Sievietes un viņu pēdas: kā rūpēties par veselām pēdām+ AKCIJA skaistumkopšanas precēm!

Sievietes un viņu pēdas: kā rūpēties par veselām pēdām+ AKCIJA skaistumkopšanas precēm!

07. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

IEGĀDĀJIES VISUS PRODUKTUS AR 10% ATLAIDI, PASŪTOT INTERNETAPTIEKA.LV RAKSTOT KODU "MAMINUKLUBS"

Akcija spēkā no 15.aprīļa līdz 30.maijam.

Latvijas podologu biedrības priekšsēdētāja Tatjana Ivanova

Pēdām, kā arī citām ķermeņa daļām ir nepieciešama kvalitatīva un rūpīga kopšana. Tām sievietes velt daudz laika un spēka, bet brīžiem stāvoklis ne tikai neuzlabojas, bet mēdz palikt arvien sliktāk. Kāpēc tā notiek ir būtisks jautājums, atbildot uz kuru, var novērst lielāko problēmu daļu.

Sieviešu pēdas anatomiskās izmaiņas sākās ļoti agrīni, vēl bērnības gados. Māmiņas grib, lai meitiņa izskatās un jūtās kā princese, līdz ar to, sāk pirkt kurpītes, kuras ne vienmēr ir pilnība piemērotas meitiņas pēdu īpatnībām, tas var būt ļoti greznas, bet vienlaikus arī šauras, ar nepareizo zolīti, pilnīgi plakanas, bez papēdīša vai pārāk vājas, kad potītes muskuļi nav fiksēti pareizajā pozīcijā, kas var novest arī pie traumas.

Pamatskolas laikos būtisku uzmanību jāpievērš fiziskajām aktivitātēm, meitenes sāk nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, dejām, vingrošanu, katrs no tiem var nest pēdu un skeleta pārslodzi, kas augošajam organismam var atstāt sekas uz visu atlikušo mūžu.

Nākamais būtisks izmaiņu periods sākās pubertātes periodā, kad jaunas meitenes ķermenis sāk strauji mainīties. Hormonālas izmaiņas, pirmie mēģinājumi uzvilkt un pastaigāties uz augstpapēžu kurpēm, apavu nemainīšana skolā.

Pieaugušas sievietes būtiskākā problēma, kas noved pie pēdas anatomiskam izmaiņām, ir pārāk šauras, brīžiem, nepareizajā izmērā apavi un augstpapēžu kurpes.

Minētie faktori var novest pie pēdu ādas izmaiņām, tādām kā: hiperhidroze, tulznu parādīšanas, ādas sausums un plaisas,  heperkeratoze, nagu ieaugšana un iekaisumu procesi.

Pareiza pēdu kopšana var mazināt vai pilnība novērst tās problēmas, kuras bieži vien sievietei izraisa ne tikai fizisku, bet arī psiholoģisku diskomfortu.

Pirmais, kam vajag pievērst uzmanību, ir rūpīga un pareiza apavu izvēle. Tai jābūt ērtai, pareizajā izmērā, elpojošai, no kvalitatīviem materiāliem, tādai, lai Jūsu pēdas nebūtu pārslogotas.

Otrais svarīgs jautājums ir pēdu kosmētiskā kopšana. Bieži vien, redzot ādas izmaiņas, piemēram, hiperkeratozi, sievietes sāk meklēt ātrāko, ar to agresīvāko veidu, kā novērts tādu problēmu. Vienmēr jāatceras, kā reti gadās, ka ar vienu piegājienu ir iespējams pilnīgi novērst problēmu, ir nepieciešams pasākumu kopums, laiks un, atsevišķos gadījumos, pat speciālista konsultācija. Mājas apstākļos nav ieteicams izmantot pēdu vīlītes, ja tā tiek izmantota, tad obligāti jāatceras, ka ar to ir jāstrādā ļoti maigi, uz sauso ādu (nekāda gadījuma dušas vai vannošanas laikā), izmantojot to, ne biežāk kā 2 reizes nedēļā. Pārmērīga pēdu ādas vīlēšana noved ne jau pie mīkstām un smukām pēdām, bet gluži otrādi pie nesmukam, cietām papēžiem, tas notiek tāpēc, ka tiek noņemts ne tikai raga slānīs, bet tiek traumētas arī veselas ādas šūnas, kas savukārt sāk paātrināti atmirt, arvien pasliktinot ādas stāvokli.

Lielā nozīme ir ādas kopšanas līdzekļiem, ir svarīgi atrast vispiemērotāko kosmētisko līdzekli tieši Jums. Izmantojot tos regulāri, var efektīvi cīnīties gan ar ādas sausumu, gan ar kāju svīšanu un nepatīkamu smaku.

Gadījumos, kad problēmu nevar novērst, ir jāmeklē iekšējo iemeslu, kur pēdu slikts stāvoklis ir tikai veselības iekšējas problēmas izpausme. Nepareizs, nesabalansēts uzturs un dažādas saslimšanas, tādas ka: cukura diabēts, aknu un nieru slimības, aptaukošanas un asinsvadu oklūzija, var kļūt par iemeslu pēdu ādas problēmām un tās var būt kā pirmais signāls, ka ar organismu kaut kas nav labi.

Bieži vien sievietēm, kuram nekad nebija izteiktu pēdu problēmu, paliekot stāvokli vai ,piedzemdējot bērniņu, tas parādās un var strauji progresēt, tas visbiežāk ir saistīts ar hormonālam izmaiņām. Šajā sensitīvajā periodā ir svarīgi nepārspīlēt ar ādas kopšanu, neizmantot agresīvus kopšanas līdzekļus, kuras var pasliktināt ādas stāvokli. Problēmām ,nepārejot, ilgāku laiku vai ,progresējot, obligāti jāvēršas pie specialista, ne tikai, kurš specializējās pēdu aprūpē, bet arī pie endokrinologa, lai pārbaudītu hormonālo stāvokli un cīnīties ne tikai ar redzamajām problēmām, bet novērst primāro iemeslu.

Pēdas ir viena no noslogotajām ķermeņa daļām, tam jāpievērš daudz uzmanības, lai tās justos labi, neradot problēmas ikdienā. Katra no mums grib, lai pēdas vienmēr būtu veselīgas un estētiski izskatītos, tāpēc ir tik būtiski pareizi tās kopt un dot tam atpūsties, tad pēdas obligāti pateiks Jums paldies!

IEGĀDĀJIES VISUS PRODUKTUS AR 10% ATLAIDI, PASŪTOT INTERNETAPTIEKA.LV RAKSTOT KODU "MAMINUKLUBS"

Akcija spēkā no 15.aprīļa līdz 30.maijam.

Pēdu ādas ar atopisko psoriāzes aprūpe- podoloģija

Psoriāze ir plaši izplatīta slimība, tās izplatība populācijā svārstās no 0,1%-8%. Parasti agrīnas saslimšanas gadījumos visaugstākais saslimstības līmenis ir 22,5 gados, bet vēlīnās saslimšanas gadījumos – 55 gadi. Šīs slimības etioloģija un patoģenēze vēl nav pilnībā izprasta. Tomēr, vērojot slimības dabisko attīstības gaitu un galvenās sakarības starp klīniskiem novērojumiem un patoloģiskajām pārmaiņām ādā, ir iespējams mērķtiecīgi un loģiski plānot terapiju un gandrīz vienmēr panākt simptomātisku uzlabošanos.

„Psoriāzes pacientiem epidermā ir paātrināta šūnu dalīšanās, kuras dēļ notiek nepareiza keratinocītu pārragošanās. Šo pārmaiņu mehānismi pēdējos gados tiek pētīti citoģenētikas un molekulārās bioloģijas līmenī. Tomēr gandrīz visas psoriāzes izraisītās klīniskās pārmaiņas var izprast un korelēt ar histopatoloģiskajiem procesiem.

Pirmkārt, epidermas šūnu paātrināta dalīšanās veido patoloģisku ragu kārtu ar graudainā slāņa zudumu un parakeratozi. Šis raga slānis zvīņojas un nepilda savas aizsargfunkcijas. Otrkārt, viena no svarīgākajām psoriāzes procesa sastāvdaļām ir subepidermālo asinsvadu paplašināšanās, polinukleāro leikocītu eksocitoze un to infiltrācija epidermā.

Abi šie procesi atrodami klasiskajā psoriāzes perēklī. Epidermas valnīšu pagarināšanās un dermas papillu asinsvadu paplašināšanās ir saistīta ar samazinātu epidermas šūnu kārtu virs papillām. Tā kā attālums starp paplašinātajiem kapilāriem un ādas virspusi ir mazs, zvīņas nokasot, rodas punktveida asiņošana.” ( 22., 95 – 96 lpp.)

Plaukstu un pēdu psoriāze

Plaukstu un pēdu psoriāze var parādīties, kā hiperkeratoze un zvīņošana, gan kā lokalizētas pustulas. Ja rodas pustulas, tad kā uz pēdām, tā arī uz plaukstām sākumā rodas mazi punktveida caurspīdīgi pūslīši, līdzīgi dishidrotiskajai ekzēmai. Vēlāk pūslīši kļūst dzelteni un tālākā attīstības stadijā – brūngani. Otrs lokalizētās pustulozās psoriāzes variants parādās kā atsevišķs perēklis kāda rokas vai kājas pirksta naga apvidū.

Plaukstu un kāju pustulozās erupcijas dažreiz rodas kā reakcija uz infekciju citā ķermeņa daļā. Plaukstu un pēdu psoriāze ir grūti ārstējama. Dažreiz iedarbojas darvas, salicilskābe un kortikosteroīdu ziedes. Ir svarīgi samazināt saskarsmi ar kairinātājiem, ziepēm, ķimikālijām.

Nāves jūras minerāliem piemīt īpašas terapeitiskas īpatnības, kurus atzīme daudzi eksperti – dermatologi. Kosmētika ir tik vērtīga dēļ augstas ārstniecisku minerālu koncentrācijas – 31.5%, tas ir augstākais rādītājs pasaulē. Starp 21 vērtīgu minerālu, ko iegūst Nāves jūras krastos, 12 no tiem ir unikāli. Nāves jūras dūņas ir plaši pazīstami ar savu ārstniecisku efektu, labvēlīgi iedarbojoties uz ādu. Saules, Nāves jūras dūņu un sāļu kombinācija ir īpaši efektīva dažādu ādas slimību ārstēšanā.

  1. Rubins A. Dermatoveneroloģija – Rīga : Latvijas Dermatovenerologu asociācija un Latvijas Dermatoveneroloģijas fonds, 2010. 264 – 272 lpp.

  2. Vasarinš P. , Miltiņš A. Dermatoveneroloģija ģimenes ārstiem – Rīga : „Zvaigzne” , 1993. 95 – 106 lpp.

 

Latvijas podologu biedrība iesaka

  

H&B Intensīvs dubļu krēms kājām 200 ml; № 2022

Intensīvs kāju krēms, kas bagātināts ar Nāves jūras dubļiem. Satur Nāves jūras minerālus alvejas ekstraktu, olīveļļu, šī sviestu, argana eļļu, tējas koka ekstraktu, kliņģerīšu ekstraktu, lavandas eļļu, kokosriekstu eļļu, vitamīnu B5 un E., kas vajadzīgi, lai uzturētu veselīgu ādu un nagus. Magnija, ādas raupjumu, apsārtumu. Āda kļūst mīksta, maiga un samtaina. Paredzēts vīriešiem un sievietēm, ir jābūt katrā mājā. Uzklāt krēmu uz nakti, vai arī pirms kāju apģērbšanas. Pirms krēma ieteicams lietot H&B krēmu – pīlingu kājām. Īpaši ieteicams pie diabētiskās pēdas, dermatītiem un psoriāzes. Ražots Izraēlā

 

H&B krēms, pīlings kājām, 200 ml № 287

Dziļi attīra ādu, noņem atmirušās šūnas. Mīkstina un  nomierina. Bagātināts ar Nāves jūras minerāliem, lavandas un tējas koka eļļu,aloe vera, šī sviestu, olīveļļu. Ideāli piemērots raupjas ādas kopšanai- pēdām, plaukstām, elkoņiem, ceļgaliem. Pēc pīlinga lietot kādu no H&B krēmiem kājām.

Ražots Izraēlā.

H&B Multivitamīnu krēms saplaisājušai pēdu ādai 180 ml; 202; 100 ml №200

Krēms baro un nomierina pēdu ādu, tam piemīt spēcīga  pretiekaisuma iedarbība, kas palīdz novērst kāju pēdu  slimības. Krēms bagātināts ar Nāves jūras minerāliem,  tējas koka eļļu, dabīgiem alvejas un kumelīšu ekstraktiem,  šī eļļu, piparmētras un persiku kauliņu eļļu. Pirms krēma lietot H&B krēmu, pīlingu kajām. Ieliec savā  ceļojuma aptieciņā, var ņemt līdzi lidmašīnā (No 200; 100ml). Ražots Izraēlā.

H&B Minerālais līdzeklis nagu nostiprinšanai 17ml; № 294

Nagi kļūst stiprāki un veselīgāki. Līdzeklis piesātināts ar Nāves jūras  minerāliem, kalciju, magniju, cinku, vitamīnu E . Nostiprina un  atjauno nagus, novērš to lūšanu un slāņošanos, samazina un novērš  nagu dzeltenumu (var lietot roku un kāju nagiem). Ražots Izraēlā.

H&B PSOR ziepes ādas  kopšanai 100gr;  № 2017

Ziepes satur Nāves jūras minerālus, benzosveķus – universālu  līdzekli kairinātai ādai, olīveļļu, nomierinošo alvejas un kumelīšu,  bergamotes, tējas koka ekstraktus. Šīs dabiskās ziepes ir izgatavotas  ar rokām, neizraisa alerģiju un saglabā ādas dabisko līdzsvaru,  noņem sauso ādas slāni, apsārtumu un niezi, tās efektīvi palīdz pie  problemātiskas ādas. Ieteicams arī ekzēmas skartai ādai. Lietošanas  instrukcija: uzklāt ziepes uz ādas ar masējošām kustībām, paturēt  3-5 minūtes, nomazgāt ar ūdeni. Pēc ziepēm lietot H&B  PSO krēmu ļoti sausai ādai.. Ražots Izraēlā.

H&B PSO krēms ļoti sausai ādai 200ml No 2015

PSO krēms ir unikāls, ātri absorbējošs krēms, kas bagātināts ar Nāves jūras minerāliem un augu ekstraktiem, lai nomierinātu ādu un atvieglotu daudzas ādas problēmas, piemēram, pie psoriāzes, diabētiskās pēdas, kairinājumiem, niezi, izsitumiem un sausumu. Pirms krēma lietot H&B PSOR Ziepes. Ražots Izraēlā.

IEGĀDĀJIES PRODUKTUS AR 10% ATLAIDI, PASŪTOT INTERNETAPTIEKA.LV RAKSTOT KODU "MAMINUKLUBS"

Akcija spēkā no 15.aprīļa līdz 30.maijam.