Rauboņu parks (ZOO)

Rauboņu parks (ZOO)

25. Jun 2023, 22:29 Klintasmamma Klintasmamma

Uz Rauboņu parku dodamies vismaz reizi gadā, tāpēc neviļus sanāk salīdzināt ar to, kas ir mainījies. Arī Vasaras gidā par šo parku ir rakstīts daudz (https://maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/raubonu-parka-zoo-lietuva-297822/), tāpēc šoreiz stāstīšu par to, kas šogad ir mainījies/pārsteidzis/apbēdinājis.

Mūsu komanda: 2 pieaugušie, 3gadniece un 7gadniece

Lai arī parks piedāvā gan šķēršļu trasi kokos, gan dinozauru parku, mēs parasti izvēlamies atrakcijas+zoo, jo arī šim apmeklējumam diena itin bieži šķiet par īsu.

Atrašanās vieta: 

Raubonių parkas, Taikos g 5A, 39446, 39446 Raubonys (Lietuva, nedaudz vairāk kā stundas brauciens no Rīgas). Gan waze, gan google maps bez grūtībām atrod. Noteikti pamanīsiet šo vietu un garām neaizbrauksiet. Katru reizi, kad tur esam bijuši, ir bijis ļoti daudz automašīnu, taču vietas visiem pietiek. Autostāvvieta ir par velti, brīvo vietu ierāda darbinieki.

Biļetes: nepieciešamas katram apmeklētājam, kas sasniedzis 3 gadu vecumu. Brīvdienās tā ir 9 EUR/darba dienās 7.50 EUR, cenas ir cēlušās, taču uzskatu, ka vēl aizvien šis ir ļoti izdevīgi, jo nav nepieciešams maksāt ko papildus par atrakcijām, bērni var vizināties, cik daudz vien vēlas, cena no tā nemainās. Var nopirkt arī ēdienu, ar ko pabarot dzīvniekus, neliels iepakojums maksā 1.00 EUR. Pie ieejas vārtiņiem uz rokas tiek uzspiests zīmodziņš, kas iztur arī vairākkārtējo roku mazgāšanu un ir ļoti ērts, ja ir nepieciešams iziet laukā no parka teritorijas un tad nākt atpakaļ. Var aiziet gan uz ēdināšanas zonu, gan līdz mašīnai, tā nav problēma.

Vēl aizvien var droši ņemt ratiņus bērnu ērtākai pārvadāšanai, par to papildus nemaksājot, taču ceļa segums ir visai nedraudzīgs ratiņu riteņiem, tāpēc mēs šogad iztikām bez tiem. Un arī tad, ja pie ieejas ratiņus nemanāt, tie itin bieži ir manāmi ZOO teritorijā, atstāti, jo kāds ir padevies un negrib cīnīties ar to pārvietošanu pa mazajiem ceļiņiem.

Interneta vietne: https://rauboniuparkas.lt/lv Prieks, ka informācija pieejama arī latviešu valodā, tāpēc katrs var visu izpētīt vēl pirms došanās ceļā.

Kases var atrast viegli, taču jārēķinās, ka tās būs nedaudz "dziļāk" teritorijā, ne uzreiz pie vārtiem. Pirms kasēm ir suvenīru pārdevēji. Agrāk bija arī siena ar fotogrāfijām, kur tie, kas tajās pamanījušies tikt iemūžināti, var izvēlēties savu bildi un to iegādāties par dažiem EUR, taču šogad nebija ne fotogrāfiju, ne fotogrāfu, par ko ir nedaudz žēl, jo mēs parasti šo iespēju izmantojām un piemiņai fotogrāfijas iegādājāmies.

Darba laiks: 10:00-20:00 katru dienu

Papildus iespējas: ir gan kafejnīca, gan kioski ar našķiem un suvenīriem. 

Agrāk uzreiz pretī ieejas vārtiņiem bija ūdens atrakcija un iespēja vizināties ar laiviņām, taču nu tur ir palicis tukšs laukums.

Ūdens atrakcijas kopā ar pirms gadiem 3 te esošo ūdens matraci nu atrodas dziļāk parka teritorijā kopā ar ļoti daudzām piepūšamajām atrakcijām.Tām mammām, kas izvēlas laist bērnu zeķītēs, iesaku atcerēties tās paņemt līdzi, jo neesmu pārliecināta, ka tās ir iespējams iegādāties suvenīru kioskā vai kasē. Un labāk ņemt līdzi 2 pārus, jo zeķes ļoti ātri paliek netīras. 

Lai arī atrakcijas savā starpā savieno jauka koka laipa, bērni skrien arī pa zālīti un melnzemi, tāpēc netīrumi ar mazajām pēdiņām nokļūst arī atrakcijās.

Tā gadās, tāpēc noteikti jārēķinās, ka apģērbs var nosmērēties. Noteikti ir jāpaņem līdzi arī peldkostīms, jo vēl aizvien ir pieejamas mazās laiviņas, kā arī vairākās piepūšamajās atrakcijās apakšā ir ieliets ūdens, lai bērni no slīdkalniņa varētu laisties uzreiz ūdenī.

Tas nav ļoti tīrs, bet bērnu priekam netraucē. Nemanīju nevienu parka darbinieku šajā zonā, taču arī traumas neesmu manījusi.

Ir uzbūvētas vairākas nojumes, kur vecākiem un bērniem noslēpties no saules, arī galdiņi un krēsli.

Droši var nākt ar savu ēdienu, aukstuma kastēm un izmantot esošos galdiņus. Vēl aizvien iespējams pabarot arī dzīvniekus (trūšus, kazas, poniju, stirnas). Var arī vizināties ponija mugurā (2 EUR, kas noteikti ir ļoti draudzīga samaksa).

Ir parādījušās jaunas atrakcijas: ātrāks vilciens pa kalniņiem, ir arī vilcieniņš caur pasaku valstību (iepriekš bija, bet nu ir uzlabots).

Ir arī atrakcija asāku izjūtu cienītājiem.

Ir jauns šūpojošais kuģis, panorāmas rats (tas gan ir 3-4 g.v. bērniem domāts, jo ļoti stipri saliecas, ja iekāpj kāds smagāks bērns, izskatās visai biedējoši), lēkājošie ķenguri, kas bērniem noteikti patiks, lai arī es ticu, ka šis parks galvenokārt ir domāts 3-5 g.v.bērniem, un vecākiem apmeklētājiem šeit būtu garlaicīgi. 

Putnu sētā ir daudz mazāk putnu, arī lācis nu ir pazudis, tieši dzīvnieku kļuvis mazāk, tie kas ir, šķiet sliktāk aprūpēti nekā iepriekš, bet varbūt tajā dienā darbinieki vienkārši bija pārāk aizņemti. Ļoti daudz tukšu krātiņu diemžēl. 

Kopumā vēl aizvien parks, ko iesaku, taču žēl, ka neskatoties uz daudzajām jaunajām atrakcijām, šķiet, ka tam ļoti trūkst čaklu roku un rūpju. Ja nekad tur neesat bijuši, aizbraukt no teikti ir vērts, bet tad, ja ir būts jau iepriekš, iesaku rēķināties, ka iespaids var arī sabojāties.