Rudenīgās veģetārās vakariņas

Rudenīgās veģetārās vakariņas

10. Sep 2019, 00:00 gucci123 gucci123

Rudenī, kad ir ražas pārpilnība, man nereti galvassāpes sagādā doma - kā to visu apēst!?! Protams, var nodarboties ar konservēšanu un skābēšanu, taču, manuprāt, svaigu dārzeņu un augļu ēšana ir daudz veselīgāka, kā arī man nav vietas, kur visas burkas un burciņas uzglabāt...

Un ņemot vērā, ka lielākā daļa vecāku strādā - kā nodrošināt savai ģimenei daudzveidīgas, veselīgas un gardas maltītes? Turklāt, lai nevajadzētu pie plīts stāvēt stundām ilgi. Un tā vakar vakarā man iešāvās prātā ideja ātrai, veselīgai un gardai maltītei - uztaisīt kartupeļu - kabaču pankūkas. Līdz šim tādas nebiju gatavojusi, jo mans dēls ir tradicionālo pankūku piekritējs, tāpēc šis bija tāds zināms izaicinājums...

Palasot internetā dažādas receptes, nonācu pie secinājuma, ka lielākoties visur ir vienas un tās pašas sastāvdaļas, atšķiras sagatavošanas paņēmieni un garšvielas/garšaugi. Taču, ņemot vērā, ka es garšvielas nelietoju vai lietoju minimāli, izdomāju sagatavot kartupeļu - kabaču pankūkas pēc savas, improvizētās receptes!

Ģimenei no 3 cilvēkiem (ar nelielu rezervi) nomazgāju un notīrīju 3 lielus kartupeļus, 2/3 vidēja lieluma kabaci (izņēmu sēklas) un 2 ķiploku daiviņas. Papildus sagatavoju olas un kviešu miltus. Pēcāk kartupeļus, kabačus un ķiploku daiviņas sarīvē uz rupjas rīves. Kamēr no kartupeļiem un kabačiem nav izdalījusies sula, pievieno 1 olu un 4 ēdamkarotes kviešu miltu (var izmantot arī citus miltus). Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā. Kad tas paveikts, ņem cepamo pannu un ieziež ar eļļu (es izmantoju olīveļļu, taču var izmantot jebkuru citu eļļu pēc garšas izjūtas).

Ņemot vērā, ka kartupeļu - kabaču pankūkas cepjas ilgāk par parastajām pankūkām vai biezpiena plācenīšiem, tās nedrīkst būt pārlieku biezas. Es ņēmu ēdamkaroti un liku uz pannas nelielas piciņas, kuras pēc tam izlīdzināju. Kartupeļu - kabaču pankūkas cep vidējā karstumā (uz indukcijas plīts 6. iedaļa skalā no 10 iedaļām), pārliekot pāri cepamai pannai vāku, jo pankūkām ir tendence "špricēties".  Pankūkas cep vidēji 15 minūtes (no abām pusēm kopā), kamēr tās paliek brūnas un kraukšķīgas!

Ņemot vērā, ka es neizmantoju garšvielas un sāli, iesaku kartupeļu - kabaču pankūkas ēst ar krējumu vai brūkleņu ievārījumu. Protams, var klāt uzgatavot gaļas vai sēņu mērcīti, taču šoreiz izvēlējot izmēģināt veģerāro variantu. Mans dēls ēda tās tāpat un teica, ka ir sanākušas ļoti maigas, bez izteiktas garšas - tādas viņam garšojot!

Vēlot gardas un veselīgas vakariņas, Gucci123