Štovēti kāposti ar kartupeļiem un bekonu

Štovēti kāposti ar kartupeļiem un bekonu

09. Dec 2016, 00:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemassvētku galdā jāceļ pelēkie zirņi, lai nebūtu jāraud, pīrāgi, lai dzīve sagādā pātīkamus pārsteigumus, burkānus un bietes, lai būtu laba veselība, piparkūkas, lai netrūktu mīlsetības, putnu gaļu, lai gūtu panākumus, zivi, lai netrūktu naudas, cūkas šņukuru, lai būtu laime un obilgāti štovēti kāposti, lai būtu spēks!

1kg štovēti kāposti "Dimdiņi"

200g bekons

500g vārīti kartupeļi

100ml saldais krējums

Pagatavošana

Kartupeļus sagriež šķēlēs. Cepamo formu izklāj no iekšpuses ar bekona šķēlēm tā, lai puse no šķēlēm karātos pāri malām. Tad formu izklāj ar 2/3 no kartupeļu šķēlēm, pa virsu kārto štovētus kāpostus un atlikušos kartupeļus. Visu pārlej ar saldo krējumu. Uz kartupeļiem uzloka bekonu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30 min. Pasniedz ar alu vai sidru.


20161201110921-99788.jpg