Bieži vāram visdažādākās putras brokastīs. Kad tās mazliet apnikušas, izrādās, no putrām var pagatavot arī ko citu garšīgu.
Nepieciešams:
Rīsu pārslas- 1 glāze
Piens-2 glāzes
Cukurs-2 ēdamkarotes (mēs saldu nemīlam)
450 g biezpiena
2 ēdamkarotes vaniļas cukura
2 olas
3-4 ēdamkarotes kviešu miltu
Kokosriekstu skaidiņas, banāni, sviests, laims, kanēlis
Pagatavošana:
Uzvāra pienu, ber klāt rīsu pārslas un uz mazas uguns maisot vāra apmēram 4 minūtes. Uguni noslēdz, uzliek katlam vāku un atstāj, lai pārslas sabriest.
Tikmēr sakuļ olas ar cukuru, pievieno izmaltam biezpienam, tad jauc klāt rīsu putru. Kārtigi samaisa, palēnām berot klāt miltus.
Uz pannas sakarsē eļļu un liek ar rokām gatavotas pankūciņas. Cep uz lēnas uguns, no abām pusēm apmēram 2 minūtes.
Tad ātri gatavo mērci:
Uz pannas izkausē sviestu, liek ar laima sulu (apmēram puse laima uz 2-3 banāniem) aplietus sagrieztus banānus. Mazliet pacepina, uzber kanēli.
Uz šķīvja kārto pankūciņas, pa virsu liek apceptos banānus, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Var pārliet arī sava dārza aveņu mērcīti.
Pankūciņas ir ļoti pufīgas, ļoti sātīgas un, pateicoties banānu "cepurītei"- ar ļoti interesantu garšu!