Kas sāp visvairāk? Vārdi!

Kas sāp visvairāk? Vārdi!

08. May 2018, 09:02 FejuFeja FejuFeja

Mēs dzīvē varam izvēlēties partneri, dzīvesvietu, darbu, bet ir kas tāds, ko nevaram izvēlēties, lai tur plīst, vai kas. Un tie ir mūsu radi. Radi mums nāk komplektā līdz ar piedzimšanu un to pulciņš attiecīgi pieaug, iestūrējot laulības ostā.

Nenoliedzami, katram no mums ir pa kādam tarakānam galvā, utij kažokā, tāpēc ne velti ir teiciens, ka bieži vien redzam skabargu cita acī, tikai nespējam (drīzāk – negribam) ieraudzīt baļķi savējā. Bet ko nu par to.

Lai nebojātu sev noskaņojumu un dzīvi, kā arī lieki neuzkrātu žulti, cenšos izvairīties no čupošanās ar cilvēkiem, tostarp, radiem, kuriem patīk skaust, noniecināt un sūkstīties par to, kā mums veicas, bet, redz, viņiem, nabadziņiem, gan viss nenāk tik viegli, taču ir reizes, kad no tikšanās ar šādiem cilvēkiem nevar izvairīties.

Tā nu pavisam nesen satikāmies ar vīra brāļa ģimeni, lai kopīgi ieturētu pusdienas, papļāpātu par dzīvi un pārrunātu vasaras plānus. Soli pa solim nonācām līdz sarunām par bērniem, kur vīra brālis manam vīram “izmeta” frāzi: “Atkal jau Tu vinnēji loterijā.” Nepārprotiet, mēs neesam vinnējuši ne Super bingo, ne kādā citā loterijā, tas domāts kā salīdzinājums tam, ka otram atkal paveicies vairāk.

Pēc šī teikuma pie mūsu galdiņa iestājās pilnīgs klusums, pēc kura mans vīrs māksloti iesmējās, sakot: “Jā, tā sanāk.” Braucot mājās divatā runājām, ka tas bija vakara neveiklākais mirklis, jo cilvēks ir tik ļoti pārņemts ar to, lai būtu labāks un veiksmīgāks par otru brāli, ka savu skaudību par otra veiksmi vai panākumiem vairs nespēj noturēt sevī. Šīm pusdienām rezultāts noteikti būs tāds pats kā vienmēr – vīrs centīsies maksimāli izvairīties no tikšanās ar savu brāli, lai jau atkal nebūtu jāklausās par to, ka viņam paveicies vairāk. Gluži kā iepriekšējās reizēs, kad mums izdevās pie bērniņa tikt ātrāk nekā brāļa ģimenei vai arī ātrāk iegādāties mājokli.

Ja runājam par vārdiem, tad tie patiešām spēj sāpināt vairāk nekā iegriešana pirkstā ar trulu nazi. Lai gan esmu jau divu bērnu mamma un kopā ar savu vīru soli pa solītim iekārtojusi savu dzīvi, arī mana mamma ik pa brīdim mēdz izmest frāzes, ka es jau no dzīves neko nesaprotu. Un šajos momentos gan... sirds sažņaudzas un norobežojas, cenšoties izvairīties no turpmākas komunikācijas.

Būsim uzmanīgi ar vārdiem, tie spēj ļoti ievainot!