Rūta Dvinska: "Ar katru bērnu piedzimsti no jauna"

Rūta Dvinska: "Ar katru bērnu piedzimsti no jauna"

12. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rūta Dvinska ir dzirkstoša personība, kuru varam satikt TV ekrānos. Viņa ir arī mazās meitiņas Grietas mamma, bet jau pavisam drīz kļūs par otrā bērniņa māmiņu.

Aicinājām Rūtu uz tikšanos, lai parunātos par mammu būšanu un to, vai patiesi viss ir tik skaisti, kā izskatās sociālo tīklu bildēs.

Rūtu Dvinsku esam iepazinuši kā televīzijas personību, un viņa pati atzīst, ka darbu televīzijā nav iespējams darīt ar piespiešanos. Viņasprāt, visiem, kuri nonākuši TV, televīzija ir viņu izaicinājums un viņu ceļš, kuru paši izvēlējušies.

Līdz ar pirmo meitu piedzima arī stress

TV personība atzīst, ka ar katru bērnu piedzimstam no jauna, piemēram, līdz ar Grietu piedzima arī daudz stresa: “Bija traki, jo tas viss bija jauns, es piedzimu kā mamma un satraukšanās nav atraujama no mammas statusa.” Tagad Rūta ļoti gaida, ka varēs piedzimt kā mamma daudz mierīgāk.

Atceroties meitiņas piedzimšanu, TV personība stāsta, ka zīdaiņa periods bija grūts, jo sevišķi izmisumā dzimusi neziņa. Viņa stāsta: “Man šķita, ka es biju sagatavojusies bērniņa ienākšanai ģimenē, jo apmeklēju visus kursus, un, paldies Dievam, ka to darīju, jo tas ir absolūtais minimums, jo pretējā gadījumā viss būtu izvērsies vēl trakāk.” Ir mammas, kuras māk sajust bērniņu, atverās kā lotosu ziedi, taču Rūta nav bijis šis gadījums, tāpēc viņai bija nepieciešamas zināšanas, kas palīdzētu.

Rūta godīgi atzīst, ka izsapņojusi, ka ar vīru un bērnu pastaigāsies sadevušies rokās pa margrietiņu pļavu, bet rezultātā viņa sēdēja vannas istabas stūrī un raudāja, kamēr bērns kolikās sarāvies kliedza uz pārtinamās virsmas, bet vīrs tajā brīdī bija gatavs aizskriet kaut līdz mēnesim, lai tikai palīdzētu savām meitenēm.

Tieši tāpēc R. Dvinskai šķiet liekulīgi, ka sievietes, kuras ir divu, trīs vai vairāku bērnu mammas, izsaka replikas citām jaunajām mammām, sakot “Ai, ko tā tur ar vienu!”

Rūta uzsver, ka katram tiek uzlikts tieši tik, cik viņš var izturēt, un viņas gadījumā bērna dzīves sākums bijis traks. “Es tiešām balansēju uz depresijas robežas, tāpēc man ir prieks par citām sievietēm, kurām sākums ir skaists un rožains,” viņa saka.

Vai sociālajos tīklos rādīt tikai saulaino dzīves pusi?

Rūta Dvinska ir aktīva sociālajos tīklos, taču vienlaikus viņa nenoliedz, ka patiesība ir gan netīras zeķes istabas vidū, gan arī superspodri iztīrīta māja un superlaimīgs bērns. “Manuprāt, neviens nekļūst ne labāks, ne laimīgāks no manas netīrās veļas. Es nekad neesmu melojusi vai stāstījusi, ka man tādas nav, taču es to nekad uzsveru,” saka Rūta, piebilstot, ka runā par netīro veļu gan vārda tiešajā, gan pārnestajā nozīmē. Viņasprāt, nav vajadzības sociālajos tīklos stāstīt, ka šodien ar vīru sastrīdējusies, jo no šādu ziņu kultivēšanas neviens nebūs ieguvējs. Rūta neaicina dzīvot rozā burbulī, tāpēc saka, ka kādreiz ir svarīgi parādīt, ka arī viņai ir tikpat slikti kā citiem, taču šādiem vēstījumiem nebūtu jādominē.

TV personība stāsta, ka savulaik ir izjutusi, ka būtu jājūtas vainīgai par to, ka ir labāk nekā varbūt citiem. “Es pēc dzemdībām ļoti ātri atguvu formu un man nebija neviena lieka kilograma, bet tajā pašā laikā citas mammas dalījās ar savām pēcdzemdību sekām. Gan viena, gan otra ir patiesība,” viņa uzsver, pastāstot, ka no malas viss izskatījies varbūt savādāk nekā patiesībā. Realitātē Rūtas meitai bijusi alerģija, kā rezultātā viņa neko nav drīkstējusi ēst, mocījusies un raudājusi. Tā dēļ arī jaunā māmiņa ātri notievējusi.