Tunča pudiņš

Tunča pudiņš

09. Feb 2016, 21:41 IlvaV IlvaV

Mūsu iemīļotais tuncis derīgs ne tikai svaigajos salātos, bet arī dažādās mērcēs, tartēs, sacepumos utt.

Šim gardajam ēdienam nepieciešams:

6 olas

500g šampinjonu

200  g skābā krējuma 

200 g grieķu jogurta

150 ml saldā krējuma

(šo visu krējumu vietā var likt vienkārši skābo krējumu)

100 ml piens

400-500 g konservēts tuncis savā sulā gabalos

25 melnās olīvas

3 šķēles baltmaizes

dilles, melnie pipari

20160209212342-21932.jpg

Ielej traukā saldo krējumu un liek tajā iekšā maizes gabaliņus, lai samirkst. Tad ņem lielu bļodu, sakuļ olas, pievieno skābo krējumu un grieķu jogurtu. Tad piejauc izmirkušo maizi ar saldo krējumu.

20160209212934-51208.jpg

 Notīra sēnes, sagriež lielos gabalos. Tunci notecina un aī sadala palielos gabalos. Visu liek klāt krējumu maisījumam. Olīvas sagriež 4 ripiņās, dilles sasmalcina un visu piejauc maisījumam. Masa ir bieza.

20160209213300-41227.jpg

Visu pārliek cepamtraukā, kuru pārklāj ar foliju. Trauku  liek iepriekš 180 grādos sakarsētā krāsnī uz apmēram 50-60 minūtēm. Tuvojoties gatavībai, noņem foliju, lai augšdaļa paliek brūnāka.20160209213621-17456.jpg

Pasniedz ar svaigu dārzeņu, kas pagatavoti no rukolas, biešu lapiņu, spināt maisījuma, cherry tomātiņiem, saulē kaltētiem tomātiem, gurķiem un aizdarīti ar eļļas mērci.20160209214013-41916.jpg

Pudiņš ir super pufīgs, garšīgs, viegls. Īsts vakariņu ēdiens.