Stāsts par laimīgo nīlzirdziņu

Stāsts par laimīgo nīlzirdziņu

27. Feb 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klubs Happy Нippo — aizraujoša pasaku valstība lieliem un maziem 

Pirms desmit gadiem Olga pameta dzimto Ventspili, lai spertu izšķirošo soli un uzsāktu savu biznesu, piegādājot ēdienu senioriem Vācijā viņai pilnīgi svešā pilsētā. Pārvarot neskaitāmus šķēršļus un grūtības, Olga ar vīru nu ir atgriezušies Latvijā, lai atvērtu apburošu bērnu klubiņu Happy Нippo, Rīgā, Zemitānu ielā 9.

Atklāti sakot, par jauno klubu Happy Нippo es uzzināju, pateicoties savam četrgadīgajam dēliņam, kuru šurp uz savas dzimšanas dienas svinībām bija uzaicinājusi vīra radu meitiņa Dana. Kamēr daļa mazuļu, laimīgi spiedzot, draiskuļojās bumbu baseinā ar 18 000 krāsainām bumbiņām, pārējie aizrautīgi rosījās pie oriģinālās Lego sienas un darbojās ar vienu no lielākajiem Rīgā busy board – unikālu attīstošo dēli, uz kura vienuviet apkopoti daudzi mazi sadzīves priekšmeti, piemēram, atslēgas, podziņas, zvaniņi, ritenīši, klucīši, vārdu sakot, viss, ko mazuļiem tik ļoti patīk taustīt, pētīt un grabināt. 

Vērojot aizraujošās pirātu un princešu rotaļas, es nolēmu nobaudīt tasi aromātiskas kafijas ar gabaliņu gardas kūkas un apsēdos pie galdiņa, pievienojoties māmiņu un tētu kompānijai, kuri ne mazāk aizrautīgi un ar milzu interesi pētīja jaunas, pirmsskolas vecuma bērniem paredzētas spēles uzbūvi. 

Pasākuma gaitā man izdevās iepazīties ar šī patīkamā un omulīgā bērnu rotaļu kluba saimnieci Olgu. Uzzinot viņas meitiņas piedzimšanas un kluba tapšanas stāstu, es sapratu, ka šeit valdošā patīkamā, sirsnīgā un mājīgā atmosfēra ir 100% viņas nopelns.  


Olga, pareizāk Ameres kundze, ir vienkārši apbrīnojama sieviete, viņas piedzīvojumu pilnais dzīvesstāsts pilnīgi noteikti ir pelnījis publikāciju kādā cienījamā sieviešu žurnālā. Olga ir dzimusi Ventspilī, kur joprojām dzīvo viņas vecāki. Tā sanāca, ka uzreiz pēc skolas absolvēšanas likteņa ceļi aizveda Olgu uz Igauniju, pēc tam vēl tālāk – uz Vāciju. Tur meitene no Latvijas uzsāka savas darba gaitas, piegādājot vācu senioriem karstus ēdienus. Pēc Olgas vārdiem, šī pieredze paliks viņas atmiņā uz visu mūžu. Taču meiteni nespēja nobiedēt ne smagais darbs, ne dzīves grūtības. Pēc kāda laika Olga iestājās Vācijas mākslas augstskolā, paralēli atverot restorānu vegāniem un veģetāriešiem, kuram vēlāk pievienojās arī bistro. Viss gāja labi, kamēr pilsētas restorāni nesāka iekļaut savās ēdienkartēs vegānu ēdienus. Konkurence saasinājās tiktāl, ka vienā brīdī Olga ar skumjām bija spiesta secināt – šajā jomā ne tikai attīstīties, pat nopelnīt vairs nav iespējams. Tāpēc, saņemot darba piedāvājumu bagātajā Dubaijā, viņa ilgi nešaubījās un apņēmīgi devās pretī, kā vēlāk izrādījās, savam liktenim. 

Īsumā runājot, Dubaijā Olgu iemīlēja talantīgais režisors un Šārdžas emirāta galvenās televīzijas producents Sana, kurš savas topošās sievas dēļ atteicās no daudzsološās karjeras dzimtenē un devās kopā ar viņu vispirms uz Vāciju, bet pēc tam uz Olgas dzimto Latviju. Par to, kādus birokrātiskos šķēršļus toreiz nācās pārvarēt jaunajai ģimenei, ir jāstāsta atsevišķi. Starp citu, jaunais pāris apprecējās Gruzijā, Tbilisi, kur noformēt laulību var vienas dienas laikā, pie viena pavadot trīs neaizmirstamas medusmēneša dienas.

Pēc kāzām jaunā ģimene pārcēlās uz Frankfurti, taču tur viņus burtiski uz katra soļa sāka vajāt neveiksmes, tāpēc pēc ilgām pārdomām, apsverot visus “par” un “pret”, tika pieņemts lēmums doties uz Olgas dzimteni Latviju. Domāts – darīts! Salikuši visu savu iedzīvi mašīnā, Olga ar vīru un suni pagājušā gada vasarā ieradās Rīgā. 
 

Liekas naudas laiskai dzīvošanai jaunajam pārim nebija, tāpēc viņi uzreiz ķērās pie savas ilgi lolotās biznesa idejas īstenošanas. Tā tapa bērnu klubs Happy Hippo, kurā Olga un Sana ir ieguldījuši visas savas zināšanas, prasmes un, protams, dvēseli. Jāpiebilst, ka uz Happy Hippo atklāšanas brīdi Olgas un Sanas meitiņa Alija bija vien četrus mēnešus veca.

Bērnu klubā Happy Hippo ir viss, lai pārvērstu jūsu bērna dzimšanas dienas svinības, svētku pasākumu vai ballīti neaizmirstamā piedzīvojumā! Pārliecinieties paši! 

Irēna

Sīkāk par klubu->>