvi - miega apnoja, pamostos no tā, ka neesmu ievilkusi gaisu. Esmu iztaigājusi visus speciālistus savu iespēju robežās, bet rezultāta nekāda. Vēlētos dzirdēt jūsu viedokli.

bibii bibii 23. Feb 2015, 14:11

Oi, migrēna - mana kaite...Man dažkārt tā mēdz sāpēt galva, ka brīžiem pat līdzsvara traucējumi mēdz būt, mēle "pinās" un galva nestrādā...